mmmak Napisano 5 Maja 2006 Napisano 5 Maja 2006 witam!!! potrzebuje amortyzator z zastosowaniem w kolejności : ciężkie enduro , fr , dirt interesują mnie tylko amory które mogę zakupić w sklepie na raty. Napoczątku tj. do jesieni amor bedzie siedział w dartmoorze a na jesień przejdzie w dunconie akity. Proszę o konkretne odpowiedzi najlepiej z uzasadnieniem a o to moje propozycje: - gregorio - Z1FR1 ETA 2005 qr20 - chyba z regulaćją skoku jest - w katalogu 150 mm - 1900 zł DJ 1 qr20 2005 - 1400 zł - chciałem PIKA ale nie ma nigdzie juz z 2005 roku a 2006 jest poza zasiegiem cenowym jaki jeszcze amor rock shocka ma qr20 oprócz PIKA? - manitou Stance Flow Thrue HEX 2006 qr20 - 1490 zł Nixon Elite MW qr 20 - 1690 zł proszę o pomoc z uzasadnieniem czemu ten a nie inny amor no i moze jaeszcze jakies propozycje? pozdrawiam
manio49 Napisano 5 Maja 2006 Napisano 5 Maja 2006 Ja bym sie zdecydował jednak na dżidżeja 1400 zł i porządny amorek. Raty spłacisz mniejsze to i sie uzbiera na inne szpeje
mmmak Napisano 5 Maja 2006 Autor Napisano 5 Maja 2006 ale ja juz mam wszystko to co chcę oprócz amorka na qr 20 a teraz zauważyłem dopiero ze dj1 2005 ma tylko 100mm wiec odpada bo do aqkity sie nie nada jakies inne propozycje?
Jakuben Napisano 5 Maja 2006 Napisano 5 Maja 2006 http://www.ride-zone.pl/index.php?d=produkt&id=163 to jest ciekawa propozycja,ale jednak nie dokonca pewna. http://bike-center.home.pl/product_info.ph...products_id=182 wydaje mi sie najlepszym wyjściem jaki jeszcze amor rock shocka ma qr20 oprócz PIKA? Psylo
mmmak Napisano 5 Maja 2006 Autor Napisano 5 Maja 2006 "kartusz typu "888"-30 kliknięć" - o co w tym chodzi - jakas regulacja? więc nielepiej dołożyc te 300zł skoro i tak na raty bede brał i kupic Z1FR1 ETA 2005 - najwyzszy model - teraz jest za 1900zł a moze jeszce sie cos urwie ? a ten psylo nada sie do enduro, fr - gdzie można taki na qr 20 wychaczyc? -chodzi mi o jakis pewny sklep
Kywak Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 Ja bym jednak byl za fr2, ma tlumik hscv w jednej ladze z regulacja tlumienia, wlasnie owe 30 klikniec, jak w 888 a w drugiej ladze ma ssv, w sumie to nie rozni sie niczym od fr1, z tym, ze on zamiast ssv ma eta, czyli to samo tyle, ze ma blokade skoku, ktora i tak pewnie Ci sie nie przyda, a tak to masz 400 w kieszeni . Sadze, ze moje fr3 po odpowiednim ustawieniu tlumienia olejem i zrobieniu 150 mm skoku nadaje sie do tego co napisales (tak swoja droga, to wymieniajac mu olej na 15W udalo mi sie zrobic mu tlumienie przy 110 mm skoku .
Driver Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 Bez zastanawiania bierz tego! http://bike-center.home.pl/product_info.ph...products_id=384
szakq Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 a tu mialo byc enduro panowie!!!ETA musi byc i Z1 dowolne na jakie Cie stac ze 150mm skoku-nic lepszego nie znajdziesz na tej planecie
Alvaren Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 Ja zainwestowałem w pike najwyższą wersje (prosze nie sugerowac się ceną) a ramkę zapewne będe miał kiedyś taką jak ty czyli akite. Co do marzoków jestem tego samego zdania co szakq.............
MarcinN Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 mmmak trochę dziwi mnie Twoje postępowanie, mianowcie czy nie łatwiej jest wziąć mały kredyt w wysokości np. 1500zł i kupić sobie na allegro pike'a 06'? No chyba, że nie możesz wziąć kredytu w banku, ale kupowanie od dystrybutorów jest z deka nie opłacalne:/ DJ ma za mały skok moim zdaniem jak do FR/enduro i nie łączyłbym dirtu z fullem bo to taki średni pomysł(nie mówię że się nie da). Pozdrawiam. P.S. RS ma lepszą gwarancję niż marzocchi i manetkę blokady skoku w cenie, więc to też jakieś argumenty.
