Skocz do zawartości

[wyzwanie] Dziurawa Dętka Czalendż ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szlag nic nie ugram...
ostatnio przejechałem po drucie kolczastym dwa razy i nic nie przebiłem... kapeć 2.1"  :w00t:
To chyba kwestia wagi... :sweat:

Napisano

A to chojrak z tego IWANA! wymyślił konkurs pod siebie i za chwilę, z czystym sumieniem kupi sobie gadżet :D a tak serio to też kiedyś chciałem być eko ale 3 łatki mnie zawsze pokonywały i 4 nie było. teraz wiem że można. Z Twoją kichą proponuje udać się do wulkanizatora w celu wyważenia koła ;)

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

To nie chojractwo tylko racjonalizacja wlasnych pragnien :P

Doobre, dobre podbijam temat. Ja się chyba nie liczę? bo ja zrobiłem "opatrunek" nie używając łatki. Papierek po cukierku + plasterki ;)

1. MTB

2. CST

3. 26 2.0

4. 0

attachicon.gif08_d.jpg

OOoooo widze ze kroi sie honorowe wyroznienie dla Najlepszego Haka Detkowego :D

Szacunek...

I.

Napisano

Nie wiem czy się chwalić by nie zapeszyć ale od 3 lat zero kapcia. Przebieg roczny około 4-5 tys.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

• Mod Team
Napisano

czekaj czekaj Ivan, wyszperam swoje dętki po Ligurii.....
dzieliliśmy dętki na dwa co by nadążyć z łataniem, odklejaliśmy stare i cięli nożykiem na pół, i jeszcze pieprzona pompka - rączka odpadła w pierwszy dzień (po 2 latach pracy)
na trasie pożyczaliśmy łatki jak stare dziady od innych
Daj dzień, dwa - srebro jak nic wywalczę :)
Czy nie powinno być podkategorii - ilość dętek w odniesieniu do czasu jazdy?
Co innego 15 łatek w dwa lata a co innego 10 w 10 dni :)  (szukam wtyczki na złoto)

Napisano

Wiedziałem że sekta stalowych, singlowych, wielkokiszkowców, nie krosiarzy w skrócie SSSWNK zawładnie umysłami i całym forum. A zaczynało sie tak niewinnie od tematu zw. z Rometem i dyskusją o stali...a potem to już lawina. Wyczuwam, że planujecie przewrót i przejęcie forum... :P

Zdjęciem się nie pochwalę bo nigdy powyżej 3 łatek nie dojechałem, ale pamiętam jak miałem jakąś sparciałą oponę Michelina która zapraszała szkła jak ślepy bramkarz piłki...

• Mod Team
Napisano

czekaj czekaj Ivan, wyszperam swoje dętki po Ligurii.....

dzieliliśmy dętki na dwa co by nadążyć z łataniem, odklejaliśmy stare i cięli nożykiem na pół, i jeszcze pieprzona pompka - rączka odpadła w pierwszy dzień (po 2 latach pracy)

na trasie pożyczaliśmy łatki jak stare dziady od innych

Daj dzień, dwa - srebro jak nic wywalczę :)

Czy nie powinno być podkategorii - ilość dętek w odniesieniu do czasu jazdy?

Co innego 15 łatek w dwa lata a co innego 10 w 10 dni :)  (szukam wtyczki na złoto)

Nice try Mr Anarchy...

Zasady sa jasne i nie podlegaja rewizji. Miłego bobrowania w szałerku za Połataną Przepustką do Złota :P

Szacunek...

I.

Napisano

Hah, świetna sprawa, pamiętam moją dętkę z ponad 20ma łatkami, mam ją chyba jeszcze gdzieś w polsce nawet. :)

Hahaha szkoda że nie mam Swojej starej dętki z mojego "pro bmxa NEXTa" kilka lat temu :) 17 łatek robi swoje, ale ja akurat stare dętki wyrzucam :)

No to mnie pobiliście. 2 lata temu wyrzuciłem dętkę z 12 łatkami. Gdyby do dzisiaj jeżdził na niej to na pewno bym wygrał... :laugh:

Napisano

Niestety byłem nie przewidujący i ładałem oszczędnie, niektóre łaty skrywaja po 2 dziury :)

1. Dętka MTB

2. Continental

3. 47/62-559 czyli 26x1,75-2,5"

4. 10

p4pb9653581.jpg

• Mod Team
Napisano

Nooo :)

To konkurencja zaczyna nabierać kolorów.

Nie ma to jak oddech pościgu na mokrych ze strachu plecach :icon_mrgreen:

Szacunek...

I.

Napisano

Opowiedziałem ojcu o tym temacie, hehe i chyba podjął wyzwanie, jak na razie 3 dni - 3 dziur, szkoda tylko, że "dziadek" się nachodzi z tym rowerem, bo oczywiście, tak jak ja, nie wozi nic ze sobą ;) 

Napisano

Niestety mimo checi poprawienia moich "osiągów" jestem uziemiony od niemal miesiąca.
Upgrade napędu zrobiłem (korba i suport), moja dotychczasowa szybko znalazła nabywcę, tymczasem z otrzymaniem suportu do nowej musiałem czekać i czekać.
Wkrótce znów dziury w całym będe szukać :D
Pozdrawiam wszystkich połatanych.

Napisano

Czalendż Aksepted!

1. MTB

2. Hutchinson

3. 26 x 1.70/2.35

4. 11

dsc00174gl.jpg

Przepraszam, za jakość, trochę słabo widać, niestety tylko telefon mam do dyspozycji. Dętka jeździ i ma się dobrze, nie widzę potrzeby zmieniać.

Ivan, jest przewidziany oproćz nagrody dyplom dla Najlepszego Wulkanizatora FR.org? Co by sobie można było do CV wpisać :)

• Mod Team
Napisano

:D

Może poproszę znajomego grafika o spłodzenie odpowiedniej Gramoty...

Spięszę zapdejtować klasyfikację :)

Szacunek...

I.

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Cuś się ostatnio nic nie podziurawiło...

A nie... Już się PO :P

1. Dętka szosowa

2. CST

3. 700x18/23c

4. 12

9084635741_249346d5f0_c.jpg

Szacunek...

I.

• Mod Team
Napisano

Ojtam, ojtam... Nie ma co sie chlastac, tylko zmieniac i jechac...

Czy nadmienialem ze moj pra-pra-dziadek nazywal sie MacIvan ;)

Szacunek...

I.

Napisano

Ja wczoraj wracając z pracy do domu na odcinku 5km złapałem 3 kapcie (przy czym dwa oddalone od siebie o około 100-200m). Przyczyną była zużyta na maksa opona.

Napisano

Z ciekawości skoro i tak bawiłem sie przednim kołem zajrzałem do tyłu a tu niespodzianka.

1. Dętka MTB

2. Maxxis 

3.  26x2,5-2,7"

4. 13
Bonus podsumowujący : 1 rower 23 łaty - beat it ! :P
p5pb9741513.jpg
p5pb9741551.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...