Ravs Napisano 24 Maja 2013 Autor Napisano 24 Maja 2013 jest jeszcze jedno wyjście, piłka do metalu, dwa nacięcia i rower się mieści, jest tylko jeden problem po wyjęciu, nie nadaje się do jazdy, trzeba spawać a tak na poważnie, przymierz rower kolegi czy się mieści myślę że jak zdemontujesz siodełko, kierownicę skręcisz, koła również zdemontujesz, położysz tylną kanapę, jest duża szansa ze wejdzie też tak myślę zwłaszcza, że ja kupuje 17" dla kobity tak więc to nie jest duże 21" Koła oczywiście są odkręcane nei na klucz tylko przy użyciu tej takiej wajchy zaciskowej nie?
Kluska Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 oła oczywiście są odkręcane nei na klucz tylko przy użyciu tej takiej wajchy zaciskowej nie? tak koła są na szybko zamykacz EDIT: właśnie się dowiedziałem ze w poniedziałek-wtorek będzie rower który zamówiłem ,
Ravs Napisano 24 Maja 2013 Autor Napisano 24 Maja 2013 tak koła są na szybko zamykacz EDIT: właśnie się dowiedziałem ze w poniedziałek-wtorek będzie rower który zamówiłem , Elegancko niestety rower kolegi nie wszedł więc muszę pożyczyć auto więc dziś na pewno nie pojadę!
fero323 Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Elegancko niestety rower kolegi nie wszedł więc muszę pożyczyć auto więc dziś na pewno nie pojadę! może kup od razu jakiś bagażnik na dach lub na tył samochodu? jak będziesz z kobieta jechał na jakieś wakacje to się i tak przyda
Ravs Napisano 24 Maja 2013 Autor Napisano 24 Maja 2013 może kup od razu jakiś bagażnik na dach lub na tył samochodu? jak będziesz z kobieta jechał na jakieś wakacje to się i tak przyda na razie skupie się na rowerach a to i tka duży wydatek jak na mój budżet więc wiesz ale pytanie właśnie jakie są koszty takiego bagażnika jak coś? orientuje się ktoś? Raczej interesowałby mnie bagażnik na dach aniżeli na tył samochodu.
Piehursson Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 na razie skupie się na rowerach a to i tka duży wydatek jak na mój budżet więc wiesz ale pytanie właśnie jakie są koszty takiego bagażnika jak coś? orientuje się ktoś? Raczej interesowałby mnie bagażnik na dach aniżeli na tył samochodu. Jeśli Ci lakier i blacharka miłe (o rowerach nie wspomnę) to obczaj bagażniki Thule. Fakt, że drożej ale w porównaniu z tanimi wynalazkami z allegro jakościowo to niebo i ziemia
Ravs Napisano 24 Maja 2013 Autor Napisano 24 Maja 2013 Jeśli Ci lakier i blacharka miłe (o rowerach nie wspomnę) to obczaj bagażniki Thule. Fakt, że drożej ale w porównaniu z tanimi wynalazkami z allegro jakościowo to niebo i ziemia Widać, że konkretny sprzęt ale póki co zostawiam ten temat bo i wydatki duże na to a jeździć z tym nie będę raczej dużo o ile w ogóle
Piehursson Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Widać, że konkretny sprzęt ale póki co zostawiam ten temat bo i wydatki duże na to a jeździć z tym nie będę raczej dużo o ile w ogóle Jasne Tak naprawdę ile razy w ciągu roku przeciętny użytkownik (nie wyczynowiec, sportowiec amator itp.) używa bagażnika... raz, dwa? Ale jeśli już używasz to lepiej kupić porządny sprzęt, który nie zmasakruje Ci auta Na pewno nie jest to produkt pierwszej potrzeby, jest znacznie więcej rzeczy, w które trzeba się zaopatrzyć po zakupie roweru
yarad Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 na razie skupie się na rowerach a to i tka duży wydatek jak na mój budżet więc wiesz ale pytanie właśnie jakie są koszty takiego bagażnika jak coś? orientuje się ktoś? Raczej interesowałby mnie bagażnik na dach aniżeli na tył samochodu. Polski producent bagażników: http://www.amos.auto.pl/oferta.html Użyłem raz zestawu tego producenta (belki bagażowe + uchwyt na rower) - kilkaset kilometrów pokonałem bez żadnych przygód.
