Skocz do zawartości

[Buty] Duże rozmiary butów spd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam taki problem że nie moge nigdzie dostać numeru 48 z butów SH-M 072 MTB lub SH-M121. Przecież to nie jest jeszcze taki ogromny rozmiar stopy więc nie powinno być takich problemów. Patrzyłem w sklepach u Arnika i w www.centrumrowerowe.pl i niestety nie ma rozmiaru.

Może wiecie gdzie moge dostać taki numer z tych butków lub z jakiś innych w miare fajnych w podobnej cenie?

Patrzyłem w sklepach u Arnika i w www.centrumrowerowe.pl

A pytałeś mailem albo na gg Arnik'a czy ma albo czy może sprowadzić? Zazwyczaj sklepy nie ściągają większych rozmiarów, bo nie idą ale zamówić u nich można bez problemu :excl:

To zamów. Myśle że to nie powinien być problem dla sklepu, i powinni ci na pewno sciągnąć taki jaki bedziesz chciał

Chciałem zamówic u Arnika SH-M121 ale niestety nie jest to możliwe. Więc widze ze na razie nie pojezdze sobie w spd ;)

Shimano wypadają trochę mniejsze niż rozmiar teoretyczny

Tu się nie zgodzę. Mam już drugi model butów Shimano, rozmiar "rzeczywisty" normalnych butów mam 44, a Shimano zawsze jak mierzyłem i kupowałem to 45.

Mam pytanie (trochę z innej beczki)

muszę wymienić moje 10 letnie sidi (dobre kapcie - idealnie rozepchane)

a mam nietypową stopę długość ok 41 ale strasznie szeroką

(w normalnych butach często muszę kupować 42-43)

które firmy obecnie robią buty spd na szeroką stopę ?

(czy są rozmiarówki na tęgość - wszystkiego nie załatwi zapięcie)

dzięki !

Tu się nie zgodzę. Mam już drugi model butów Shimano, rozmiar "rzeczywisty" normalnych butów mam 44, a Shimano zawsze jak mierzyłem i kupowałem to 45.

Chyba jednak dobrze ktos napisal (ten cytat, ktory podales) :) Wychodzi, ze teoretycznie 45, a rzeczywiscie rozmiar jest mnniejszy i wynosi 44.

Ja mam identycznie, wszystkie buty 46, a shimano mam 47 (btw nie mialem problemow zdostaniem ich w Szczecinie w zwyklym sklepie).

Witam.

Mam taki problem że nie moge nigdzie dostać numeru 48 z butów SH-M 072 MTB lub SH-M121. Przecież to nie jest jeszcze taki ogromny rozmiar stopy więc nie powinno być takich problemów. Patrzyłem w sklepach u Arnika i w www.centrumrowerowe.pl i niestety nie ma rozmiaru.

Może wiecie gdzie moge dostać taki numer z tych butków lub z jakiś innych w miare fajnych w podobnej cenie?

Witam,

od miesiąca mam podobny problem-również szukam 48 spd i cięźko coś znaleźć! przymierzałem jakieś scott'y 48 i były za ciasne, shimano jest w miarę ok (mierzyłem MT30, bo innych nie było) oraz specialized w rozmiarze 48 są dobre! mam zamówione butki 661 expert 48 i mam nadzieję, że będą dobre (fajnie wyglądają i kosztują 199zeta w sklepie), a jak nie to namierzyłem butki M121 w rozmiarze 48 CZARNE za ok.230 zeta z przesyłką, ale namiar będe mógł podać jeżeli sam się nie zdecyduję! :P

gdzie mieszkasz? w Wawie na pewno są spece (3rzepowe szare) 48 za ok.270zeta, 661 też można zamówić, a z shimano jest problem ogólny (podobno już wyczerpują się zapasy magazynowe w PL a dystrybutor nie planuje ich w tym roku odnawiać...podobno) M072 nikt nie ma 48, a M121 znalazłem jedno miejsce... :) ewentualnie są jeszcze adidasy w numeracji do 49 i 2/3...można wyrwać np. model El moro III 48 za 150 zeta nowe (patrz allegro lub ebay)!

PS. do arnika pisałem dokładnie 5 maja (ciekawe kto pierwszy go męczył o 48) i pytałem się dokładnie o te same buty co Ty (072 i 121) i odpowiedź była identyczne, że nie ma na nie szans...więc szukałem gdzie indziej...

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Witam,

jeżeli ktoś jeszcze szuka dużych butków to mogę ze spokojnym sumieniem polecić buty specialized sport mtb!! kupiłem takie 2 dni temu, po długich oczekiwaniach na różne dostawy, i jak na razie sa super! najlepsze jest to, że nr48 ma długość wkładki jakieś 30.8-30.9cm! :( jedyne butki które były na mnie za duże, ale dobrze mi z tym! :mrgreen: są sztywne, wygodne- dobrze na nodze leżą i do tego są bardzo przewiewne. i najlepsza część programu: dałem za nie 230 zeta (nówki w sklepie, ale po sporym rabacie - długie oczekiwanie + częste moje naloty :twisted: )! normalnie w skitimie kosztują 299! http://www.skiteam.pl/?off=lato&open=ofert...&id_produktu=10 :confused: poniżej fotki zamieszczam:

2872ca85189aaabcm.jpg

16bb505906805b7em.jpg

3069df7319f9e145m.jpg

• 2 tygodnie później...

Właśnie wróciłem ze sklepu - problem ten sam. O dziwo rozmiar 47. Ponoć modelu 121 Shimano w takim rozmiarze nie ma wogóle u dystrybutora! :/ Jakieś nieporozumienie. Jedyna opcja - sprowadzanie z niemiec co wyjdzie drożej niż jakbym kupił wyższy model (dzisiaj sie dowiem czy wogóle mają go w tym rozmiarze). Dystrybutor ma je w rozmiarze 46 :(( Jak dla mnie - nieporozumienie. Najprawdopodobniej skończy sie to zakupem platform albo wydaniem grubej ilości forsy w akcie desperacji.

Ja kupiłem na allegro butki shimano (nie znam modelu). Rozmiar 44 ! Ja noszę normalne buty w rozmiarze 45. A tutaj te są w sam raz, a nawet jest jeszcze luz :034: Byłem przekonany, że będą za ciasne, a tu proszę :) Taka miła niespodzianka :)

Aha! Zapłaciłem w sumie wraz z przesyłką 103 zł :)

• 1 miesiąc temu...

mam te spece co majki. warto je kupić. ja nosze 47 na codzień i te spece są idealne :) BG daje komfort :)

Miałem brać 48 od shimano ale raz że drogo a dwa że za małe.

btw majki gdzie brałeś? w speedzie na browarnej może? :D

co do sidi to jest tak że oni owszem robią do 48 ale u nich 48 ma rozmiar wkładki 28.5 cm podczas gdzy specowskie 48 to 30.8 cm ;)

dtuna - http://allegro.pl/item115861936_nowe_buty_..._rozmiary_.html

Pogadaj dobrze z Arnikiem. Kolega kupil tydzien temu u niego sh 072 rozmiar 47 za 193zl. I dalo sie sprowadzic duzy rozmiar ,ale Arnik nie omieszkal zapytac kolege o cos takiego: "gdzies ty sie urodzil?!" Chodzilo mu oczywiscie o duza stope :) Wiec moze rozm. 48 tez da sie sprowadzic. Fakt ,ze musial poczekac pare dni ,ale oplacilo sie. pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...