SLOSO Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 ...a mógłby ktoś opisać/zaznaczyć na mapie jak tam dojechać z Gliwic? byłem na stronie dsd ale tam to nie jest dokładne. Bo ja to mam talent. Obieram jakiś cel, jade do niego, dojeżdzam w okolice i nie umiem go znaleźć, a w domu okazuje się, że byłem kilkaset metrów od niego hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobek Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Jutro jeżeli pogoda dopisze, i zdrówko to na DSD do sosnowca się wybiorę po szkole... Jeżeli ktoś chętny to PW. Pozdrawiam SLOSO, a jeśli chodzi jak dojechać to tutaj przygotowałem plansze... droga nie prowadząca drogami krajowymi... Mapa: http://img229.imageshack.us/img229/6686/rqpg8.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Shotgun, jak rozmumieć trp:403,2 ? 10 godzin w siodle z prędkością 40 km/h ?Po pierwsze mój nick to Shogun, a nie Shotgun. Nie wiem jak mam odbierać tego posta Wielu użytkowników ma w sygnaturkach wpisane swoje osiągi i nie widzę w tym nic złego, jeśli jednak próbujesz podważyć prawdziwość moich to co nieco ci wyjaśnię. 403 km, to mój maksymalny dystans dobowy (17godz. i 17min czystej jazdy ze średnią 23,33km/h). W alpy też jeździsz na rowerze ??!.........a pireneje.......w sumie 4000 km to tylko 100 godzin, w 4 dni obrócisz bez spania.W sierpniu byłem w Alpach i podjechałem na Passo dello Stelvio (2758m n.p.m.). gratulacje. jesteś moim Hero. Aż strach z tobą jeździć.........pewnie na luziku podjeżdżasz pod skrzyczne na "blat-oś", a jak sprintujesz to z 70-75 km/hPrzypomnę ci, że jeździliśmy kiedyś razem gdzieś w Beskidzie Śląskim. Następnym razem zastanów się co piszesz, bo tylko się ośmieszyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killo Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam i tu sie zgodze z Shogunem jak nieznasz ludzi to niepodwazaj wypowiedzi osób ktorzy maja swoje wyprawy udokumentowane ,tak jak Shogun . Mialem przyjemnosc pomykac z tym zacnym bikerem najpierw na objezdzie trasy maratonu jurajskiego jak i na samym maratonie . Wiec wiem do czego ten ziomek jest zdolny . Shogun pozdro dla ciebie jestes wielki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Dzięki killo za miłe słowa , ale "wielki" to ja bym był gdybym startował w Tour de Polonge Po prostu lubię jeździć i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ejpok Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Riker nie rozumiem Twojej napastliwej ironii, jesli nie wierzysz w jego osiagi wystarczy napisac na PW by Ci objasnil jak tego dokonal. czytajac Twojego posta az mi sie przykro zrobilo. Skoro mu zazdroscisz trenuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 18 Września 2007 Udostępnij Napisano 18 Września 2007 a ja myslalem ze amatorzy 2 kolek sa wolni od spinania sie, ktore troche zalatuje dresiarstwem - z calym szacunkiem dla koksow w ortalionach sa lepsi i lepsiejsi, wazne zeby martwic sie soba a nie osiagami innych a jak sie uwezmiesz to w 2 lata zaczynajac od 0 tez dasz rade machnac 400km w 24h i zobaczysz ile to kosztuje dla mnie osobiscie abstrakcja, ja po 160 km juz nie czulem dupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riker Napisano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2007 nikomu nie zadzroszczę, a wynik wydał mi się astronomiczny. trochę żartu.......i tyle, bez złośliwości i zazdrości. Myślę również, że wycieczka w stronę "dresiarskich" klimatów jest nadinterpretacją. Sam zainteresowany w sposób normalny (takie dziś rzadkie słowo) odpowiedział mi na moje wątpliwości. Radzę wyluzować, bo czasem mam wrażenie, że te pare kilometrów w podpisie ma dla was niezmiernie ambicjonalne znaczenie. Stąd też pewnie niejedno przekłamanie..........przepraszam, "pomyłka" Shogunowi nic tylko pogratulować, bo wynik to nie lada. Tyle ot. ps. nabiał pogdamy za........18 lat. Ja swoje już jeździłem i znam koszty uprawiania sportu na wyższym niż amatorski poziomie. Stąd moje wątpliwości i stąd mój ukłon dla Shoguna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Riker, zapraszam do tematu "[Dystans] Najdłuższy dobowy przelot !". Są ludzie na tym forum, którzy potrafią ponad 500, a nawet 600 km w ciągu doby zrobić, i nie są to zawodowcy. Na bikestats.pl też zajrzyj, zobaczysz, że jest wielu ludzi którzy zarzynają się na rowerze dla własnej przyjemności robiąc po 20 000 rocznie. Moje wyniki przy tym to słabizna. Na koniec powiem ci pewną ciekawostkę dotyczącą brata mojego dziadka. Gość ma bodajże 76 lat i od 6 lat śmiga na biku. W ciągu tych 6 lat zrobił 120 000 km (nie pomyliłem się w zerach), czyli 3 długości równika! Najpierw zajeździł starego 20-letniego stalowego trekkinga, a teraz zajeżdża równie starą kolarkę. Czyli jednak wiek nie jest barierą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 21 Września 2007 Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Panowie jutro wybieracie sie na DSD do Bytomia? