Skocz do zawartości

[1000-2000 zł] Uniwersalny Cross dla faceta 188cm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ad 2 Zethos powiadasz - dzisiaj minąłem na drodze Crossfiera GTS, wizualnie przecież identyczny. Poprosiłem o chwilę rozmowy nt. tego roweru. Właściciel zachwalał, ale wygląd to jakaś ...masakra moim zdaniem. Styliści Unibkia powinni naprawdę wziąć się ostro do roboty bo ich rowery są po prostu... brzydkie moim zdaniem.

Ad 4. 2550? Poproszę o adres, chociaż w moim przekonaniu w tej cenie można coś lepszego wyrwać. Ale to tylko moje wnioski....

Przeczytałeś moją wypowiedź na temat zethosa, piszę że wygląd to kwestia gustu, zethos z wyglądu nie jest jakiś piękny, ale to jest rower, wygląd według mnie jest drugorzędny, a jak ktoś kupuje rower bo ładnie wygląda to proszę aby powiesił na ścianie i nie używał, bo się zniszczy

Sklep o którym piszę to Kolarz Zduńska Wola, jest na liście dystrybutorów Unibike

Znajdź mi rower w polskiej dystrybucji który będzie lepszy w momencie zakupu, proszę tylko nie pisz że ramę któryś rower ma lepszą, a osprzęt można wymienić, potrafi pękają rama Unibika, ale potrafi pęknąć rama innego producenta Trek, Cube, Wheeler, Merida

Wysłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Przeczytałeś moją wypowiedź na temat zethosa, piszę że wygląd to kwestia gustu, zethos z wyglądu nie jest jakiś piękny, ale to jest rower, wygląd według mnie jest drugorzędny, a jak ktoś kupuje rower bo ładnie wygląda to proszę aby powiesił na ścianie i nie używał, bo się zniszczy

Sklep o którym piszę to Kolarz Zduńska Wola, jest na liście dystrybutorów Unibike

Znajdź mi rower w polskiej dystrybucji który będzie lepszy w momencie zakupu, proszę tylko nie pisz że ramę któryś rower ma lepszą, a osprzęt można wymienić, potrafi pękają rama Unibika, ale potrafi pęknąć rama innego producenta Trek, Cube, Wheeler, Merida

Wysłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

hmm mój zethos akurat mi sie podoba wizualnie :)

Ale Kluska ma tutaj rację, przy rowerze ma znaczenie praktyczność i niezawodność sprzętu a wygląd jest drugorzędny.

Gość PiotrowskiGD
Napisano

Za adres dziękuję, wezmę pod uwagę.

Ale widzę, ze kolega ma podwyższone ciśnienie. :icon_cool:

Zupełnie niepotrzebnie, wolne wnioski przecież sobie tu wyciągami a i dyskusja wskazana.

Co do ramy... Hmmm Właśnie z tego powodu nie biorę od ręki Kands Maestro bo...ta firma to jakiś totalny krzak, dzwoniłem i jak chwilę porozmawiałem to widzę (słyszę), ze kompletny brak kompetencji ma kobieta, daje mi słuchawkę do jakiegoś montera, który słowa wydukać nie potrafi.... Jeśli tak miałaby wyglądać ewentualne ich rozpatrywanie reklamacji to na chwilę obecną jest jedna odpowiedź: "Nie, dziękuję".

Co do wyglądu - jak mam wydać 2799 na rower Zethos GTS i się stresować, że jest brzydki ale to bez znaczenia bo ma jeździć...to chyba coś nie hallo..prawda?

W tej cenie rower ma być też i piękny....takie jest moje zdanie. A Unibike produkuje rowery pewnie dobre, ale nudne jak przysłowiowe flaki z olejem.

A co powiesz na to: http://allegro.pl/biria-cross-shimano-alivio-deore-3-x-8-meski-i3276397143.html

Napisano

Ale widzę, ze kolega ma podwyższone ciśnienie.

nie mam podniesionego ciśnienia, jak byś przejrzał moje posty w innych tematach zobaczyłbyś że unibike nie był pierwszym i jedynym wyborem, trochę się napisałem z producentami, 

co do roweru, rama trochę taka..., masz mocowanie pod dynamo, a tak to ok, podali wagę  :thumbsup:

jedynie sztyca do wymiany na taką bez amortyzacji i mostek bez regulacji, a reszta w trakcie użytkowania jak padnie, lub jak nie będzie odpowiadać, kierownica siedzenie  :)

