Skocz do zawartości
  • 0

Lekki nieduży rower miejski

Gość yaten

Pytanie

Gość yaten
Napisano

Witam serdecznie! Czas zamienić swojego "rzęcha" na coś nowszego. Potrzebny jest mi rower w miarę lekki (poniżej 15 kg) i nieduży (mój obecny rower ma 171 cm długości i w piwnicy zmieści się niewiele dłuższy). Jestem skłonna wydać ok. 1000 zł, ale nie chcę kupić byle czego. Mój stary Kross City Grand służył mi kilkanaście lat i chcę go zamienić właściwie głównie ze względu na wagę (18 kg). Jestem osobą o drobnej budowie, nie jestem w stanie dźwigać po schodach dużego i ciężkiego roweru.

Wpadły mi w oko rowery firmy Eurobike, konkretnie najbardziej pasuje mi model Visio. Czy to jest dobra firma? Nie chciałabym, żeby rower rozsypał mi się po roku. Co polecacie?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość yaten
Napisano

Witam serdecznie! Czas zamienić swojego "rzęcha" na coś nowszego. Potrzebny jest mi rower w miarę lekki (poniżej 15 kg) i nieduży (mój obecny rower ma 171 cm długości i w piwnicy zmieści się niewiele dłuższy). Jestem skłonna wydać ok. 1000 zł, ale nie chcę kupić byle czego. Mój stary Kross City Grand służył mi kilkanaście lat i chcę go zamienić właściwie głównie ze względu na wagę (18 kg). Jestem osobą o drobnej budowie, nie jestem w stanie dźwigać po schodach dużego i ciężkiego roweru.

Wpadły mi w oko rowery firmy Eurobike, konkretnie najbardziej pasuje mi model Visio. Czy to jest dobra firma? Nie chciałabym, żeby rower rozsypał mi się po roku. Co polecacie?

Zapomniałam dodać, że koniecznie musi być to damka, a rower będzie mi służyć do jazdy po mieście po niekoniecznie równych chodnikach oraz poza miastem po małych nierównościach.

Napisano

W tej cenie rower miejski z wyposażeniem (błotniki, bagażnik, światło, osłona na łańcuch, nóżka, wygodne siodełko) może ważyć poniżej 15 kg tylko jeśli sprzedawca:

- oszukuje przy podaniu wagi.

I tyle.

Większość miejskich ma też koła 28 cali, co czyni je dłuższymi.

Tu jest taki trochę miejski na kołach 26 cali, w internecie można go złapać koło 1100zł:

http://www.unibike.pl/trawerslds.html

Jak chcesz lżejszy to musisz zrezygnować z wyposażenia.

Co do tego wybranego przez Ciebie Eurobike'a, faktycznie może być trochę mniejszy, bo to rower "młodzieżowy". Tylko czy nie będzie dla ciebie za mały? Ile masz wzrostu?

Napisano

Popatrz na rowery firmy Sektor , kupiłem swojej żonie i jest ok.

Gość yaten
Napisano

Czytam, szukam, patrzę i wszystkie rowery są albo za duże, albo za ciężkie. Po obejrzeniu kilkuset rowerów nadal wygląda na to, że to te Eurobike byłyby najlepsze. Jeśli mam do wyboru ramę 16" lub 18", to przy wzroście 162cm która byłaby lepsza? Wiadomo, że najlepsza by była 17", ale jeśli takiej nie mam do wyboru, to która z tych dwóch bardziej by się nadawała?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...