Skocz do zawartości

[Manetka blokady skoku] SR Suntour

venom2000

Rekomendowane odpowiedzi

Zagadnienie dotyczy tej konkretnej manetki

http://allegro.pl/suntour-manetka-blokady-skoku-axon-epicon-raidon-i3198468301.html

czy podana manetka blokady skoku obsłuży amortyzator RS Recon silver TK solo air 29",czy też należy instalować wyłącznie dedykowaną pod amortyzatory RS,w opisie w/w manetki jest podane iż pasuje do amortyzatorów większości marek,odnosić się do tego pozytywnie i zakupić ją czy lepiej nie ryzykować i zakupić dedykowaną :huh:

to jest element który blokuje linkę zamontowaną na amorku, kliknięcie taką manetką przesuwa linkę o 4mm i moim zdaniem właśnie ta odległość jest ważna i powinieneś dowiedzieć się jakie przesunięcie linki jest potrzebne do blokady Recona. 

Linkę mogę mieć i 1,5 m,więc z naciągiem nie ma nic wspólnego bo to się ustawia przy montowaniu,a moje pytanie brzmi czy należy zakładać dedykowaną pod RS czy może być taka jak przedstawiłem i nie wystąpi żaden konflikt na drodze manetka-amortyzator

ale nie o to chodzi, ja mam Raidona i tam blokada działa tak, że przesuwa się po linii prostej o 4mm, a więc manetka (taka jak pokazałeś na allegro) jest odpowiednia, ale z kolei, np w którymś RST (nie pamiętam modelu) działa ta za zasadzie obrotu pokrętła które to wymaga przesunięcia linku o 12mm, a więc manetka od Raidona nie pasuje do RST i dlatego musisz sprawdzić jaki zakres działania manetki (o ile ma przeciągnąć linkę) jest potrzebny do Recona

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...