Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] luz w zamkach U-Lock KRYPTONITE Kryptolok series 2 STD

kristof72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Kupiłem u-locka KRYPTONITE Kryptolok series 2 STD. Zamek ma duży luz i po odwróceniu zamkiem do dołu wypada z niego klucz. Po włożeniu klucza do połowy można wykonać niemalże pół obrotu. Skontaktowałem się ze sprzedającym i ten stwierdził, że pozostałe, które posiada też mają taki luz. Poinformował mnie, że Evolution series 4 STD też ma taki luźny zamek i też wypada z niego klucz. Czy to normalne? Proszę osoby posiadające wymienione u-locki o wypowiedzenie się jak to jest u nich. Pozdrawiam.

Napisano

Wypadanie klucza jest normalne nie tylko dla  zabezpieczeń rowerowych, ale nawet kłódek które posiadają ten sam rodzaj zamka, sam sprawdzałem, nawet w nie markowych kłódkach, po prostu tu nie ma zapadek, wiec klucz nie ma się czego trzymać po włożeniu. Przekręcasz klucz nawet gdy nie włożysz go do końca ponieważ tam się obraca mechanizm składający się z obrotowych dysków (sam sprawdzałem)

Napisano

Zgadza się jak włożysz klucz, to w pozycji pionowej wypada.

Jeżeli nie włożysz klucza do końca, to można przekręcić, ale zamka nie otworzysz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...