Kluska Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Jeśli Ci lakier i blacharka miłe (o rowerach nie wspomnę) to obczaj bagażniki Thule ojciec ma Thule Xpress 970, na małe dystanse jest ok, w dużych nie był testowany, cena ok 220-250 zł, spełnia swoja funkcję jedyny minus trzeba mieć hak przy samochodzie
Ravs Napisano 24 Maja 2013 Autor Napisano 24 Maja 2013 Jasne Tak naprawdę ile razy w ciągu roku przeciętny użytkownik (nie wyczynowiec, sportowiec amator itp.) używa bagażnika... raz, dwa? Ale jeśli już używasz to lepiej kupić porządny sprzęt, który nie zmasakruje Ci auta Na pewno nie jest to produkt pierwszej potrzeby, jest znacznie więcej rzeczy, w które trzeba się zaopatrzyć po zakupie roweru Otóż to, 2-3 razy to jest max. a tak jak mówisz ważniejsze kupić jest dobre światło, błotnik, itd. Co polecacie zakupić do tych rowerków? Co mi się przyda na pewno? Macie jakieś sprawdzone lampy na przod i tyl? Jakiś stosunkowo tani licznik by sie przydał ale w miare dobry no i nei wiem co jeszcze?
Piehursson Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 ojciec ma Thule Xpress 970, na małe dystanse jest ok, w dużych nie był testowany, cena ok 220-250 zł, spełnia swoja funkcję jedyny minus trzeba mieć hak przy samochodzie wygląda spoko tylko zastanawia mnie jedna rzecz. W jaki sposób spełnia polskie normy skoro wg przepisów o ruchu drogowym nie można przesłaniać tablicy rejestracyjnej i tylnych świateł a tak zamontowane rowery niestety nie spełniają tych dwóch warunków, dlatego produkuje się platformy z oświetleniem i miejscem na dodatkową tablicę rejestracyjną
fero323 Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Otóż to, 2-3 razy to jest max. a tak jak mówisz ważniejsze kupić jest dobre światło, błotnik, itd. Co polecacie zakupić do tych rowerków? Co mi się przyda na pewno? Macie jakieś sprawdzone lampy na przod i tyl? Jakiś stosunkowo tani licznik by sie przydał ale w miare dobry no i nei wiem co jeszcze? przede wszystkim ZAPIĘCIE! najlepiej u-locka
Piehursson Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Otóż to, 2-3 razy to jest max. a tak jak mówisz ważniejsze kupić jest dobre światło, błotnik, itd. Co polecacie zakupić do tych rowerków? Co mi się przyda na pewno? Macie jakieś sprawdzone lampy na przod i tyl? Jakiś stosunkowo tani licznik by sie przydał ale w miare dobry no i nei wiem co jeszcze? Wg mnie: 1) oświetlenie musowo - ja mam w tej chwili biedronowe za całe 15 zł i muszę powiedzieć, że robi wrażenie (serio serio) ) przynajmniej torba podsiodłowa w którą zmieścisz po zakupie: a) zapasową dętkę jakiegoś multitoola c) zestaw naprawczy do łatania dętek 3) pompka 4) jeśli parkujesz w miejscach publicznych to zapięcie ale dobre typu u-lock lub łańcuch a teraz co ja mam jeszcze dodatkowo 4) bagażnik 5) błotniki 6) sakwy Jeśli będziesz sam serwisował rower to mogą się przydać: a) rozkuwacz łańcucha (po rozkuciu warto kupić spinkę) olej do łańcucha (oczywiście nafta do czyszczenia przed olejowaniem) c) smar do łożysk i piast d) po jakimś czasie (w zależności ile kilometrów robisz) warto kupić drugi łańcuch coby jeździć na dwóch I muszę dokupić dzwonek bo choć sądziłem, że nie jest mi do niczego potrzebny to jednak jeżdząc po mieście trzeba mieć, mimo, że w ogóle nie korzystam z chodników w myśl obowiązujących przepisów.
