outta82 Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Witam, proszę polecicie mi gdzie przeserwisować moje nowe Avidy Elixir 9 ( wymiana płynu na DOT 5.1 ) i porządne ustawienie zaciski, klamki itp. Pzdr Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 20 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 U Leśniewskiego powinni sobie spokojnie poradzić (choć ostatnio mnie zaskoczyli swoją dziwaczną opinią w kwestii hamowania). Najlepiej do nich zadzwonić i podpytać, ale musisz się liczyć z tym, że w obecnym okresie ok. 1 tyg. poczekasz (jak dobrze pójdzie ): http://www.rowery-lider.pl/Możesz spróbować także u Gołasia, w Bike Factory, ale tam to pewnie do końca czerwca są zawaleni robotą.W Toruniu pozostaje jeszcze Kondej, ale ja tam całe wieki nie byłem, więc nie wiem jak jest z serwisem. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Dzięki Adam za podpowiedzi, Gołasia serwisant wróci za około 3 tyg dopiero więc zonk, poza tym nie mają jak to nazwali "przyrządu" do serwisowania Avidów. W bio bike od razu powiedział że niet. Właśnie jak napisałem jutro jade z rowerem do Leśniewskiego, umówiłem sie z Jakubem ( serwisantem ) że zrobi na pewno w tym tygodniu. Zresztą sam posuł to i sam naprawi Pzdr PS. Myślałem że ktoś coś pewnego poleci bo Toruń mam już oblatany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 20 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Zresztą sam posuł to i sam naprawi Trochę nie kumam Jak to sam popsuł i teraz sam naprawi??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Znajomemu powierzyłem żeby tam przeserwisował bo klamka za twarda była i tłoczki nie chciały się cofnąć, za dużo płynu upuścił , nie sprawdził czy ok, i po zamontowaniu nie ma kontaktu z tarczą ( nawet po maksymalnym modulowaniu przy pokrętle Contact ), więc musi dolać i odpowietrzyć i porządnie przeserwisować żeby po prostu hamował Ot i taka mała przygoda. Oczywiście żalu nie mam, tylko szkoda czasu i straconych nerwów. A idę do niego bo w Toruniu jako jedyny podejmie się Avidów. Ot i taka druga szansa. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Niestety mieszkając w Toruniu najlepiej nauczyć się serwisowania roweru samemu a już szczególnie w sezonie. Kup zestaw do Avida, płyn, YouTube i zrobione. Naprawdę nic trudnego, w warunkach domowych można zrobić. Satysfakcja gwarantowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Możesz jeszcze spróbować w Toruniu na ul. Podgórnej http://www.rowerytorun.pl/portal.php . Nie wiem jak z avidami ale hamulcami shimano zajęli się bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 21 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Niestety mieszkając w Toruniu najlepiej nauczyć się serwisowania roweru samemu a już szczególnie w sezonie. Kup zestaw do Avida, płyn, YouTube i zrobione. Naprawdę nic trudnego, w warunkach domowych można zrobić. Satysfakcja gwarantowana. Hej, oczywiście masz rację, tylko że na razie brak kasiory na sprzęt serwisowy ponieważ dopiero co skończyłem jak dla mnie kosztowny projekt. Oczywiście plany w niedalekiej przyszłości są, ale zestaw serwisowy hamulców Avida i inne drobniejsze sprawy muszą poczekać. Po prostu chciałem oddać w dobre ręce i na razie cieszyć się jazdą. Tym bardziej że w zasadzie rower powstał z proszku i wszystko było do skręcenia, ustawienia itp., a nie znając się po prostu nie chciałem ryzykować że coś schrzanię. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Jak jesteś w Bydzi to wal smiało do chłopaków przy mediamarkecie AMSPORT czy coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 W Toruniu pozostaje jeszcze Kondej, ale ja tam całe wieki nie byłem, więc nie wiem jak jest z serwisem. Generalnie jest dramat. Jeszcze klika lat temu, gdy w sklepie/serwisie siedział Kondej senior i pracował mechanik Andrzej nie było w źle. W tej chwili w sklepie jest syn i jest tragedia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 I właśnie dlatego trzeba nauczyć się samemu serwisować rower. Przynajmniej jest motywacja. Prawdę mówiąc Avidy nie są wcale takie trudne do odpowietrzenia. Na youtube jest wszystko co potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 25 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Jeszcze klika lat temu, gdy w sklepie/serwisie siedział Kondej senior i pracował mechanik Andrzej nie było w źle. W tej chwili w sklepie jest syn i jest tragedia. Aż tak źle? Nie napiszę Ci nic więcej ponad to, że potwierdzasz tylko zasłyszane przeze mnie ostatnimi czasy opinie, że jest coraz gorzej. Był Bodzio - było OK, nie ma Bodzia - jest lipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Młodego Kondeja pochwalić trzeba (a przynajmniej ja mogę ) za zaplatanie kół. Mam ponad 90 kg i te co mi robił, kręcą się bez poprawek i centry przez kilka lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Generalnie jest dramat. Jeszcze klika lat temu, gdy w sklepie/serwisie siedział Kondej senior i pracował mechanik Andrzej nie było w źle. W tej chwili w sklepie jest syn i jest tragedia. A możesz podać jakieś argumenty, fakty, tragiczne sytuacje? Robili tam kilka rzeczy w moim rowerze, kilka części tam kupiłem i nie doświadczyłem żadnych tragicznych zdarzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 (W takim razie miałeś większe szczęście niż ja i kilku moich znajomych.Poza tym jakie "tragiczne wydarzenia" mogły Ciebie spotkać przy zakupie "kilku części"). Wymienię tylko jeden,ostatni przypadek sprzed około 2 miesięcy, który ostatecznie przeważył szalę goryczy: tak założył mi -kupioną też u niego- korbę Deore, że w trakcie jazdy odpadło lewe ramię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmeli Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 (W takim razie miałeś większe szczęście niż ja i kilku moich znajomych.Poza tym jakie "tragiczne wydarzenia" mogły Ciebie spotkać przy zakupie "kilku części"). Wymienię tylko jeden,ostatni przypadek sprzed około 2 miesięcy, który ostatecznie przeważył szalę goryczy: tak założył mi -kupioną też u niego- korbę Deore, że w trakcie jazdy odpadło lewe ramię. Polecam serwis w firmie Unibike w Bydgoszczy na ul Przemysłowej, maja tam odpowiedni sprzęt i doświadczenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.