chrisu8381 Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Myślę o wymianie amortyzatora w levelu a5. Ważę 62kg, obecny amortyzator (Suntour XCR RL) mam wrażenie, że sprawdza się tylko przy większych przeszkodach, natomiast podczas jazdy po szutrze, dziurawym asfalcie jest dość twardy. Chciałbym przeznaczyć na zakup +/- 700 PLN. Jazda w terenie, głównie drogi leśne, asfaltowe też bywają. W tym progu cenowym klasyfikuje się EPICON, lecz po przejrzeniu forum zastanawiam się czy jest sens inwestować akurat w ten amor. Mam nadzieję, że pomożecie w wyborze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość voytec Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Coś jak to tylko bez piwotów pod V-ki. W porównaniu z XCR'em rewelacja. IMHO sprężynowy amortyzator przy 62kg nie będzie wybierał żwiru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrisu8381 Napisano 18 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 A jaki będzie wybierał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atizylak Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Powietrzny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrisu8381 Napisano 18 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Fakt tylko jaki w podobnej cenie warto kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 W podobnej cenie z nowego niewiele kupisz ... Co skłoniło cię do zastanowienia czy jest sens kupować Epicona ? Mając taki budżet i chęć kupna nowego Epicon jest bezkonkurencyjny bo ma powietrze właśnie ... Nie wiem czy ma sens kupowanie droższego RS XC32 na metalowej sprężynie tylko dlatego że jest to Rock Shox. W cenie XC32 masz Epicona i pompkę ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Przy takiej wadze odrzuć wszystko na stalowej sprężynie. Jeśli w tym przedziale cenowym nie kupisz Epicona to będziesz miał tylko gorzej co jest trochę bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrisu8381 Napisano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Faktycznie wygląda na to, że w tym przedziale cenowym w grę wchodzi Epicon. Level ma rurę sterową 1 i 1/8"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrisu8381 Napisano 22 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Zastanawiam się jeszcze nad zakupem RST First Platinum RL 100 mm (w sklepie taki mi zaproponowano), tylko czy jest sens dokładać parę stówek zamiast Epicona? Faktycznie jest na tyle odczuwalna różnica w działaniu? Chyba że coś innego macie do polecenia, maksymalnie do 1000,00? Skoro mam kupować to wolałbym taki z którego będę zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Za tysiaka kupisz bez problemu nowego Suntour AXON ... Za tysiaka kupisz używanego RS SID lub Reba ... Tylko czy potrzebujesz takie widły ? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.