Napisano

nie mam podniesionego ciśnienia, jak byś przejrzał moje posty w innych tematach zobaczyłbyś że unibike nie był pierwszym i jedynym wyborem, trochę się napisałem z producentami, 

co do roweru, rama trochę taka..., masz mocowanie pod dynamo, a tak to ok, podali wagę  :thumbsup:

jedynie sztyca do wymiany na taką bez amortyzacji i mostek bez regulacji, a reszta w trakcie użytkowania jak padnie, lub jak nie będzie odpowiadać, kierownica siedzenie  :)

Jeśli już rozmawiamy o gustach to ta Biria jest koszmarnie brzydka i  zethos to przy niej cud piękności(chociaż za taki wcale go nie uważam) oczywiście oba nie umywają się do meridy :)

Gość PiotrowskiGD
Napisano

Jeśli już rozmawiamy o gustach to ...(...)... oczywiście oba nie umywają się do meridy :)

jaki model Meridy Kolega ma na myśli?

Napisano

cud piękności

nie ma co dyskutować o gustach, jest tyle ile opinii 

EDIT:

tak samo jest z modelkami XXL, według mnie te XXL to normalne kobiety, a nie wygłodzone „szkielety” kobiet

ale jednemu podoba się córka, drugiemu teściowa, a trzeciemu córka i teściowa :woot: 

Napisano

:woot: Omyłkowo wrzuciłem ramę 22..

Tak wygląda 19' http://allegro.pl/biria-cross-shimano-alivio-deore-3-x-8-meski-i3276394265.html

Widze, ze polujesz na taki sam rower jak ja...  Ogladalem go w CYCLO w chwaszynie i jest ok.

Zastanawiam sie tylko jeszcze nad Zethosem. Niestety jest ich juz bardzo mało w 3miescie a najnizsza cena to 2699zl.

gdybym trafil za 2550 to bez wahania bym go wziął :)

Pozdrawiam

Gość PiotrowskiGD
Napisano

Widze, ze polujesz na taki sam rower jak ja...  Ogladalem go w CYCLO w chwaszynie i jest ok.

Zastanawiam sie tylko jeszcze nad Zethosem. Niestety jest ich juz bardzo mało w 3miescie a najnizsza cena to 2699zl.

gdybym trafil za 2550 to bez wahania bym go wziął :)

Pozdrawiam

Cóż....mi się nie pali, szukam dobrej promocji a jak znajdują się chętni, którzy chcą kupować w szczycie sezonu to wówczas właśnie są takie "chore" ceny.

A swoją drogą czyj wytłumaczyć ten fakt:

http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-crossowy-unibike-viper-gts-2011.html

http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-crossowy-unibike-viper-gts-2013.html

Według mojej - laickiej - oceny Unibike nie tylko w modelu 2013 pogorszył wyposażenie względem modelu 2011 ale jeszcze....podniósł cenę.

Rynek dyktuje ceny i o ile będą chętni tyle dać...tyle właśnie będzie kosztować.

Dbajcie o swoje rowery, nie zajeżdżajcie ich, sprzedaż spadnie a tym samym będą inne ceny.

Mylę się...???

Napisano

chyba nie do końca tak jest :) generalnie wszystkie firmy składają rowery z gotowych podzespołów a więc są uzależnieni od swoich dostawców/producentów i cen przez nich ustalanych. Trzeba też brać pod uwagę kursy walut, kataklizmy w Azji itp. itd.

Oczywiście jest też tak, że w apetyt rośnie w miarę jedzenia. Sport w ogóle staje się w Polsce coraz popularniejszy i modny więc i popyt między innymi na rowery rośnie a to napędza koniunkturę i zaostrza apetyty firm rowerowych :)

Gość PiotrowskiGD
Napisano

chyba nie do końca tak jest :) . Trzeba też brać pod uwagę kursy walut, kataklizmy w Azji itp. itd.

Oczywiście jest też tak, że w apetyt rośnie w miarę jedzenia. Sport w ogóle staje się w Polsce coraz popularniejszy i modny więc i popyt między innymi na rowery rośnie a to napędza koniunkturę i zaostrza apetyty firm rowerowych :)

Nie przesadzaj. Walutą, którą płaci sie na świecie jest $

2012-05-30 = 3.5139 1.34 104/A/NBP/2012

2013-05-31 = 3.2953 0.37 104/A/NBP/2013

źródło: http://www.bankier.pl/inwestowanie/waluty/narzedzia/profile/waluty-mod.html?par=1&od=2012-05-30&dod=2013-05-31&symbol=USD

W ciągu roku $ spadł o 0.22 pln na każdym dolarze.

Szybciej uwierzę w argument o "cwaniackim" marketingu producentów.

A sprzedaż rowerów rok temu nie była ani wyższa ani niższa niż obecnie.

Istnieje zatem coś co nazywa się zmową dystrybutorów.producentów itp.

