jahool Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Witam to mój pierwszy post na tym forum.A wiec tak przymierzam się do zakupu nowego roweru.Chciał bym kopic Kross level b2 ale nie wiem czy będzie dla mnie odpowiedni.Mam 182 cm wzrostu i ważę 81 kg dotychczas jeździłem na krosssie hexagon v4.Ale chciał bym się przesiąść na rower z kołami 29 cali.Lubie jazdę w terenie.I mam pytanie czy ten rower będzie dla mnie odpowiedni ( jeśli nie to jaki byś cie polecili do 1900 zł ).I przy zakupie jaki rozmiar ramy dobrać ( chodzi mi czy L czy M lub mniejszy )Z góry dziękuje za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Rama w rozmiarze L chociaż radziłbym się przymierzyć gdziekolwiek żeby nie był za długi i miał odpowiedni przekrok, bo nie podałeś długości nogi. Co do samego roweru to radzę czytać tematy, bo w dziale, w którym dodałeś jest multum nawet dokładnie na ten sam temat. Tutaj jest wszystko: http://www.forumrowerowe.org/topic/135625-rower-zakup-kross-level-b2-29er/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahool Napisano 18 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Dziękuję za odpowiedz co do tego czytania tematów to czytałem i na ten temat w linku natknąłem się przynajmniej 2 razy i tam ta osoba jest trochę większa ode mnie. A co do wymiaru nogi nie wiem jak to zmierzyć ale od kroku do podłoża ma 85-86 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Ja mam taką nogę i jestem 3 cm wyższy od Ciebie. Jeżdżę na ramie L i mi pasuję, chociaż pierwsze wrażenie było: KOBYŁA W tamtym temacie jest sporo przykładów rowerów o lepszy osprzęcie niż ten Kross. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahool Napisano 21 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 A mam jescze jedno pytanie jak jest z wjezdzaniem pod góre na 29 czy jest trudniej niz na 26 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Ciężej i to znacznie chociaż jak dla mnie to teraz po prostu wykorzystuję wszystkie biegi, a wcześniej na 26"owych kołach najlżejsze wykorzystywałem sporadycznie.Stabilniej - to jest nieopisane jak można po poderwaniu przedniego koła lub uślizgu tylnego ogarnąć rower i ruszyć dalej. Na podjazdach, pod które po zatrzymaniu nie mogłem już ruszyć starym rowerem na 29er'ze się da - z trudem, ale się da. Wg mniej jest dużo bardziej zwrotny na podjazdach co przydaję się na kamieniach i korzeniach. Mimo to zaliczyłem glebę raz lub dwa na na bardzo stromym podjeździe, bo depnąć już nie miałem z czego, a SPD chwilę przytrzymało Jeśli chodzi o podjazdy typu wjazd metr w górę na jakiś wał ziemny albo co, to jest duuużo fajniej, bo rower jakby sam wskakuję. Ludzie narzekają na podjazdy na 29", ale to trzeba poczuć i samemu zdecydować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi