Gość PiotrowskiGD Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Ni do salonu mam 50 km a co gorsze nie mam w tej chwili auta którym mógłbym zawieźć jednakże muszę jeszcze poprosić jakiegoś znajomego o niższej masie aby to sprawdził bo tak jak mówię możliwe ze to kwestia ciężaru ale zobaczymy Ale co Ciebie to obchodzi. To z tego powodu kupiłeś Viper'a GTS bo DMC ma 140 kg. Inaczej byś śmigał na Kands Maestro... Jakby Ci Kands Maestro skrzypiał pod Tobą to byś się inaczej czuł? Kierowałeś się przy zakupie głównie DMC. Oczywiście warto abyś kogoś lżejszego poprosił o przejechanie, aby to ewentualnie wykluczyć, ale jeśli nawet będzie skrzypiał pod Tobą to masz podstawy do reklamacji.
Piehursson Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Jeździ sie bardzo dobrze i wygodnie jednakże cos zaczyna skrzeczec Skąd, co i jak skrzeczy?
Kluska Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Pierwsze podsumowanie po 120 km i po dzisiejszej wycieczce 45 km fajnie że masz pogodę aby jeździć, u mnie od poniedziałku popołudniami nie da się jeździć muszę jeszcze poprosić jakiegoś znajomego o niższej masie aby to sprawdził bo tak jak mówię możliwe ze to kwestia ciężaru hmm, ja ważę blisko 100 kg, nic mi nie skrzypi, no może oprócz pierwszej jazdy - kierownica, ale to była wina słabo dokręconego mostka, teraz jest wszystko ok tak jak pisze @, najpierw zlokalizuj gdzie to skrzypi a później reklamacja
Ravs Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Napisano 6 Czerwca 2013 fajnie że masz pogodę aby jeździć, u mnie od poniedziałku popołudniami nie da się jeździć hmm, ja ważę blisko 100 kg, nic mi nie skrzypi, no może oprócz pierwszej jazdy - kierownica, ale to była wina słabo dokręconego mostka, teraz jest wszystko ok tak jak pisze @, najpierw zlokalizuj gdzie to skrzypi a później reklamacja Pogodę to mam w kratkę, tak jak na przykład wczoraj 4 godzinne okno pogodowe Co do roweru to zrobiłem prosty test. Prowadząc rower jedzie idealnie, nic nie skrzeczy ani nic. Problem pojawia się gdy wsiadam na niego ja lub też docisnę przy siodle tak aby rower poczuł pewne obciążenie i słychać takie trzaski w kole jakby co jakiś czas coś strzelało... Nie wiem czego to wina ale po wczorajszej wyciecze się to dosyć mocno nasiliło. Kierownicę nieraz też słychać ale już rzadziej niż na początku użytkowania. Jeśli możecie to pomóżcie mi to zdiagnozować bo tak jak mówię niezbyt się na tym znam a szansę zawieść rower będę miał pewnie w sobote lub pon jakby co. @edit Właśnie kobita spróbowała się przejechać i u niej również coś skrzeczy więc pytanie teraz czy możliwe, że moja masa nie dała rady tej oponie, rawce, szprychom i coś się z nią podziało?
Ravs Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Napisano 6 Czerwca 2013 które koło? przód, tył? Jeśli to w ogóle koło a jest to ono na 99% to mówimy o tylnym kole.
Kluska Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 witam również mam pogodę w kratę, z przewaga że po południu pada co do strzelania, sprawdź czy któraś szprycha nie jest luźniejsza sprawdź czy koło nie ma luzów, czy swobodnie się kręci a siodełko masz dobrze dokręcone?
Piehursson Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 a może to nie koło a napęd, który dopiero przy przyłożeniu siły zaczyna wydawać dźwięki? nasłuchiwałeś dokładnie? może to tylko kwestia wyregulowania?
Ravs Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Napisano 6 Czerwca 2013 a może to nie koło a napęd, który dopiero przy przyłożeniu siły zaczyna wydawać dźwięki? nasłuchiwałeś dokładnie? może to tylko kwestia wyregulowania? nie sądzę, że napęd z tego względu, że nawet jeżeli siedze na rowerze i przykładowo jadę na luzie nie pedałując ani nic to te dźwięki również są. Co do szprych to ciezko określić "luźna", każda z nich jest stosunkowo mocna.
Kluska Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 a może to nie koło a napęd, który dopiero przy przyłożeniu siły zaczyna wydawać dźwięki? nasłuchiwałeś dokładnie? może to tylko kwestia wyregulowania? przecież napisał że nie musi jechać, napisał że jak dociśnie Problem pojawia się gdy wsiadam na niego ja lub też docisnę przy siodle tak aby rower poczuł pewne obciążenie i słychać takie trzaski w kole jakby co jakiś czas coś strzelało a może to jest problem z sztycą amortyzowaną?
