Skocz do zawartości

[Hamulce]Hayes Stroker Ryde hydr. Discbrake (160/160mm) Kilka problemow.

konrix191

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam rower Cube Acid 2011 kupiony na poczatku roku 2012. Rower bardzo dobrze sie sprawuje, ale mam problem z hamulcami [Hayes Stroker Ryde hydr. Discbrake (160/160mm) ] 

Moje problemy;

-Jak zaciskam hamulce i szarpie lekko rowerem slychac jak klocki nie dociskaja tarcz i slychac lekkie skrzypienie/piszczenie.

-Piszczenie po deszczu czy tez w deszczu to w tych hamulcach norma, ale chyba nei powinny piszczec jak tarcze sa suche.

-Klocki słabo i wolno odbijaja.

Prosze o pomoc i rady.

P.S. Hamulce sa hydrałliczne.

Z gory sory za bledy i literowki.

Dzieki wielkie za rade rozebralem wszystko i wyczyscilem. Teraz wszystko działa bardzo dobrze, szukam jeszcze odpowiedniego srodka do mycia tarcz i nie wiem czy 1 lepszy w sklepie rowerowym bedzie lepszy czy moze sa jakies najlepsze :P 

Alkohol izopropylowy

Mi osobiście izopropanol nie przypadł do gustu wchodzi głęboko w klocki i tam zostaje po rozgrzaniu tarcz jest jak przed czyszczeniem. Śmigam na Hayesach stokerach Trail, pierwsza rzecz jaka pomogła w wyczyszczeniu tarczu i klocków to woda z płynem do mycia naczyń i godzina w piecu w 200 stopniach.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...