Skocz do zawartości

[Amortyzator] do 150zl XC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zwracam sie z prosba o doradzenie jaki amorek ma wybrac moj kumpel do typowego XC, zadnego skakania ze schodow murkow itp. Bedzie lagodnie traktowany.

co sadzicie o tym ...

klik

Napisano

mialem cos prawie identycznego :):D

Suntour XCC sie nazywalo i to co on przezyl to w szoku jestem :):P mysle ze bez problemu da rade :):P

• 2 lata później...
Napisano

Witam !!

Właśnie składam rower. Szukam amortyzatora na przód. Ważę 80 kg, preferuje jazdę po lesie lecz bardzo często jeżdżę również po asfalcie. Nie skacze, czasami zdarza mi sie jeździć na korzeniach, ale specjalnie nie jeżdżę po dziurach ;) Ogólnie nie lubię jak amortyzator jest za miękki, wole jak działa tylko wtedy kiedy naprawdę powinien. Z tego co wiem to w mojej ramie są stery 1.13 . Czy to jest jakaś różnica w porównaniu do 1-1/8 ? Do wydania mam 150 zł. Co mi doradzicie?

pozdrawiam ;)

Napisano
Nie wiem jak z tymi sterami ale za 150 zł to chyba tylko SR Suntour XCR (220 zł i masz z blokadą).

Dokladnie gdzies na naszym forum sa opinie XCR. A w tej cenie chyba nic lepszego nie znajdziesz.....

pozdrower :wallbash:

Napisano
tego co wiem to w mojej ramie są stery 1.13 . Czy to jest jakaś różnica w porównaniu do 1-1/8 ?

To jest ten sam rozmiar, tylko jedno w formie ułamka a drugie w dziesiętnej (czy jakoś tak :wallbash:)

Gość R3surrection
Napisano

dziewczyna ma w 14 xcr i przy moich88kg czuje się że to za dużo

Napisano

jak nie lubisz zbyt miekkich amorkow to moze cos pokroju marzocchi exr albo mz? uzywane powienienes dorwac za 150zl. Mialem kiedys EXR..był dość twardy.

Napisano

tzn tak naprawde to prawdziwe amorki do XC zaczynaja sie od paru setek. Po takiej spręzynce za 150zł nie mozesz sie za wiele spodziewac. W takim przedziale cenowym polecałbym ci RST gila Tnl albo Sountoura XCM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...