Gość gmx Napisano 19 Maja 2013 Napisano 19 Maja 2013 Moze ktoś doradzić który z w/w liczników jest lepszy. Kryteria to przedewszystkim zasięg czujnika prędkości ( musi sięgnąć z tylnego koła ) , czytelność wyświetlacza oraz wykonanie.
Gość gmx Napisano 21 Maja 2013 Napisano 21 Maja 2013 Dzisiaj odebrałem Sigme 16.12. Licznik bardzo dobrze wykonany, czytelny wyświetlacz i wszystko było by fajnie gdyby nie to że niestety nie widzi czujnika prędkości zamontowanego na tylnym kole. I tu pytanie czy ktos może mi polecić licznik, z czujnikiem prędkości który będzie miał zasięg w momencie montażu na tylnym kole?
MariuszH Napisano 26 Maja 2013 Napisano 26 Maja 2013 Dzisiaj odebrałem Sigme 16.12. Licznik bardzo dobrze wykonany, czytelny wyświetlacz i wszystko było by fajnie gdyby nie to że niestety nie widzi czujnika prędkości zamontowanego na tylnym kole. I tu pytanie czy ktos może mi polecić licznik, z czujnikiem prędkości który będzie miał zasięg w momencie montażu na tylnym kole? I nie zobaczy .... za daleko od kierownicy. Producent podaje maksymalną odległość od czujnika prędkości = 90 cm a od czujnika kadencji ( na korbie ) 110 cm. Firma VDO także podaje podobne odległości, forumowicz napisał że nawet ma znaczenie umieszczenie licznika po prawej stronie od środka kierownicy ( nie łapał mu sygnału z pulsometru a jak licznik umieścił po lewej stronie sygnał był O.K.).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.