Wilku89 Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Jak w temacie. Łykam levela a4, a on ma przod acere i chce ja zmienic na deore taka sama jak na tyle :wink: Chcailbym sie dowiedziec, czyAcera jest dobra przerzutka? Nie wymieniac jej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo6 Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 po co wymieniac cos co jest dobre ? wymienilbym czesc na lepsza tylko wtedy kiedy obecna by mi sie zrypala, przynajmniej takie jest moje zdanie w tej sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Podejrzewam , że nie ma potrzeby - ale jeśli w sklepie ci to zamienią biorąc w rozliczeniu Acerę to możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 moja przejcechala w XC i lekkim skakanuiu 6000 km teraz mam ja w 2 rowerze ( dualowka ) i na razie jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oswaldini Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 jesli nie masz co z kasa robic to zmieniaj, ale czy jest w sumie sens?? przedniej przerzutki i tak nie uzywa sie tak czesto jak tylniej, niepotrzebna mega szybka zmiana biegow i redukcje, chociaz ja........... ja to bym na bank zmienił :] Mialem podobna sytuacje tylko LX wymieniłem na XT z tym ze dolozylem do biznesu chyba niecałe 10zł :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus81 Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 wszystko zależy jak bardzo potrzebujesz "lepszej" przerzutki i jak to nadszarpnie twój budżet. ta dopóki dział jest moim zdaniem wysatrczająca, a obawiam sie że powalającej różnicy w działaniu nie będzie ale wybór należy do ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 6 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Hmmm, no to chyba nie będę wymieniać, jeśli mówicie, że przedniej przerzutki i tak się rzadko używa, a Acera jest dobra Dzięki za porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makok Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Rzeczywiście przedniej przerzutki używa się niezbyt często ale dobrze aby była pewna absolutnie. Przy dzisiejszych relacjach cenowych jedyna sensowna alternatywa dla sporej grupy przerzutek przednich to XT down swing za ok 85 zł. Deore na przodzie działa względnie poprawnie z wąskim łańcuchem (na 9) i korbami 44-32-22. Jest trudna w regulacji bo ma dosyć wąski wózek. W przypadku napędu na 8 i korb w układzie 42-32-22 a tym bardziej 42-34-24 nawet XT praktycznie da niewiele. Sprawdziłem. Obecnie jeżdżę na C050 aż się rozleci a nowiutka XT czeka w szufladzie aż zmienię korby. Sama zmiana Acery bez luzów na coś innego może nie dać poprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.