Skocz do zawartości

[licznik] Sigma 16.12 vs Ciclomaster 8,2

Gość gmx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moze ktoś doradzić który z w/w liczników jest lepszy. Kryteria to przedewszystkim zasięg czujnika prędkości ( musi sięgnąć z tylnego koła ) , czytelność wyświetlacza oraz wykonanie.

Napisano

Dzisiaj odebrałem Sigme 16.12. Licznik bardzo dobrze wykonany, czytelny wyświetlacz i wszystko było by fajnie gdyby nie to że niestety nie widzi czujnika prędkości zamontowanego na tylnym kole. 

I tu pytanie czy ktos może mi polecić licznik, z czujnikiem prędkości który będzie miał zasięg w momencie montażu na tylnym kole? 

Napisano

Dzisiaj odebrałem Sigme 16.12. Licznik bardzo dobrze wykonany, czytelny wyświetlacz i wszystko było by fajnie gdyby nie to że niestety nie widzi czujnika prędkości zamontowanego na tylnym kole. 

I tu pytanie czy ktos może mi polecić licznik, z czujnikiem prędkości który będzie miał zasięg w momencie montażu na tylnym kole? 

I nie zobaczy .... za daleko od kierownicy. Producent podaje maksymalną odległość od czujnika prędkości = 90 cm a od czujnika kadencji ( na korbie ) 110 cm.

Firma VDO także podaje podobne odległości, forumowicz napisał że nawet ma znaczenie umieszczenie licznika po prawej stronie od środka kierownicy ( nie łapał mu sygnału z pulsometru a jak licznik umieścił po lewej stronie sygnał był O.K.).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...