Mod Team IvanMTB Napisano 18 Maja 2013 Mod Team Napisano 18 Maja 2013 Kłaniam, Późna godzina, się nudzę, jestem trzeźwy to może tak mały Czalendż? Wyzywam na pojedynek wszystkich Łataczy Dętek. Zasady są proste: 1. Biorą udział tylko użytkownicy dętek. 2. Nie ma podziału na kategorie. MTB i szosa do jednego wora. 3. Czas trwania - się wymyśli... 4. Cel: zaprezentować dętkę z możliwie największa ilością łatek, która jest ciagle w użyciu. 5. Aby wejść do Czalendżu trzeba nie tylko zadeklarować ilość dziurołatań ale także zapodać fotkę. Nie ma foty-nie ma zgłoszenia. 6. Najlepszy łatacz zostanie nagrodzony przeze mnie nagrodą - jeszcze nie wiem jaką ale cuś się wykombinuje. 7. Zgłoszenia muszą byc w nastepujacym formacie: - rodzaj dętki - producent - rozmiar - ilość łat - fota Zatem na dobry początek moje zgłoszenie 1. Dętka szosowa 2. CST 3. 700x18/23c 4. 8 Dziurawości i Łatalności życzę Szacunek... I. PS Uprasza się o nieczitowanie i nie dziurawienie detek specjalnie w celu wygrania wygranej Aktualna klasyfikacja: 1. Arhain 13 2. Ivan 12 3. krzych0 11 4. Ruferzyk 6 Wyróżnienie specjalne: R0WERS
Mod Team adamos Napisano 24 Maja 2013 Mod Team Napisano 24 Maja 2013 LOL Ze śrutówki ktoś do Ciebie strzelał, czy jeździłeś po pinezkach?Ivan kilka pytań związanych z czalendżem:- czy te przezroczyste łatki też się liczą? - czy "dziura na dziurze" też się liczy? - jaka jest nagroda? Idę sprawdzić do piwnicy, co tam mam ze starych dętek
Grzeniu Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Chciałem właśnie wystartować z moimi 4 łatkami,ale Ivan już na starcie mnie zmiótł
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Maja 2013 Autor Mod Team Napisano 25 Maja 2013 Kłaniam, Łata to łata. Czarna czy przezroczysta... Łata na łacie też luuz. w końcu sam taką mam na zdjeciu. Nagroda... Będzie to dedykowany, rowerowy gadżet. Przez dedykowany rozumiem że krosiarzowi nie zaproponuje rockring'a a frirajdowcowi rozgrzewajacej maści poterningowej i zestawu plastrów do depilacji Szacunek... I. PS Dzis złapałem kolejnego kapucia, takze bedzie apdejt z mojej strony
wojtus025 Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Pierdziele takie konkursy Nadziwić się nie mogę jak Ty jeździsz.. Proponuję przejrzeć oponę od środka przed włożeniem świeżo klejonej dętki, chyba, że taka jazda sprawia Ci przyjemność. (Pechowiec na maksa - ale widzę, że przynajmniej szukasz plusów w ewentualnych zmaganiach "kto ma więcej dziur":))
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Maja 2013 Autor Mod Team Napisano 25 Maja 2013 hehe... Zapraszam w odwiedziny do UK. Ilość szkła i innych ostrobrzegowego goowna na drogach publicznych przyprawia o peranentna migrenę Poza tym jak jest czas przycinania żywopłotów to już wogóle lepiej się z domu nie ruszać... ... bo Brytole to sakrameckie fleje i bagałaniarze. Nic po sobie nie sprzątają a wszystkie śmieci z łapska na ziemię, pomimo, że do kosza 2 kroki... Szacunek... I.
demek Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Moge wziac detke od sasiada? W koncu 3 dziury sam w niej zrobilem i latalem I ta detka to chyba moja jest tak poza tym ale nie dam sobie czlonka uciac.
Tofi Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Musze się częściowo niezgodzić, bo podczas strzyżenia z obydwu stron stoją wielkie tablice, że na drodze są ostre przedmioty. Niezgadzam się częściowo, bo po tym jak ekipa zniknie znikają znaki, a ekipa sprzątająca pojawia się za parę dni. Pojawia się pytanie o celowość łątania dętek, jeżeli obecnie łataną dętkę uznaje sie jako oponę dojazdową, aż do wymiany na nową. Co do reszty, to niestety przykrą prawdą jest to, że rozbite szkło lezy miesiącami. Na peno rekordzistą mógł by zostać kolega z mojej poprzedniej pracy, tylko że już nie łatał tej opony. Miał 17 dziur od parkowania na parkingu firmowym - sprawcy nie ustalono, ale może to i dobrze, bo uniknięto linczu. Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Maja 2013 Autor Mod Team Napisano 25 Maja 2013 No stoją tablice... Pomaga to w uniknieciu dziurska jak umarłemu kadzidło Mój "rekord" to 3 strzały w jednym podejściu - 2 kolce z przodu, 1 z tyłu... Poza tym przeważna "dokładność" sprzątających to kolejny dowód na flejowatość i bylejakość Herbaciarzy... Szacunek... I.