Ravs Napisano 24 Maja 2013 Autor Napisano 24 Maja 2013 wygląda spoko tylko zastanawia mnie jedna rzecz. W jaki sposób spełnia polskie normy skoro wg przepisów o ruchu drogowym nie można przesłaniać tablicy rejestracyjnej i tylnych świateł a tak zamontowane rowery niestety nie spełniają tych dwóch warunków, dlatego produkuje się platformy z oświetleniem i miejscem na dodatkową tablicę rejestracyjną No ale jako akcesoria można dokupić coś takiego: http://www.thule.com/pl-pl/pl/products/bike-carriers/accessories/tablica-oswietleniowa-thule-976-_-976 i wówczas jest ok W moim przypadku byłby to zapewne przerost formy nad treścią zakup takiego bagażnika więc póki co odpuszczam ale dzięki za propozycje
Piehursson Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 No ale jako akcesoria można dokupić coś takiego: http://www.thule.com...thule-976-_-976 i wówczas jest ok człek się uczy przez całe życie
Kluska Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 W jaki sposób spełnia polskie normy można dokupić światła wraz z miejscem na tablice rejestracyjną tak jak pokazał @@Ravs, ojciec wozi rower wokół komina wiec nie kupował przede wszystkim ZAPIĘCIE! najlepiej u-locka jeśli nie zostawiasz nigdzie roweru to nie ma sensu kupować zabezpieczenia
Ravs Napisano 24 Maja 2013 Autor Napisano 24 Maja 2013 Wg mnie: 1) oświetlenie musowo - ja mam w tej chwili biedronowe za całe 15 zł i muszę powiedzieć, że robi wrażenie (serio serio) ) przynajmniej torba podsiodłowa w którą zmieścisz po zakupie: a) zapasową dętkę jakiegoś multitoola c) zestaw naprawczy do łatania dętek 3) pompka 4) jeśli parkujesz w miejscach publicznych to zapięcie ale dobre typu u-lock lub łańcuch a teraz co ja mam jeszcze dodatkowo 4) bagażnik 5) błotniki 6) sakwy Jeśli będziesz sam serwisował rower to mogą się przydać: a) rozkuwacz łańcucha (po rozkuciu warto kupić spinkę) olej do łańcucha (oczywiście nafta do czyszczenia przed olejowaniem) c) smar do łożysk i piast d) po jakimś czasie (w zależności ile kilometrów robisz) warto kupić drugi łańcuch coby jeździć na dwóch I muszę dokupić dzwonek bo choć sądziłem, że nie jest mi do niczego potrzebny to jednak jeżdząc po mieście trzeba mieć, mimo, że w ogóle nie korzystam z chodników w myśl obowiązujących przepisów. No to muszę to wszystko ogarnąć i poczytać też o tych zamknięciach u-lock zwłaszcza co by nie kupić jakiegoś szajsu. PS. Dzwoniłem do "Lazaro" i można jechać jutro do nich więc pewnie jutro podskoczę na spokojnie
Kluska Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 No to muszę to wszystko ogarnąć i poczytać też o tych zamknięciach u-lock zwłaszcza co by nie kupić jakiegoś szajsu. co do wymogów aby się poruszać po drogach to odblask koloru czerwonego z tyłu - obowiązkowo oświetlenie - jak będziesz jeździł po zmroku lub niedostatecznej widoczności, w innym przypadku nie potrzebujesz (jeśli jeździsz po mieście, nie musisz doświetlać drogi to kup oświetlenie ostrzegające/informujące, a jak potrzebujesz doświetlać drogę to kup coś co nie będzie oślepiać innych użytkowników drogi np. RX5 inne wyposażenie błotniki - jak planujesz jeździć w złych warunkach pogodowych jak błotniki to pasowało by ochraniacze na buty, aby nieprzemokły podczas jazdy w deszczu torba pod siodłowa + wyposażenie (dętka, multitool, łyżki do opon) zestawu naprawczego do opon raczej nie potrzebujesz, no chyba że będziesz miał pecha i dwa razy przebijesz oponę lub robisz bardzo dalekie wyprawy, dziurawą dętkę załatasz w domu pompka np. SIGMA LAMBDA JET - 30,00 zł zabezpieczenie jeśli zostawiasz rower (najlepiej łańcuch, tak aby złapał dwa koła), U-lock jak zapniesz to jedno koło masz niezabezpieczone