Jak wcześniej zaznaczyłem, kupuję tylko w dobrej cenie, a teraz zaczynają sie wyprzedaże, bo sezon choć pozornie w pełni to...ci co mieli kupić to już to zrobili. teraz tylko niezdecydowani poszukują, w tym i ja. :icon_cool:

Napisano

W ciągu roku $ spadł o 0.22 pln na każdym dolarze.

komponenty są najczęściej kupowane na podstawie długoterminowych umów, które są podpisywane wcześniej i w nich jest ujęty kurs na dzień podpisania takiej umowy więc wahania kursów nie wpływają na cenę w ciągu trwania umowy a kurs pierwotny mógł być sporo wyższy :)

Kończąc. Żyjemy w kapitalizmie i albo się dostosowujemy do panujących reguł albo staramy się o azyl w Chinach albo innej Kubie ;)

I cóż, też  jestem z tych, którzy nie lubią przepłacać :)

Napisano

Cóż....mi się nie pali, szukam dobrej promocji a jak znajdują się chętni, którzy chcą kupować w szczycie sezonu to wówczas właśnie są takie "chore" ceny.

A swoją drogą czyj wytłumaczyć ten fakt:

http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-crossowy-unibike-viper-gts-2011.html

http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-crossowy-unibike-viper-gts-2013.html

Według mojej - laickiej - oceny Unibike nie tylko w modelu 2013 pogorszył wyposażenie względem modelu 2011 ale jeszcze....podniósł cenę.

Rynek dyktuje ceny i o ile będą chętni tyle dać...tyle właśnie będzie kosztować.

Dbajcie o swoje rowery, nie zajeżdżajcie ich, sprzedaż spadnie a tym samym będą inne ceny.

Mylę się...???

Ja także nie mam duzego cisnienia na zakup w tym momencie... Szukam okazji, ale co nie zmienia faktu ze fajnie byloby posmigac teraz rowerkiem... Moze ceny niedlugo poleca...

Napisano

Panowie nie offtopujmy :)

Co do sprzętu to w środę zakupilem kobiecie Lazaro Integral v3 i jest super jak na jej wagę i w ogóle.

Czekam na tel o Vipera i jadę po niego :)

Co do sprzętu to w środę zakupilem kobiecie Lazaro Integral v3 i jest super jak na jej wagę i w ogóle.

Vipern zakupiony i przywieziony ;))) super maszyna, wylaczylme po rabatach za 1950 zł funkiel nowke :))

Napisano

Vipern zakupiony i przywieziony ;))) super maszyna, wylaczylme po rabatach za 1950 zł funkiel nowke :))

Gratulacje- jest juz nas 2:)

Wziales rame 23 czy 21?

Napisano

Gratulacje- jest juz nas 2:)

Wziales rame 23 czy 21?

Wybór padł na 21 i myśle ze jest bardzo dobry :) przedchwilka wróciłem z pierwszej wycieczki i powiem tak: 20 km zrobione nawet niewiem kiedy a komfort jazdy bardzo wysoki, wszystko ładnie pracuje i oby jak najdłużej :)

Gość PiotrowskiGD
Napisano

Niezmiernie się cieszę Twoim szczęściem. :thumbsup:

Zachęcam do zamieszcxzenia pierwszych dziewiczych zdjęć.

Ja może niebawem dołączę do tego grona użytkowników nowego roweru Cross.

Albowiem jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji.

Na 80% będzie to jednak Maestro, ale tylko za sprawą ceny.

Unibika chętnie powitałbym równie gorąco.

:P:D

Napisano

Jutro klepnę sesyjkę i wrzucę galerie do oglądnięcia :))

Ps. Fajna sprawa ten blokowany amorek - super sie sprawdza przy wadze powyżej 100 kg ;))

Napisano

Vipern zakupiony i przywieziony

gratuluje :)

przedchwilka wróciłem z pierwszej wycieczki i powiem tak

również wczoraj miałem „dziewiczą” wyprawę zethosem, tylko ze ja zrobiłem 15 km (pierwsze od 10 lat), uda myślałem że eksplodują, a nadgarstki odpadną. Dziś rano jest już ok :) 

Ps. Fajna sprawa ten blokowany amorek - super sie sprawdza przy wadze powyżej 100 kg )

ja utwardziłem amortyzator na max'a, blokować nie blokowałem bo jechałem po polnej drodze, a później po wale zalewu

Napisano

@Kluska

Ja miałem podobnie, ostatni rower co jeździłem to miałem z 6-7 lat temu aczkolwiek regularnie gram w tenisa wiec ani nogi ani nadgarstki nie bolaly. Jazdy na rowerze jednak sie nie zapomina ;) nie wiem czy dam radę dzisiaj klepnac sesyjkę bo od rana leje u mnie mega deszcz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...