Ogór Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 nie rozumiem tego rowniez masz teraz dartmoora to smigaj :P a nie na forum bedizesz siedzial :D ( mam nadzieje ze jutro pochybamy ) noo a co do amora to pike na 06 jest calkiem calkiem ale skoro masz zamiar brac fulla w przyszlosci moze wziasc cos z wiekszym skokiem 150 - 170 mm moze nawet 2 polke
mmmak Napisano 6 Maja 2006 Autor Napisano 6 Maja 2006 juz panowie odpowiadam : Alvaren - Pike fajna sprawa i to na ten amor padła decyzja ale nie ma juz nic z 2005 roku a ceny z 2006 sa dla mnie nie do przeskoczenia 2700zł + odsetki z rat, dotego dojdzie zakup piasty qr 20 marcinN - pewnie chodzi ci o pika 409? - jest to amor bez asysty powietrza wiec nie ustawie go pod siebie i z tego powodu odpada. Jak pisałem wcześniej wyeliminowałem z rozważań już DJ z powodu zamałego skoku. Dirt wymieniłem na samym końcu i nie dotyczy to fulla.Nie chce mi się załatwiać kredytu a mogą mi sprowadzić do sklepu w moim miescie amora i to z nimi bede sie dochodził spraw gwarancyjnych ewentualnie a nie z jakims tam sklepem internetowym. Ogór - jak sobie wyobrażasz enduro z dwupółką i skokiem 170 mm.
cookiesrulez Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 Ja mam Pike'a SL bez asysty i nie narzekam. Ile ważysz? Ja ponad 90kg i ani razu amor mi nie dobił, ostatnio po kocich łbach jechałem (na najmniejszym skoku) i bardzo fajnie wybierał. Polecam Pike'a, na Allegro chodzą po ok. 1500zł.
mmmak Napisano 6 Maja 2006 Autor Napisano 6 Maja 2006 waże 85 kg i uparłem się na amor z asystą i zdania nie zmienie z powodu możliwości regulacji Jak wyzej pisałem amor z allegro nie wchodzi w grę z powodu czytaj wyżej pozdrawiam
MarcinN Napisano 7 Maja 2006 Napisano 7 Maja 2006 Jak dla mnie to wolne żarty, w profilu masz napisane, że masz 27 lat, tzn. że pewnie pracujesz, a wiadomo, że to pozwala wziąć kredyt zwłaszcza tak nieduży. Ja bym wolał wziąć kredyt na 1500zł w banku i nawet pojechać osobiście do sklepu w którym sprzedają amory na allegro(większość tych sklepów działa realnie) niż wziąć raty w sklepie rowerowym na 2700zł!!! Co do gwarancji, to jeszcze nigdy nie słyszałem, żeby ktoś się skarżył na pike'a i żeby to był amor, w którym łatwo coś zepsuć. Na utwardzanie i zmiękczanie amora są różne sposoby, np wymiana sprężyn(bazowy sl(409) +sprężyny będzie tańszy niż powietrzny) albo po prostu pobawić się trochę z ustawieniami kompresji i innych rzeczy, poza tym cookie już napisał, że waży nawet więcej od Ciebie. Przedstawione argumenty moim zdaniem są kompletnie wystarczające, ale każdy człowiek i tak za najwyższy argument uważa swoją subiketywność i osobiste priorytety, więc i tak to co napisałem Cię nie przekona. Pozdrawiam.
Alvaren Napisano 7 Maja 2006 Napisano 7 Maja 2006 Ja mam pewne informacje z pewnego źródła że przy testach nowego pike air uturn padła negatywna komora nie wiem czy to pojedyńczy przypadek czy nie :/ poza tym przy końcu skoku amor sie utwardza co tez jest potwierdzone w teście BBordu........ ogólnie został mi polecony pike u-turn na sprężynie lecz waga mnie odstrasza:/ teraz juz kompletnie nie wiem co robić tzn co kupić :/
mmmak Napisano 7 Maja 2006 Autor Napisano 7 Maja 2006 więc poczytałem sobie jeszcze troszkę opinii i wybór padł jednak na Z1FR1 ETA - może wyrwę go jescze taniej wraz piasta wyjdzie jakieś 2000 zł dzieki za opinie
Alvaren Napisano 7 Maja 2006 Napisano 7 Maja 2006 |Sam bym takiego chciał lecz z racji że mam b.tanio pike to własnie jego wezme ........... dobry wybór mmmak...........
Driver Napisano 7 Maja 2006 Napisano 7 Maja 2006 Podalem Ci Marcoka 66 ze 170 mm skoku - model 06. Model 05 kosztuje TYLE SAMO tylko ze ma 150 mm skoku.
MarcinN Napisano 8 Maja 2006 Napisano 8 Maja 2006 Alvaren, nie przesadzasz? Pike nawet sl'ka jest lżejszy od marzocchi jakiego kolwiek cięższego, poza tym im więcej masz komór powietrznych, tym mniejsza regulacja skoku, a to z deka kiepsko. Pozdrawiam.
Alvaren Napisano 9 Maja 2006 Napisano 9 Maja 2006 poza tym im więcej masz komór powietrznych, tym mniejsza regulacja skoku, nie wiem o co ci tu chodzi wiesz jest air uturn i masz komory powietrze i regulacje skoku..........
Xanagaz Napisano 11 Lutego 2008 Napisano 11 Lutego 2008 To może podepnę się pod temat. Nixon Elite RTWD 130-160 QR Domain 318 IS U-Turn 115-160 QR 55 ATA2 120-160 QR Który do FR? Nie patrzymy na to ile kosztuje tylko na wagę, pracę, niezawodność i inne cechy użytkowe.
Mod Team bogus Napisano 11 Lutego 2008 Mod Team Napisano 11 Lutego 2008 Z racji mojej miłości do RS'a go polecam. A tak poza tym to Domain ma dobre opinie. Wydaje się być najlepszą opcją z tych co podałeś.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.