venom2000 Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Zagadnienie dotyczy tej konkretnej manetki http://allegro.pl/suntour-manetka-blokady-skoku-axon-epicon-raidon-i3198468301.html czy podana manetka blokady skoku obsłuży amortyzator RS Recon silver TK solo air 29",czy też należy instalować wyłącznie dedykowaną pod amortyzatory RS,w opisie w/w manetki jest podane iż pasuje do amortyzatorów większości marek,odnosić się do tego pozytywnie i zakupić ją czy lepiej nie ryzykować i zakupić dedykowaną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matkell Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 to jest element który blokuje linkę zamontowaną na amorku, kliknięcie taką manetką przesuwa linkę o 4mm i moim zdaniem właśnie ta odległość jest ważna i powinieneś dowiedzieć się jakie przesunięcie linki jest potrzebne do blokady Recona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Linkę mogę mieć i 1,5 m,więc z naciągiem nie ma nic wspólnego bo to się ustawia przy montowaniu,a moje pytanie brzmi czy należy zakładać dedykowaną pod RS czy może być taka jak przedstawiłem i nie wystąpi żaden konflikt na drodze manetka-amortyzator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matkell Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 ale nie o to chodzi, ja mam Raidona i tam blokada działa tak, że przesuwa się po linii prostej o 4mm, a więc manetka (taka jak pokazałeś na allegro) jest odpowiednia, ale z kolei, np w którymś RST (nie pamiętam modelu) działa ta za zasadzie obrotu pokrętła które to wymaga przesunięcia linku o 12mm, a więc manetka od Raidona nie pasuje do RST i dlatego musisz sprawdzić jaki zakres działania manetki (o ile ma przeciągnąć linkę) jest potrzebny do Recona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 No właśnie o to mi chodzi,jak to sprawdzić?? Pytałem gościa czy będzie pasowała powiedział że nie ma pojęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matkell Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Ja nie chce Cie wprowadzić w błąd, a widzę, że jesteś z Wawy więc mogę Ci pożyczyć tą manetkę i sobie sprawdzisz, pisz priv jak coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.