komtur88 Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Witam, Po serwisie Reba cieknie przy zaworku tłumienia. Przejechałem, 450km z czego 60 dość ostro w górach. Krótkie pytanie. Czy w związku z nie dawnym serwisem taka sytuacja może się pojawić?? Może za dużo oleju Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Podejrzewam ze po prostu jest nie dokręcone i cieknie nie z zaworu tylko z pod niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komtur88 Napisano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Dzięki za podpowiedź Spróbuję dokręcić(to jest imbus?) A co z olejem, który wyciekł? Trzeba będzie chyba dolać? Nie wiem ile go straciłem, ale przez ten wyciek poluzował mi się zacisk koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Spróbuję dokręcić(to jest imbus?) Tak imbus 5mm Oleju to zależy ile wyciekło. w goleniach ma być po ok 20ml oleju smarującego. Aby to uzupełnić trzeba zdjąć trochę golenie i przez dziurę w nich uzupełnić olej. Gorzej jak cieknie z zaworu, wtedy trzeba cały tłumik wyjmować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komtur88 Napisano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Ok. Dokręciłem. Serwis dał ciała. A teraz jadę przetestować. A swoja drogą i tak ich jutro odwiedzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 To się chyba często zdarza w Rock Shox-ach. Ciekło i z mojej Tory i z Recona po serwisach, mimo, że śruby były dokręcone. Pomagało jedynie pokrycie styku goleni dolnych ze śrubą silikonem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komtur88 Napisano 21 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Po dokręceniu nic nie cieknie. A w serwisie jak w serwisie. Nic sie nie stało. Oni wszystko zrobili dobrze a brakujacy olej dolali... Wątpie. Dzieki Puklus za poradę Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.