Skocz do zawartości

[Gliwice] wspolne jezdzenie

riker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No dobra. Powróciłem jako zdobywca Giewontu i paru innych pomniejszych szlaków.

Na wspólną jazdę lub wspólne piwo lub najlepiej jedno i drugie w takiej właśnie kolejności, jestem jak najbardziej gotowy :)

Napisano

Pogoda raczej skłania do piwa za to portwel nie, ale na 1 browara powinno starczyć. Chyba, że na Rynku ceny poszły w góre i już jest po więcej niż piątke bo mnie dawno tam już nie było :wink:

No i gdzieś mi zgineły moje kochane spodnie DPM i nie mam w czym zabardzo jeździć, a w krótkich jakoś mi się nie widzi to :glare: Ale gdzieś można na krótko wyskoczyć (póki nie ma października ;) ).

Napisano

Październik często jest jeszcze jak najbardziej zdatnym do jazdy miesiącem, ale na razie cały wrzesień przed nami :)

W sobotę wycieczka w stronę jeziorek za Księżym Lasem. Niewiele asfaltu, trochę szutrów i polnych dróg, sporo lasów. Trasa przygotowana i obliczona na jakieś 80 km +/- 10.

Jeśli pogoda nie dopisze, to pewnie niedziela. Chociaż na razie pan Onet.pl twierdzi, że będzie nieźle.

Chętni?

Napisano

WojtasGCE wp.pl też twierdzi że będzie nieźle ;) Ja jestem chętny na sobotę na tą wycieczkę oczywiście jeżeli prognozy się sprawdzą :) To jak zwykle na placu Mickiewicza ? Godzina...hmmm mi w sobote pasuje każda :)

Napisano

Jak to zwykle bywa, organizator wycieczki (Maciek) wycofał się w ostatniej chwili. On tak już ma i tego się nie zmieni.

Niemniej jednak proponował bym godzinę 10 albo 11 na Mickiewiczu. A trasę jakąś się obmyśli. Tylko napiszcie jeszcze czy macie ochotę na jakieś dłuższe trasy czy może coś krótszego, bardziej hardcorowego?

Napisano

Witajcie chłopaki z Gliwic my jutro spotykamy się na torze 4x w Rybniku godzina 16 i moglibyśmy wyjechać trochę np. Rybnik ochojec, albo dalej i byśmy się spotkali :confused:

Napisano

Biorąc pod uwagę, że spotkamy się o 10, to koło 16 będziemy się już rozjeżdżać powoli do domów. A na pewno będziemy mieć do końca wycieczki bliżej niż dalej.

Chyba więc odmówimy, niemniej jednak dzięki za propozycję, może następnym razem :P

Napisano

Jako, że w temacie cicho sie zrobiło macie tu mój numer GG 2063280. Szybciej będzie sie można umówić na jakiś wypad ze mną na rower (bo na browara jestem praktycznie zawsze chętny :030: ) :)

Jakoś tak dziś wpadłem też na pomysł, że można by pomęczyć naszych przyszłych nowych samorządowców o modernizacje ścieżek (rzucili by do UE i na pewno by dostali kase na to bo tam ludzie jednak bardziej rozwinięci w temacie rowerowym). A gdyby zrobili na odwal to można by posłać zdjęcia unistom żeby objechali naszych :P

Pomysł dany i już wróciłem do rzeczywistości więc mnie nie ściągajcie na ziemie. Wiadomo, że w tym temacie nic sie nie zmieni niestety ;)

Napisano

Czy ktoś z Was ciął już na K-ce z Gliwic do Sośnicy a potem wzdłuż Kłodnicy do Halemby (stąd znam znakomitą trasę już praktycznie tylko i wyłącznie przez las - niby niebieskim szlakiem turystycznym*) ?

Całkiem nieźle jedzie się za Sośnicą niby** drogą rowerową przez zaj.. park - ogromny! (szkoda że w Gliwicach nie ma czegoś takiego - no może Las Łabędzki :blink: .... no i jak z niego wyjadę to już sama aglomeracja że tak powiem aż do Halemby - potem luzik

*Przejeżdżając ostatnio przez most na Kłodnicy (Makoszowy) zauważyłem w kierunku na wschód oznakowanie właśnie niebieskim szlakiem - jakoś go sobie skojarzyłem i spróbuję niedługo ten podjazd w kierunku Katowic przetestować

Jednakowoż do tego miejsca chciałbym dojechać wzdłuż brzegu Kłodnicy od strony Sośnicy - da się???

** ano dlatego że trzeba przekroczyć dwa torowiska kolei kopalnianej a do tego to drugie (od Gliwic) jest "najeżone" zwrotnicami na myśl że złapie mi nogę trochę się spociłem ei24aaaa2dc7.gif

Za pierwszym razem nic nie jechało ale za drugim razem masa składów - a dwa z nich zatrzymały się tak że zablokowały tą ścieżkę rowerową emotka2855jy0.gif ... i to wszystko *** zmusiło mnie do szukania nowej drogi - choć szkoda mi nie przejechać przez ten park ( te cholerne tory!)

*** trzeba widzieć było gałki mojej małżonki jak przesunęła się jedna zwrotnica ei24hahahaer4.gif

Napisano

Dobra, mamy pięny wrzesień, słonko świeci, można nawet jeszcze w krótkich majtkach i koszulkach jeździć. Oby jak najdłużej. A skoro tak, to należało by jakąś wycieczkę na weekend wymyślić :033: Oczywiście planu żadnego jeszcze nie ma, bo i niby po co :)

Chętni wpisywać się. Mi pasuje każdy dzień i każda pora, więc czekam na Wasze głosy.

Napisano

Możecie wpaśc do Zabrza na VI Nocny Rajd Rowerowy :D Wieksze info w takim temacie w dziale Imprezy Rowerowe.

Tym nas więcej tym lepiej i rekord na pewno będzie pobity :)

Napisano

Gliwice - dawno nie było wspólnej wycieczki a tak się składa że w tą sobotę mam trochę mniej roboty niż zwykle :) to proponuje nadrobić stracony czas i zrobić jakieś 100 km. Chętni ? :)

Napisano

Ja jestem chętny...

... kurde, co ja tu robię o 2:30 w nocy...

... tylko, że zębatki w kasecie robią mi jakieś brzydkie żarty, a ja niezbyt mam kasę na zmianę napędu. Mam nadzieję, że nie skończy się to jakimś przykrym rozkraczeniem 40 km od domu :033:

Czekamy na więcej wpisów.

Napisano

Hmm dwie osoby jak na razie...Czuje sie troche jakbym mieszkał w Pcimiu Dolnym, naprawde nie ma w Gliwicach więcej osób chętnych do jazdy? WojtasGCE o 10.00 na mickiewiczu może być?

Napisano

hmm... a gdzie byście się wybierali ? Może w strone Rybnika :033: Jeżeli tak to jestem chętny jak najbardziej ... Ja mógłbym może do sośnicowic dojechać ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...