konrix191 Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Witam, posiadam rower Cube Acid 2011 kupiony na poczatku roku 2012. Rower bardzo dobrze sie sprawuje, ale mam problem z hamulcami [Hayes Stroker Ryde hydr. Discbrake (160/160mm) ] Moje problemy; -Jak zaciskam hamulce i szarpie lekko rowerem slychac jak klocki nie dociskaja tarcz i slychac lekkie skrzypienie/piszczenie. -Piszczenie po deszczu czy tez w deszczu to w tych hamulcach norma, ale chyba nei powinny piszczec jak tarcze sa suche. -Klocki słabo i wolno odbijaja. Prosze o pomoc i rady. P.S. Hamulce sa hydrałliczne. Z gory sory za bledy i literowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Mam te same hamulce, ale nie mam żadnego z powyższych problemów. Może wystarczy wszystko wyczyścić, ew. wymienić klocki. Moje skrzypią tylko gdy są bardzo rozgrzane. Jak byś nie wiedział jakie klocki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrix191 Napisano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Dzieki wielkie za rade rozebralem wszystko i wyczyscilem. Teraz wszystko działa bardzo dobrze, szukam jeszcze odpowiedniego srodka do mycia tarcz i nie wiem czy 1 lepszy w sklepie rowerowym bedzie lepszy czy moze sa jakies najlepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 19 Maja 2013 Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Alkohol izopropylowy albo odtłuszczacz do hamulców z motoryzacyjnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 21 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 P.S. Hamulce sa hydrałliczne. a nie przypadkiem "hydrauliczne"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bop3 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Alkohol izopropylowy Mi osobiście izopropanol nie przypadł do gustu wchodzi głęboko w klocki i tam zostaje po rozgrzaniu tarcz jest jak przed czyszczeniem. Śmigam na Hayesach stokerach Trail, pierwsza rzecz jaka pomogła w wyczyszczeniu tarczu i klocków to woda z płynem do mycia naczyń i godzina w piecu w 200 stopniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 szukam jeszcze odpowiedniego srodka do mycia tarcz Kolega pytał czym odtłuścić tarcze. O klockach nie wspominał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek196 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Pozwolę sobie podpiąć się do tego tematu i odkopać go trochę. Czy ta oliwka z linku będzie pasować do przewodu z hayes stroker ride? Link: http://www.cyklotur.com/czesci/hamulce-rowerowe/tarczowe/czesci-plyny/p,skuwka-koncowka-przewodu-hayes-hayes,7452.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.