Mod Team Puklus Napisano 26 Maja 2013 Mod Team Napisano 26 Maja 2013 Kruca fix jak bym wiedział to bym nie zmieniał dętek po 4 kapciach
ruferzyk Napisano 26 Maja 2013 Napisano 26 Maja 2013 Ja się pochwalę 6 dziurami w dętce używanej w mtb. Ogólnie różnie było, na początku łatek, i pompki nie woziłem, więc czasami spacer się zdarzył. Ogólnie ciekawa historia jest dziury z napisem 2 way. Jechałem z kumplem na trasę 80 km na ok 15 km nabiłem się tylnym kołem na krawężnik przejeżdżając przez ulicę, ogólnie 2 próby łatania nie dały efektu, no i siedzimy wkór... na tym krawężniku, po czym kumpel stwierdził że skoczy do sklepu 10m dalej, no i okazało się, że za sklepem jest prężnie działająca wulkanizacja, pan pracujący tam powiedział: no teraz to jak ma puścić to na pewno nie na mojej łatce. Pzdr. Sorry za kiepską jakość foty
Mod Team adamos Napisano 26 Maja 2013 Mod Team Napisano 26 Maja 2013 założyłem na tył starą dętkę z 6 łatami i w tygodniu jadę na ostre szutry ...challenge accepted Ivan
Mod Team IvanMTB Napisano 26 Maja 2013 Autor Mod Team Napisano 26 Maja 2013 Ja się pochwalę 6 dziurami w dętce używanej w mtb. Uprasza sie o zachowanie zalecanego porzadku zgloszen do Czelendzu Czekam zatem na Dziurawe Wiesci kol. Adamos Szacunek... I.
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Maja 2013 Autor Mod Team Napisano 27 Maja 2013 Kłaniam, No to apdejt: 1. Dętka szosowa 2. CST 3. 700x18/23c 4. 11 Niestety nie miałem tak długiej łatki aby przykryć pęknięcie na szwie, stąd dodatek aż 3 w jednym rzucie. Szacunek... I.
Mod Team adamos Napisano 27 Maja 2013 Mod Team Napisano 27 Maja 2013 No nie! Miał dodać jedną, dodał trzy! W takim tempie to nie mam z Tobą szans... Karny foszek
Mod Team IvanMTB Napisano 28 Maja 2013 Autor Mod Team Napisano 28 Maja 2013 Ty nie fochuj, tylko 10PSI mniej w papciu i śmigane. Szacunek... I.
Herodot Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 @@IvanMTB, jesteś geniuszem Rozłożyłeś mnie tym konkursem na łopatki z samego rana Wielkie dzięki za +10 do mojego dobrego humoru
MikeSkywalker Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Do dzisiaj wydawało mi się że moja dętka ma sporo łatek. A tu taki temat, sprytnie zakamuflowane pod przykrywką konkursu pochwalenie się łatkami Na takiej jeszcze da się jeździć, w przypadku łatania butaprenem i kawałkami starej dętki które są grubsze od łatek samowulkanizujących po kilku naprawach czuć lekki dyskomfort podczas jazdy także ja zmieniam dętkę nie osiągając takiego wyniku. Ale jak widać nie ma to sensu, lepiej iść na rekord
R0WERS Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Doobre, dobre podbijam temat. Ja się chyba nie liczę? bo ja zrobiłem "opatrunek" nie używając łatki. Papierek po cukierku + plasterki 1. MTB 2. CST 3. 26 2.0 4. 0
Classified Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Papierek po cukierku + plasterki Przypomniało mi się, jak kiedyś kleiłem dętkę gumą do żucia marki TURBO....zbeszcześciwszy obrazek z samochodem... Poszukam w piwnicy jakichś starych dętek - ale ja swoje wywalam, jak tylko przedziurawię. Jakiś taki nieufny jestem...
jelen Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Hah, świetna sprawa, pamiętam moją dętkę z ponad 20ma łatkami, mam ją chyba jeszcze gdzieś w polsce nawet.
moize Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Hahaha szkoda że nie mam Swojej starej dętki z mojego "pro bmxa NEXTa" kilka lat temu 17 łatek robi swoje, ale ja akurat stare dętki wyrzucam
piterek321 Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Hah, super pomysł, ja mam ale tylko z trzema i zawsze łatam jak się da
pentagram1985 Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 może konkurs na najbardziej wyciągnięty łańcuch albo na największe luzy w piaście?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.