kamiel Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Witam. Mam taki problem że nie moge nigdzie dostać numeru 48 z butów SH-M 072 MTB lub SH-M121. Przecież to nie jest jeszcze taki ogromny rozmiar stopy więc nie powinno być takich problemów. Patrzyłem w sklepach u Arnika i w www.centrumrowerowe.pl i niestety nie ma rozmiaru. Może wiecie gdzie moge dostać taki numer z tych butków lub z jakiś innych w miare fajnych w podobnej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Patrzyłem w sklepach u Arnika i w www.centrumrowerowe.pl A pytałeś mailem albo na gg Arnik'a czy ma albo czy może sprowadzić? Zazwyczaj sklepy nie ściągają większych rozmiarów, bo nie idą ale zamówić u nich można bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamiel Napisano 5 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Oczywiście że pytałęm i niestety nie mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jareczek Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Z w miarę fajnych to Sidi robi buty do 48 numeru, Shimano wypadają trochę mniejsze niż rozmiar teoretyczny, jak uświadomił mnie kiedyś dealer tejże firmy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Putek Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 To zamów. Myśle że to nie powinien być problem dla sklepu, i powinni ci na pewno sciągnąć taki jaki bedziesz chciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamiel Napisano 9 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 To zamów. Myśle że to nie powinien być problem dla sklepu, i powinni ci na pewno sciągnąć taki jaki bedziesz chciał Chciałem zamówic u Arnika SH-M121 ale niestety nie jest to możliwe. Więc widze ze na razie nie pojezdze sobie w spd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 9 Maja 2006 Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Shimano wypadają trochę mniejsze niż rozmiar teoretyczny Tu się nie zgodzę. Mam już drugi model butów Shimano, rozmiar "rzeczywisty" normalnych butów mam 44, a Shimano zawsze jak mierzyłem i kupowałem to 45. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RZUŁF Napisano 9 Maja 2006 Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Mam pytanie (trochę z innej beczki) muszę wymienić moje 10 letnie sidi (dobre kapcie - idealnie rozepchane) a mam nietypową stopę długość ok 41 ale strasznie szeroką (w normalnych butach często muszę kupować 42-43) które firmy obecnie robią buty spd na szeroką stopę ? (czy są rozmiarówki na tęgość - wszystkiego nie załatwi zapięcie) dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 9 Maja 2006 Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Tu się nie zgodzę. Mam już drugi model butów Shimano, rozmiar "rzeczywisty" normalnych butów mam 44, a Shimano zawsze jak mierzyłem i kupowałem to 45. Chyba jednak dobrze ktos napisal (ten cytat, ktory podales) Wychodzi, ze teoretycznie 45, a rzeczywiscie rozmiar jest mnniejszy i wynosi 44. Ja mam identycznie, wszystkie buty 46, a shimano mam 47 (btw nie mialem problemow zdostaniem ich w Szczecinie w zwyklym sklepie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Witam. Mam taki problem że nie moge nigdzie dostać numeru 48 z butów SH-M 072 MTB lub SH-M121. Przecież to nie jest jeszcze taki ogromny rozmiar stopy więc nie powinno być takich problemów. Patrzyłem w sklepach u Arnika i w www.centrumrowerowe.pl i niestety nie ma rozmiaru. Może wiecie gdzie moge dostać taki numer z tych butków lub z jakiś innych w miare fajnych w podobnej cenie? Witam, od miesiąca mam podobny problem-również szukam 48 spd i cięźko coś znaleźć! przymierzałem jakieś scott'y 48 i były za ciasne, shimano jest w miarę ok (mierzyłem MT30, bo innych nie było) oraz specialized w rozmiarze 48 są dobre! mam zamówione butki 661 expert 48 i mam nadzieję, że będą dobre (fajnie wyglądają i kosztują 199zeta w sklepie), a jak nie to namierzyłem butki M121 w rozmiarze 48 CZARNE za ok.230 zeta z przesyłką, ale namiar będe mógł podać jeżeli sam się nie zdecyduję! gdzie mieszkasz? w Wawie na pewno są spece (3rzepowe szare) 48 za ok.270zeta, 661 też można zamówić, a z shimano jest problem ogólny (podobno już wyczerpują się zapasy magazynowe w PL a dystrybutor nie planuje ich w tym roku odnawiać...podobno) M072 nikt nie ma 48, a M121 znalazłem jedno miejsce... ewentualnie są jeszcze adidasy w numeracji do 49 i 2/3...można wyrwać np. model El moro III 48 za 150 zeta nowe (patrz allegro lub ebay)! PS. do arnika pisałem dokładnie 5 maja (ciekawe kto pierwszy go męczył o 48) i pytałem się dokładnie o te same buty co Ty (072 i 121) i odpowiedź była identyczne, że nie ma na nie szans...więc szukałem gdzie indziej... