Ansgar Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Witam, jestem nowy na forum więc z góry proszę o nie ciśniecie po mnie, że nie umiem określić o co chodzi. Wyłamał mi się część części w zacisku hamulca tarczowego tego co zaciska linkę , pytanie brzmi jak ta część się nazywa ? - dokładnie chodzi mi o to co trzyma zakrętka z napisem "speed". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Po pierwsze to w ogóle baby, się z nimi jeździć Te hamulce w najgorszym momencie powiedzieć "nie". Więc najlepiej jak masz mało kasy i poiwoty to klasyczne vałki o niebo lepiej będą hamować, a jak nie ma to polecam zaciski np. BB5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Zakreśl na tym zdjęciu ten fragment albo daj jakąś strzałkę bo nie widzę tego uszkodzenia. Jeśli chodzi ci o tą metalową jakby podkładkę to po prostu zastąp ją inną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 up koledze pewnie chodzi o ruchome ramie które gdy naciskamy na klamke zbliża klocek do tarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ansgar Napisano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 - tam jest taki jakby ząbek i mi się wyłamał. Shootee to nie moje hamulce tylko z neta obrazek, vłek nie założę bo nie mam tych gwoździ do nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Kup nowy zacisk bo ramienia raczej nie dokupisz. Jest tego na allegro i nie są drogie. http://allegro.pl/zacisk-avid-adapter-i3246978451.html http://allegro.pl/zacisk-hamulca-tarcz-mech-alhonga-md08-przod-i3253642700.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ansgar Napisano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 @up niby tak ale, jestem pod kreską 30zł dla mnie to dużo teraz,. @up niby tak ale, jestem pod kreską 30zł dla mnie to dużo teraz, może ktoś ma na odsprzedanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Z tego co zrozumiałem to uszkodziła się tylko ta podkładka co trzyma linkę? Jeżeli tak, to przejdź się po serwisach rowerowych, powinni mieć sporo części zdemontowanych z robionych rowerów i coś się dopasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Podczepię się. W moim rowerze na początku była tarczówka z przodu, ale to była kompletna kicha, wiec wleciały v'ki. Teraz dostałem taki sam zacisk mechaniczny jak w pierwszym poście. Wygląda na sprawny, w niezłym stanie. Tarczę i śrubki mam nadal, warto to przywrócić do życia? Edit: jeśli chodzi o v'ki to mam jakieś najtańsze zamontowane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 23 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Nie wiem po co pytasz? Masz to i to, zamontuj tarczówkę, potestuj, i zostań przy ty co lepiej hamuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 24 Maja 2013 Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Kup nowy zacisk bo ramienia raczej nie dokupisz. Jest tego na allegro i nie są drogie. http://allegro.pl/zacisk-hamulca-tarcz-mech-alhonga-md08-przod-i3253642700.html Ten model jest w 90% wierną kopią bb5. Pasują do niego klocki od bb5. Pracują tak samo jak bb5. W rowerze do dirtu używam takowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.