szybenik555 Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 jest jakaś maksymalna długość rury sterowej która może wystawać ponad ramę? w tej chwili mam wrzucone 3 podkładki pod mostek (stary widelec z przyciętą rurą) i się zastanawiałem czy nie będzie groziło złamaniem czy jakąś niestabilnością jak np do nowego widelca wrzucę z 5 podkładek pod mostek- dla mnie im wyżej kierownica tym wygodniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radeks23 Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Im więcej podkładek tym sztywność trochę cierpii, niektóre nowe rowery mtb mają podkładek na około 4cm - jest to mało sportowe, ale może i wygodniejsze, myślę żę złamaniem to raczej nie grozi, zachowaj oczywiście jakiś umiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Moim zdaniem max to tak z 4cm podkłdek a resztę to już mostkiem korygować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.