Skocz do zawartości

[przerzutka przód] Shimano Acera - co sądzicie?

Wilku89

Rekomendowane odpowiedzi

jesli nie masz co z kasa robic to zmieniaj, ale czy jest w sumie sens?? przedniej przerzutki i tak nie uzywa sie tak czesto jak tylniej, niepotrzebna mega szybka zmiana biegow i redukcje, chociaz ja........... ja to bym na bank zmienił :] Mialem podobna sytuacje tylko LX wymieniłem na XT z tym ze dolozylem do biznesu chyba niecałe 10zł :]

wszystko zależy jak bardzo potrzebujesz "lepszej" przerzutki i jak to nadszarpnie twój budżet.

ta dopóki dział jest moim zdaniem wysatrczająca, a obawiam sie że powalającej różnicy w działaniu nie będzie

ale wybór należy do ciebie

Rzeczywiście przedniej przerzutki używa się niezbyt często ale dobrze aby była pewna absolutnie. Przy dzisiejszych relacjach cenowych jedyna sensowna alternatywa dla sporej grupy przerzutek przednich to XT down swing za ok 85 zł. Deore na przodzie działa względnie poprawnie z wąskim łańcuchem (na 9) i korbami 44-32-22. Jest trudna w regulacji bo ma dosyć wąski wózek. W przypadku napędu na 8 i korb w układzie 42-32-22 a tym bardziej 42-34-24 nawet XT praktycznie da niewiele. Sprawdziłem. Obecnie jeżdżę na C050 aż się rozleci a nowiutka XT czeka w szufladzie aż zmienię korby. Sama zmiana Acery bez luzów na coś innego może nie dać poprawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...