Kowal1986 Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/warszawa/tragiczny-wypadek-na-stacji-metra-w-warszawie-nie-,1,5520103,region-wiadomosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 To chyba od dawna było wiadomo, że schody służą do ...SCHODZENIA a nie do ZJEŻDŻANIA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Cóż, przykra sprawa. Niestety rowerzysta sam jest sobie winien. Zjeżdżanie ze schodów wydaje się proste, a tak naprawdę, to jest cholernie niebezpieczne. Sam raz wywinąłem orła w przejściu podziemnym i wiem jak to bolało. I tak miałem dużo szczęścia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 18 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Nasuwa się pytanie czy mimo totalnej nieodpowiedzialności miał kask. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 18 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Skoro zmarł na skutek urazu głowy to albo nie miał, albo miał źle założony i mu spadł przy upadku. Po schodach trzeba umieć zjeżdżać. Trzeba też mieć rower do ostrzejszej jazdy, zjeżdżanie rowerem do XC z wysoko wysuniętą sztycą to proszenie się o glebę. No i wjeżdżanie do tuneli metra/kolei to głupota, bo w każdej chwili na schody może wyjść człowiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trupek Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Dlaczego zjazd po schodach na rowerze XC to głupota? Przecież schody to mizerna przeszkoda jak się robi to z głową i w odpowiedni sposób. Wysunięta wysoko sztyca w niczym nie przeszkadza bo w owych rowerach musi być na takiej wysokości aby swobodnie tyłek za siodło wystawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 18 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Dlaczego zjazd po schodach na rowerze XC to głupota Nie po schodach a po schodach do metra gdzie jest zakaz i bywa że piechurzy chodzą gęsto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trupek Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Ta, ale swój post do przedmówcy kierowałem, z wypowiedzi której wysnułem, że do jazdy po schodach trzeba byłoby użyć specjalnego sprzętu. Co do schodów prowadzących do metra, czy zjazd z nich to głupota czy nie? - niestety się nie wypowiem bo nigdy nie przemieszczałem się tym rodzajem komunikacji ale skoro jest zakaz i mówisz, że dużo pieszych to niema co ryzykować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Wypadek miał miejsce po północy, więc pewnie za wiele ludzi tam nie było, co nie zmienia faktu, że nie był to rozsądny pomysł. A sam fakt posiadania (lub nie) kasku za wiele nie zmienia. Ludzie zakładają go czasami w taki dziwaczny sposób, że mam podejrzenia, że służy on im jako nakrycie głowy, a nie element bezpieczeństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shortee Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Nie ma co gdybać, kolega mógł być też po jakimś piwku i wracać skrótami do domu.... Może coś się stało z osią przednią, kołem... Przyczyn może być masa - tragiczne zakończenie. Na pewno szkoda człowieka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matkell Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 kiedyś byłem świadkiem jak młodzi chłopcy zjeżdzali po schodach z wiaduktu i jednemu padła tylna przerzutka (Sh. Acera bodajże), dostał luz na korbie i poszedł do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Pozostawiam bez komentarza bo nie ma co komentować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyton000 Napisano 26 Maja 2013 Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Ku jakiej przestrodze? Głupota nie boli, a jak ktoś nie ma wyobraźni i rozumu to albo niech nie wychodzi z domu albo do wariatkowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 pewnie nie mial niestety kasku jednak po schodach mozna zjechac "bezpiecznie" choc w tym przypadku to pojecie wzgledne jak siedzisz nisko i masz dobry rower przeznaczony do ostrzejszej jazdy to dasz rade zjechac bez gleby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trupek Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Jaki rower do ostrzejszej jazdy?? i na składaku można zjechać bezpiecznie (bez gleby), nie trzeba do tego wyczynowego roweru. Później w mieście widzę ludzi na rowerach DH i już chyba wiem dlaczego - nie pomijając opcji lansu naoglądają się filmików co wyczyniają profesjonaliści i na jakich ładnych maszynach się przemieszczają, później do spokojnego zjazdu po schodach trzeba roweru który jest stworzony aby wytrzymać nagłe i spore przeciążenia (aż na usta cisną się słowa "więcej sprzętu niż talentu"). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goncik Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 A widzieliście jak wyglądają schody do metra w Natolinie? To są dość ostre schody schodzące pod dość dużym kątem... nie wiem jaki gość miał rower, ale.... jak próbował na jakiejś koarzówce/damce/ skłądaku to instynkt samozachowawczy pewno zostawił w domu, jak na góralu tym bardziej fullu to przecenienie umiejętności. Ciekawe jaki miał plan na przekroczenie kołowrotków otwierających się na bilety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Kask by go i tak nie uratował przed ostrą krawędzią. Jak by nie było kask rowerowy ma wytrzymać upadek na czubek głowy osoby która przed chwilą stała na płaskiej powierzchni - zero pędu, zero ostrych krawędzi, zero potencjalnych stref upadku, bo w górę kasku, tam, gdzie normy nakazują sprawdzanie jego wytrzymałości, można się uderzyć tylko podskakując pod sufit. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 4 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Wklejam tutaj bo temat o kretyństwie rowerzystów się zamknął: http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/wroclaw-rowerzysta-jechal-pod-prad-szuka-go-policja/4wvbc jak by modowie mieli obiekcje proszę o wklejenie w odpowiedniejsze miejsce. Napisałem powyższego posta chyba w bardziej odpowiednim temacie, proszę o usunięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Nauczka dla tych, którzy przeżyli, żeby swoje umiejętności dzielić przez dwa i odjąć od wyniku 1... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.