hellraiser Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Witam, Kolega kolegi ma do sprzedania bardzo fajny rower, który kupił z komisu. Chcę z nim sporządzić umowę kupna -sprzedaży, jak to po bożemu powinno być zrobione, ale nie mogę znaleźć nr ramy :/ Nie widać, żeby był numer zeszlifowany, rama jest chyba karbonowa , bo rower jest bardzo lekki. Poradźcie, co mam zrobić. Chcę kupić rower, ale zajumali mi już 3 rowery, więc po pierwsze nie chcę wspierać złodziejstwa, po drugie nie wiem, co bym zrobił, jakby na policji spytali się mnie o nr ramy, gdyby ktoś ukradł mi tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koristo Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 na 100% przejżałeś każdu zakątek ramy ???? może coś przeoczyłeś. sprawdź dokładnie. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Główka ramy, mufa suportu? btw kupujesz rower, a nie wiesz z czego jest? "chyba z karbonu"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellraiser Napisano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Kolega, któy naprawdę dobrze zna się na rowerach i skręcił nie jeden model, pracował w serwisie, przejrzał całą ramę i nie znalazł niczego obrócz jakiegoś nr 0081. Tak, nie znam się rónież na fizyce kwantowej, nie umiem szydełkować i nie odróżniam ercu od jasnego beżowego. Rama jest najprawdopodobniej karbonowa, bo jest bardzo lekka. Główka ramy, mufa suportu? btw kupujesz rower, a nie wiesz z czego jest? "chyba z karbonu"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian4323 Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Kolega, któy naprawdę dobrze zna się na rowerach i skręcił nie jeden model, pracował w serwisie, przejrzał całą ramę i nie znalazł niczego obrócz jakiegoś nr 0081. Tak, nie znam się rónież na fizyce kwantowej, nie umiem szydełkować i nie odróżniam ercu od jasnego beżowego. Rama jest najprawdopodobniej karbonowa, bo jest bardzo lekka. Na ramach karbonowych sa naklejki z numerem, pewnie ktos zdarl. Nie kupuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 To ja miałem ten sam problem. Sprzedawca sporządzając umowę nie wpisał nr., bo ten, choć zdaje się być tam gdzie zwykle bywa, to ledwie cokolwiek widać. Z początku nawet nie mogłem go dostrzec. Tak więc może i tak być, jak widać. A malowanie oryginalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellraiser Napisano 21 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Panowie, daje zdjęcie, może komuś coś zaświta, dlaczego mam problem ze znalezieniem nr ramy. Dodatkowo to chyba nie karbon, to je amelinium.Zobacz całą galerię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepelito Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Chyba najczęściej nr znajduje się w okolicy miski suportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arhain Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Ja swego czasu również nabyłem rower z ramą bez numerów.Szczęscie było takie ze kupowałem rower a nie samą ramę, toteż pozostaliśmy przy spisaniu dokładnego kodelu ramy oraz amortyzatora a numery właśnie z amortyzatora wzieliśmy.Jest to rzadkość niemniej trafiają sie tacy producenci i niech ktoś dorobi do tego filozofie co nimi kieruje wypuszczając gołe ramy w obieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellraiser Napisano 2 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Ja swego czasu również nabyłem rower z ramą bez numerów. Szczęscie było takie ze kupowałem rower a nie samą ramę, toteż pozostaliśmy przy spisaniu dokładnego kodelu ramy oraz amortyzatora a numery właśnie z amortyzatora wzieliśmy. Jest to rzadkość niemniej trafiają sie tacy producenci i niech ktoś dorobi do tego filozofie co nimi kieruje wypuszczając gołe ramy w obieg. Dzięki za odpowiedź. Przeglądając ramę wszerz i wzdłuż udało się znaleźć jedynie jakiś nr 0081, który wraz ze zdjęciem umieściłem w umowie. Myślę, że to wystarczy. Jestem przeczulony na tym punkcie, ponieważ dwa lata temu złodziejska menda ukradłą 3 rowery całej mojej rodzinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.