Piehursson Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 przecież napisał że nie musi jechać, napisał że jak dociśnie przepraszam, umknęło mi
Ravs Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Napisano 6 Czerwca 2013 przecież napisał że nie musi jechać, napisał że jak dociśnie a może to jest problem z sztycą amortyzowaną? Też myślałem, że to kwestia tej amortyzowanej sztycy jednakże jak naciskam na nią w miejscu to chodziło bardzo elegancko płynnie bez nawet najmniejszego szmeru nie mówiąc o takim strzelaniu jakie doskwiera mojej maszynie
Kluska Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 hmm obstawiam źle skręconą tylną piastę, lub konus się odkręcił/poluzował i kuli „skaczą” strzelają sprawdź luzy na kole,
Ravs Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Napisano 6 Czerwca 2013 hmm obstawiam źle skręconą tylną piastę, lub konus się odkręcił/poluzował i kuli „skaczą” strzelają sprawdź luzy na kole, Konus się odkręcił poluzował i kuli "skaczą" - co to znaczy ??
Kluska Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 Konus się odkręcił poluzował konus, nakrętka stożkowa po której toczą się kulki nie znalazłem innego zdjęcia Serwis tylnej piasty spróbuj tylnym kołem poruszać na boki, jeśli usłyszysz stukanie, wyczujesz luzy to będzie znaczyć że konus odkręcił się, nie był dobrze skontrowany
Ravs Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Napisano 6 Czerwca 2013 konus, nakrętka stożkowa po której toczą się kulki nie znalazłem innego zdjęcia Serwis tylnej piasty Oj to chyba będą szprychy. W porównaniu do tych koła przedniego to są nieporównywalnie luźne a na dodatek na sucho jak nimi ruszam to wydają takie dźwięki strzelania... Możliwe jest to aby te szprychy były na początku ok a teraz naglę się jakoś tak poluzowały niemiłosiernie ?
Kluska Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 a teraz naglę się jakoś tak poluzowały niemiłosiernie wszystko możliwe, dlatego po przejechaniu ok 100-200 km trzeba jechać na serwis/regulację mi kazano przyjechać po ok 150 km na regulację możliwe ze jeden lub dwa nyple puściły, a wydaje się że wszystkie są luźne
Ravs Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Napisano 6 Czerwca 2013 wszystko możliwe, dlatego po przejechaniu ok 100-200 km trzeba jechać na serwis/regulację mi kazano przyjechać po ok 150 km na regulację możliwe ze jeden lub dwa nyple puściły, a wydaje się że wszystkie są luźne Skontaktuje się dzisiaj ze sklepem, w którym to kupowałem i zobaczę co oni na to wszystko, może się coś złego stać jeśli będę jeździł w takim stanie roweru przez jakieś 20-30 km jeszcze?
Kluska Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 jak poluzowane są wszystkie szprych to możesz uszkodzić obręcz, główki nypla mogą sie obrobić, tak samo jak gniazda w obręczy zadzwoń do sklepu i spytaj się czy musisz cały rower przywozić, czy samo koło, nie będziesz musiał pożyczać autka aby rower wieźć
Gość PiotrowskiGD Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 Skontaktuje się dzisiaj ze sklepem, w którym to kupowałem i zobaczę co oni na to wszystko, może się coś złego stać jeśli będę jeździł w takim stanie roweru przez jakieś 20-30 km jeszcze? @Ravs - moja rada... Spróbuj spokojnie zdiagnozować istotę problemu, czyli źródło niepokojących Ciebie trzasków. Pamiętaj, kupiłeś NOWY ROWER i w wielu przypadkach coś zwyczajnie mogło się poluzować. Twój obecny rower jest na tzw. dotarciu, tak jak np nowy samochód należy trochę dotrzeć. Oczywiście unikałbym nadmiernego forsowania roweru w Twoim przypadku i... proszę Ciebie nie gniewaj się, ale mam jedno pytanie... Czy Twoja budowa - dość masywna i ciężka - pozwala na jazdę rowerem typu Cross. Nawet jak będziemy się koncentrowali na DMC to być może to za mało, aby uzyskać odpowiedź na to pytanie. Możliwe, że Twoja budowa lepiej by pasowała do zwartego i konstrukcyjnie mocniejszego roweru typu MTB? Stąd moja rada, najpierw ustal źródło dźwięków i jeśli to ustąpi to pozostaje życzyć dużej liczby udanych wycieczek i wielu km. Jeśli zaś będzie to się powtarzało, spróbuj może zmienić rower na bardziej dopasowany. Tu nie chodzi o sama ramę, ale o całość elementów nośnych, m.in. koła które z racji swojej większej średnicy przyjmują większe obciążenia.
