Badek Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Rozbieram swój Sr Suntour XCT V4 i zastanawiam się jak zdjąć pokrętła przy górnych goleniach? Próbowałem pociągnąć kombinerkami i podważyć śrubokrętem, ale jedynie pokancerowałem sobie pokrętło. Pokrętła wyglądają tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Bo to sie odkręca a nie podważa i to specjalnym kluczem a poco chcesz korki wyjąc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badek Napisano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Jak inaczej mam rozłożyć amortyzator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 a od dołu nie ma takich 2 śrubek imbusowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badek Napisano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Imbusów nie ma, były zwykle nakrętki. Odkręciłem je, zdjąłem "obudowę", a golenie dalej są przymocowane do widelca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcint96 Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Przyłączam się do tematu. sam bym chciał w ten sposób swojego rozłożyć. Ale nie wiem jak to odkręcić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slasal Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 2i regulaminu zakładka video, zakładka tech video i poszukać rozbiórki amora http://www.srsuntour-cycling.com/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 mtbikes.pl/artykuly/testy/suntour-xcr-lo-krol-budzetowych-widelcow-xc-test-widelca-amortyzowanego-sr-suntour-xcr-lo-2006-100mm/ Na końcu testu macie jak to rozłożyć. Kurka wodna, przecież to tak często lansowany temat, że szukajka w 10 sek to znajdzie! A i na stronie producenta są niezłe dokumentacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slasal Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 · Ukryte przez Puklus, 19 Maja 2013 - Brak powodu Ukryte przez Puklus, 19 Maja 2013 - Brak powodu http://www.srsuntour-cycling.com/index.php zakładka video, zakładka tech video i poszukać rozbiórki amora http://www.srsuntour-cycling.com/index.php?screen=tv.home# Odnośnik do komentarza
Mod Team Puklus Napisano 19 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Odkręcić 2 śruby na dole, jak nie chce puścić przy pomocy np gumowego młotka pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niszczacyzboze Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Jeśli chcesz, nie wiem zobaczyć co tam w środku jest to mówiąc szczerze nic ciekawego oprócz dwóch sprężyn. Dodatkowo jak będziesz to odkręcał jaką "żabką" to poniszczysz te korki bardziej a w tedy będzie bliższa droga do wymiany. Smarowanie sprężyny nie przyniesie efektów, chyba że chcesz wymienić na miększe czy coś. Jednak za bardzo mi się odbiegło. Gwint prawy, jeśli średnica goleni górnej wynosi fi28mm to gwint wynosi M26x1,5. - odkręcasz w lewo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.