Ravs Napisano 24 Maja 2013 Autor Napisano 24 Maja 2013 co do wymogów aby się poruszać po drogach to odblask koloru czerwonego z tyłu - obowiązkowo oświetlenie - jak będziesz jeździł po zmroku lub niedostatecznej widoczności, w innym przypadku nie potrzebujesz inne wyposażenie błotniki - jak planujesz jeździć w złych warunkach pogodowych jak błotniki to pasowało by ochraniacze na buty, aby nieprzemokły podczas jazdy w deszczu torba pod siodłowa + wyposażenie (dętka, multitool, łyżki do opon) zestawu naprawczego do opon raczej nie potrzebujesz, no chyba że będziesz miał pecha i dwa razy przebijesz oponę lub robisz bardzo dalekie wyprawy, dziurawą dętkę załatasz w domu pompka np. SIGMA LAMBDA JET - 30,00 zł zabezpieczenie jeśli zostawiasz rower (najlepiej łańcuch, tak aby złapał dwa koła), U-lock jak zapniesz to jedno koło masz niezabezpieczone Odblask koniecznie, oświetlenie koniecznie, błotniki też koniecznie bo nigdy nie wiadomo na jakie warunki się trafi jadąc do pracy czy też z pracy albo na wycieczce. Torbę też na pewno kupie, multitool mam, dętka ok) a niech mi ktoś powie co to są te łyżki do opon? Pompka koniecznie Zabezpieczenie mi na chwile obecną nie potrzbne bo rowery będę trzymał u siebie w biurze tak więc póki zbyteczny wydatek.
Piehursson Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 a niech mi ktoś powie co to są te łyżki do opon? takie plastikowe dynksy do podważania opony przy zmianie dętki
Kluska Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 nigdy nie wiadomo na jakie warunki się trafi jadąc do pracy jeśli będziesz dojeżdżał do pracy, poleciłbym jeszcze pokrowce na buty, bagażnik i jakaś sakwa/kufer, plecak odpada gdyż będziesz miał spocone plecy, nawet najlepszy plecak deuter'a nie pomoże, latem plecy będziesz miał spocone
Sidi Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 witam dziś otrzymałem instrukcje obsługi a tutaj proszę Warunki gwarancji dziwne, w innym temacie piszesz trochę inaczej, nie inaczej a jedynie walnalem sie w kilometrach aktalnie jest 1793km
Sidi Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Każda pliszka swój ogonek chwali, nie zmienia to jednak faktu, że przy Lazaro czy Kandsie, które są sporo tańsze ten Crossfire jest cienki jak barszcz wielkopostny. wszystko zalezy od tego ile zapłaciłes za dany rower, ja nie mam zarzutów do Crossfire, kupiłem do w cenie Kandsa Maestro. a tak dodatkowo, dzis przejechalem sie KAndsem Maestro 2013( sasiad zakupił), i stuka mu suport, niestety kupil na allegro, i bedzie musial odeslac. Dlatego skromnym zdaniem,kupujac rower budzetowy nowy, warto poszukac marki, ktora ma przedstawicielswo w okolicy. Ale jezdzi sie spoko, pozycja i wyglad jak najbardziej ok. Znaczacych roznic nie zauwazylem. Minus tego roweru to brak regulacji pochylenia mostka, mała pierdoła ale uzyteczna.Osprzet przerzutek o 1 poziom wyzszy,amor ten sam, piasty tez, w krotkim tescie, brak roznicy. Malowanie ma ładniejsze od Unibike:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.