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Witam, jeżeli ktoś jeszcze szuka dużych butków to mogę ze spokojnym sumieniem polecić buty specialized sport mtb!! kupiłem takie 2 dni temu, po długich oczekiwaniach na różne dostawy, i jak na razie sa super! najlepsze jest to, że nr48 ma długość wkładki jakieś 30.8-30.9cm! jedyne butki które były na mnie za duże, ale dobrze mi z tym! :mrgreen: są sztywne, wygodne- dobrze na nodze leżą i do tego są bardzo przewiewne. i najlepsza część programu: dałem za nie 230 zeta (nówki w sklepie, ale po sporym rabacie - długie oczekiwanie + częste moje naloty :twisted: )! normalnie w skitimie kosztują 299! http://www.skiteam.pl/?off=lato&open=ofert...&id_produktu=10 poniżej fotki zamieszczam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paveu Napisano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Właśnie wróciłem ze sklepu - problem ten sam. O dziwo rozmiar 47. Ponoć modelu 121 Shimano w takim rozmiarze nie ma wogóle u dystrybutora! :/ Jakieś nieporozumienie. Jedyna opcja - sprowadzanie z niemiec co wyjdzie drożej niż jakbym kupił wyższy model (dzisiaj sie dowiem czy wogóle mają go w tym rozmiarze). Dystrybutor ma je w rozmiarze 46 ( Jak dla mnie - nieporozumienie. Najprawdopodobniej skończy sie to zakupem platform albo wydaniem grubej ilości forsy w akcie desperacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pioe Napisano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Ja kupiłem na allegro butki shimano (nie znam modelu). Rozmiar 44 ! Ja noszę normalne buty w rozmiarze 45. A tutaj te są w sam raz, a nawet jest jeszcze luz :034: Byłem przekonany, że będą za ciasne, a tu proszę Taka miła niespodzianka Aha! Zapłaciłem w sumie wraz z przesyłką 103 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dtuna Napisano 18 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam wie ktos moze gdzie moge dostac butki 661 expert w rozmiarze 48? albo sh 072 shimano? juz prawie trzeci miesiac szukam po sklepach i na allegro nic.... sezon minie a ja bez butow zostane.. help pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 22 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 mam te spece co majki. warto je kupić. ja nosze 47 na codzień i te spece są idealne BG daje komfort Miałem brać 48 od shimano ale raz że drogo a dwa że za małe. btw majki gdzie brałeś? w speedzie na browarnej może? co do sidi to jest tak że oni owszem robią do 48 ale u nich 48 ma rozmiar wkładki 28.5 cm podczas gdzy specowskie 48 to 30.8 cm dtuna - http://allegro.pl/item115861936_nowe_buty_..._rozmiary_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jareczek Napisano 22 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 co do sidi to jest tak że oni owszem robią do 48 ale u nich 48 ma rozmiar wkładki 28.5 cm z ciekawości zmierzyłem, Sidi Bullet, rozmiar 48, długość wkładki 30,5 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dtuna Napisano 22 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 dtuna - http://allegro.pl/item115861936_nowe_buty_..._rozmiary_.html taa pisza ze maja wszystkie rozmiary a co doczego najwiekszy 46... zamowilem 661 experty w rozmiarze 47 podobno maja ok 30,3 zobaczymy jak to bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 22 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Jareczek a to przepraszam. Oglądałem sobie buty sidiego i jak 2*2 jestem pewien że widziałem 48 [28.5 cm] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 23 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Pogadaj dobrze z Arnikiem. Kolega kupil tydzien temu u niego sh 072 rozmiar 47 za 193zl. I dalo sie sprowadzic duzy rozmiar ,ale Arnik nie omieszkal zapytac kolege o cos takiego: "gdzies ty sie urodzil?!" Chodzilo mu oczywiscie o duza stope Wiec moze rozm. 48 tez da sie sprowadzic. Fakt ,ze musial poczekac pare dni ,ale oplacilo sie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.