Kluska Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 konstrukcyjnie mocniejszego roweru typu MTB Autor tematu nie skacze, nie narzeka że rama mu pękła czy coś innego dzieje się z ramą myślisz że piasty są inne w cross'ie i MTB, albo obręcze, czy szprych, obręcze z cross'ów montowane są w 29er tutaj jest źle złożony/ wyregulowany rower cross na równych nawierzchniach wytrzyma tyle samo co MTB, Tu nie chodzi o sama ramę, ale o całość elementów nośnych, m.in. koła które z racji swojej większej średnicy przyjmują większe obciążenia. a nie jest czasem odwrotnie, większe koła lepiej znoszą jazdę po nieruchawościach małe koło wpada w dziurę, a duże przejedzie po niej
Gość PiotrowskiGD Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 Autor tematu nie skacze, nie narzeka że rama mu pękła czy coś innego dzieje się z ramą myślisz że piasty są inne w cross'ie i MTB, albo obręcze, czy szprych, obręcze z cross'ów montowane są w 29er tutaj jest źle złożony/ wyregulowany rower cross na równych nawierzchniach wytrzyma tyle samo co MTB, Oczywiście, masz rację. Ale chcąc wykluczyć wszystkie błędne źródła przyczyny i tę musimy wziąć pod uwagę. a nie jest czasem odwrotnie, większe koła lepiej znoszą jazdę po nieruchawościach I tak i nie. W/g mojej oceny - mogę się mylić - koła 28 bazują chyba na rozwiązaniach szosowych. Co więcej posiadając dłuższe szprychy pracują pod większymi obciążeniami. Owszem, wiem, że są koła 29 w modelach nowszych górskich. Ale one mają zupełnie inne koła, inne obręcze, inne szprychy itp.. Czy tak nie jest? Ja po prostu chcę pomóc zdiagnozować problem a nie szukać go tam gdzie go nie ma, możliwe że idę złym śladem.
Kluska Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 Czy tak nie jest? właśnie cross i 29er mają te same obręcze 28" a 29er wzięło się z tego aby nie mylić z cross'em oraz ze jak założysz opnę „balon” na obręcz 28" to po zewnątrz masz 29" piasty i szprychy możesz montować te same przyjrzyj się zdjęciu zethosa, na obręczach masz napisane NEO 29er Ja po prostu chcę pomóc zdiagnozować problem raczej każdy che pomóc na forum. lub dowiedzieć się jak pozbyć się własnego problemu (czyt. teściowej)
Gość PiotrowskiGD Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 raczej każdy che pomóc na forum. lub dowiedzieć się jak pozbyć się własnego problemu (czyt. teściowej) ciekawa opcja, mi chwilowo nie grozi, ale niebezpieczeństwo zawsze wisi w powietrzu Ale aby nie wyszło to na SPAM, z tym kołem 29 to nie wiedziałem, że to tylko opona jest inna. rzyjrzyj się zdjęciu zethosa, na obręczach masz napisane NEO 29er Ale czy Viper GTS ma takie same koła jak Zethos..??
Ravs Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Napisano 6 Czerwca 2013 @Ravs - moja rada... Spróbuj spokojnie zdiagnozować istotę problemu, czyli źródło niepokojących Ciebie trzasków. Pamiętaj, kupiłeś NOWY ROWER i w wielu przypadkach coś zwyczajnie mogło się poluzować. Twój obecny rower jest na tzw. dotarciu, tak jak np nowy samochód należy trochę dotrzeć. Oczywiście unikałbym nadmiernego forsowania roweru w Twoim przypadku i... proszę Ciebie nie gniewaj się, ale mam jedno pytanie... Czy Twoja budowa - dość masywna i ciężka - pozwala na jazdę rowerem typu Cross. Nawet jak będziemy się koncentrowali na DMC to być może to za mało, aby uzyskać odpowiedź na to pytanie. Możliwe, że Twoja budowa lepiej by pasowała do zwartego i konstrukcyjnie mocniejszego roweru typu MTB? Stąd moja rada, najpierw ustal źródło dźwięków i jeśli to ustąpi to pozostaje życzyć dużej liczby udanych wycieczek i wielu km. Jeśli zaś będzie to się powtarzało, spróbuj może zmienić rower na bardziej dopasowany. Tu nie chodzi o sama ramę, ale o całość elementów nośnych, m.in. koła które z racji swojej większej średnicy przyjmują większe obciążenia. Nie gniewam się Moja budowa to nie jest spasiony byczek fernando Generalnie nei widać po mnie wagi tych 110 kg w chwili obecnej, każdy mysli ze waze okolo 95 kg a nie 110 no ale to nie narzekam z tego wzgledu. Jeśli chodzi o forsowanie sprzetu to chyba nie dotyczy to mnie; jazda po asfaltach, raz na jakis czas przejade po lesnej wyboistej drodze (odblkowany amor) i to wszystko. Dodatkowo wszelkie dziury omija z daleka bo zdaje sobie sprawe ze swoje warze a jezdze na stosunkowo lekkim sprzecie w sensie kolach crossowych. Nie rozumiem w takim razie na jakich rowerach powinien jeździć ktoś o mojej masie bądź większej skoro tego typu rowery mogą się nie nadawać ze wzgledu na niby wagę. Zródło dźwieku to na pewno jedna z tylnych szprych (jest mega luźna) i wydaje dziwne odgłosy. Reasumując umowilem sie dzis w serwisie na przywiezienei samych kół i goście to sprawdza wszystko i wycentrują odpowiednio jeżeli coś jest nie tak a na pewno jest. Postaram się dzisiaj tam podjechać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.