Skocz do zawartości

[Toruń Bydgoszcz]serwis hamulców Avid Elixir 9

outta82

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

U Leśniewskiego powinni sobie spokojnie poradzić (choć ostatnio mnie zaskoczyli swoją dziwaczną opinią w kwestii hamowania). Najlepiej do nich zadzwonić i podpytać, ale musisz się liczyć z tym, że w obecnym okresie ok. 1 tyg. poczekasz (jak dobrze pójdzie :P): http://www.rowery-lider.pl/
Możesz spróbować także u Gołasia, w Bike Factory, ale tam to pewnie do końca czerwca są zawaleni robotą.
W Toruniu pozostaje jeszcze Kondej, ale ja tam całe wieki nie byłem, więc nie wiem jak jest z serwisem.

Pzdr

Dzięki Adam za podpowiedzi,

Gołasia serwisant wróci za około 3 tyg dopiero więc zonk, poza tym nie mają jak to nazwali "przyrządu" do serwisowania Avidów. W bio bike od razu powiedział że niet.

Właśnie jak napisałem jutro jade z rowerem do Leśniewskiego, umówiłem sie z Jakubem ( serwisantem ) że zrobi na pewno w tym tygodniu. Zresztą sam posuł to i sam naprawi ;)

Pzdr

PS. Myślałem że ktoś coś pewnego poleci bo Toruń mam już oblatany.

Znajomemu powierzyłem żeby tam przeserwisował bo klamka za twarda była i tłoczki nie chciały się cofnąć, za dużo płynu upuścił , nie sprawdził czy ok, i po zamontowaniu nie ma kontaktu z tarczą ( nawet po maksymalnym modulowaniu przy pokrętle Contact ), więc musi dolać i odpowietrzyć i porządnie przeserwisować żeby po prostu hamował :D

Ot i taka mała przygoda. Oczywiście żalu nie mam, tylko szkoda czasu i  straconych nerwów. A idę do niego bo w Toruniu jako jedyny podejmie się Avidów. Ot i taka druga szansa.

Pzdr

Niestety mieszkając w Toruniu najlepiej nauczyć się serwisowania roweru samemu a już szczególnie w sezonie. Kup zestaw do Avida, płyn, YouTube i zrobione. Naprawdę nic trudnego, w warunkach domowych można zrobić. Satysfakcja gwarantowana.

Niestety mieszkając w Toruniu najlepiej nauczyć się serwisowania roweru samemu a już szczególnie w sezonie. Kup zestaw do Avida, płyn, YouTube i zrobione. Naprawdę nic trudnego, w warunkach domowych można zrobić. Satysfakcja gwarantowana.

Hej,

oczywiście masz rację, tylko że na razie brak kasiory na sprzęt serwisowy ponieważ dopiero co skończyłem jak dla mnie kosztowny projekt. Oczywiście plany w niedalekiej przyszłości są, ale zestaw serwisowy hamulców Avida i inne drobniejsze sprawy muszą poczekać. Po prostu chciałem oddać w dobre ręce i na razie cieszyć się jazdą. Tym bardziej że w zasadzie rower powstał z proszku i wszystko było do skręcenia, ustawienia itp., a nie znając się po prostu nie chciałem ryzykować że coś schrzanię.

Pzdr

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

W Toruniu pozostaje jeszcze Kondej, ale ja tam całe wieki nie byłem, więc nie wiem jak jest z serwisem.

Generalnie jest dramat.

Jeszcze klika lat temu, gdy w sklepie/serwisie siedział Kondej senior i pracował mechanik Andrzej nie było w źle.

W tej chwili w sklepie jest syn i jest tragedia.

• Mod Team

Jeszcze klika lat temu, gdy w sklepie/serwisie siedział Kondej senior i pracował mechanik Andrzej nie było w źle. W tej chwili w sklepie jest syn i jest tragedia.

Aż tak źle? :) Nie napiszę Ci nic więcej ponad to, że potwierdzasz tylko zasłyszane przeze mnie ostatnimi czasy opinie, że jest coraz gorzej.

Był Bodzio - było OK, nie ma Bodzia - jest lipa.

Generalnie jest dramat.

Jeszcze klika lat temu, gdy w sklepie/serwisie siedział Kondej senior i pracował mechanik Andrzej nie było w źle.

W tej chwili w sklepie jest syn i jest tragedia.

A możesz podać jakieś argumenty, fakty, tragiczne sytuacje?

Robili tam kilka rzeczy w moim rowerze, kilka części tam kupiłem i nie doświadczyłem żadnych tragicznych zdarzeń.

(W takim razie miałeś większe szczęście niż ja i kilku moich znajomych.Poza tym jakie "tragiczne wydarzenia" mogły Ciebie spotkać

przy zakupie "kilku części").

Wymienię tylko jeden,ostatni przypadek sprzed około 2 miesięcy, który ostatecznie przeważył szalę goryczy:

tak założył mi -kupioną też u niego- korbę Deore, że w trakcie jazdy odpadło lewe ramię.

• 2 miesiące temu...

(W takim razie miałeś większe szczęście niż ja i kilku moich znajomych.Poza tym jakie "tragiczne wydarzenia" mogły Ciebie spotkać

przy zakupie "kilku części").

Wymienię tylko jeden,ostatni przypadek sprzed około 2 miesięcy, który ostatecznie przeważył szalę goryczy:

tak założył mi -kupioną też u niego- korbę Deore, że w trakcie jazdy odpadło lewe ramię.

Polecam serwis w firmie Unibike w Bydgoszczy na ul Przemysłowej, maja tam odpowiedni sprzęt i doświadczenie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...