Skocz do zawartości
  • 0

Romet Orkan 2.0 (2013)

apokalopa

Pytanie

Nazwa: Romet Orkan 2.0 (2013)

Data dodania: 20 maj 2013 - 19:18

Rower posiadam od tygodnia, zrobiłem nim dopiero 150km, ale jestem w stanie ocenić już jego podstawowe zalety i wady :) wczesniej jeżdziłem jedynie 11-12 letnim 'góralem', to mój pierwszy poważny rower, chciałem kupić go za 1600zł, lecz załapałem się na wyprzedaż sklepu i dostałem go za 1300zł.Minusy:-Bardzo szybko ścierająca się farba z siodełka,-Bardzo słabej jakości pedały, po tygodniu odleciały odblaski, a lewy pedał się ułamał.-Przednia przerzutka (Tourney) - łańcuch czasem w niektórych przełożeniach ociera o jej pancerz. To pewnie kwestia regulacji.-Przedni amortyzator - na początku było 'wow, ale zarąbiście działa', teraz jest gorzej - albo go nie czuję, bo się przyzwyczaiłem do jego obecności albo coś się z nim stało..Czuć tylko 'wgniatanie' w ziemię podczas mocnego hamowania..-coś cyka co kilka obrotów koła (nie wiem co to), ale jeśli nie słucham muzyki, to jest irytujące, możliwe, że to też kwestia regulacji.Plusy:-Bardzo łatwo się rozpędzić, nawet przy moim ciężarze (95kg) -wyprzedzam wszystkich rowerzystów na trasie, a wcale to nie jest moim celem ;p. Bez problemu utrzymuję prędkości rzędu 25-30km/h.-Hamulce działają świetnie, tak samo tylna przerzutka.-Rower świetnie pracuje, jak zegareczek!-Użyto bardzo dobrych komponentów, sama rama także świetnie wykonana, dobrze wykonane spawy, -Opony świetnie nadają się do jeżdżenia po mieście, pompuję je na 4.5 bara,Z roweru jestem bardzo zadowolony, posiada wiele zalet, a drobne wady można, tak mi się wydaję, zniwelować niskim kosztem lub nakładem pracy. Polecam wszystkim ten rower, myślę, że w przedziale cenowym tej klasy to jedna z przodujących pozycji. A za 1300zł - bez wahania go kupiłem, byłem gotów dać więcej. Dokupiłem jednak błotniki, oświetlenie, licznik, chwytak na bidon i inne niezbędne akcesoria.

Zobacz rower

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...