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Września 2007 Udostępnij Napisano 21 Września 2007 ja bym jechal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SLOSO Napisano 21 Września 2007 Udostępnij Napisano 21 Września 2007 ...ja w ten weekend raczej niebardzo mam czas :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 21 Września 2007 Udostępnij Napisano 21 Września 2007 bo jak cośto moge sie tam pokazać, pojeździlibyśmy troche itd.;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 21 Września 2007 Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Nie da rady ;] Ide do pracy Trzeba zarobic na spd eh... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riker Napisano 27 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2007 kto na rajd nocny w zabrzu? można by spotkać sie na rynku w Gliwicach i wyruszyć parkiem politechniki, zabrską przez park kiw z zameczkiem a potem dokulać się do zabrza na start. chętni? http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...mp;#entry420710 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 27 Września 2007 Udostępnij Napisano 27 Września 2007 ja chętnie wpadne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Dziś wpadnę do Gliwic ok 17 i będe nocował u babci a rano jade na wyścig do Czechowic jest ktoś chętny żeby dziś wieczorem pośmigać po Gliwicach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riker Napisano 29 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2007 no nie udalo sie.......bylem na rowerze pomiedzy 16 a 18-ta, jechalem zreszta czesciowo traska jutrzejszego wyscigu. moze innym razem sie zazebimy.........? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry_pajak Napisano 3 Października 2007 Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Nie o wspolnym jezdzeniu, ale mam prosbe. Mam licznik VDO z serii C08. Ostatnio nie dzialal najlepiej, powyzej 40km/h zanizal wskazania o polowe, albo nic nie pokazywal. Kabelki byly polutowane, wiec to moglo byc przyczyna awarii. Ostatnio kabelki przestaly istniec w ogole(zerwane przy samym mocowaniu czujnika). Prosbe mam taka, jak ktos ma licznik VDO, prosilbym o sprawdzenie mojego licznika, czy winne byly tylko kabelki, czy tez moze elektronika. Umowilibysmy sie gdzies, ktos by sobie troche pojezdzil i sprawdzil, czy wszystko z nim w porzadku. Nie chce kupowac kabelkow po to by sie dowiedziec, ze licznik jest zepsuty. Gdyby byl zepsuty, to kupilbym inny, bo jakos nie mialem do niego szczescia. Mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos z licznikiem VDO i pomoze mi. Pozdrowienia rowerowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 5 Października 2007 Udostępnij Napisano 5 Października 2007 jezeli ktoś jest chętny na dzisiejszy rajd nocny w zabrzu to zbieramy sie o 18 pod dworcem pkp w gliwicach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 5 Października 2007 Udostępnij Napisano 5 Października 2007 I ty Łukasz jesteś chory ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 10 Października 2007 Udostępnij Napisano 10 Października 2007 czy wie ktoś może co stało sie z hopami w lesie łabędzkim ? przejeżdzałem dziś tamtędy i prawie spadłem z roweru ze zdumienia ! hopek niema ! zostały tylko ślady po koparkach... ciekwe dlaczego to zniszczyli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riker Napisano 11 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2007 widzialem kogos na Scott Scale 60 walącego z tarnogórskiej na plac piastów.......oraz dwoch kolesi w lesie czechowickim w sobote, jeden na leader fox'ie z fox-em a drugi na jekiejs czarno-bialej meridzie. ktoto? a nocna jazde .....przesiedzialem na rynku, bo pogmatwalem terminy.......myslalem ze jazda w sobote a piwo w piatek...a bylo odwrotnie. szkoda. ale ustawiamy nocne jazdy po czechowickim. jacyc chetni (oprocz mnie i sasiadow?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 13 Października 2007 Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Witam, są jacyś chetni na nocna jazde w piątek tj. 19.10.2007 ?? trasa bedzie prowadziła lasami i drogami bocznymi, po czesci pokryje sie z trasa nocnego rajdu organizowanego przez "stacja rower". ze wzgledu na warunki atmosferyczne zaczynamy o 19, jezeli sa jacys chetni to dajcie znac. Ja z Ejpokiem jade na pewno, nawet sami, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riker Napisano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2007 hej kolego, ja pojechałbym jak w dym.......tylko proszę o wcześniejsze zawiadomienia. Wczoraj spędziłem 40 km w lasach łabędzkich i widziałem tylko jednego kolegę na czechowiczch (full Decathlon) i tyle.....a miło byłoby pojeździć z kimś. jestem otwarty na jazdę w terenie z minimalnym procentem asfaltu (tylko na dojazd). Asfaltu nie cierpię i nie mam zamiaru ścierać gum (nawet do dsd jeżdżę autem, bo szkoda mi 2 godzin kręcenia po szosie.....wolę dłużej jeździć w terenie). naprzyszły tydzień sam planuje parę "nocnych" wyjazdów do lasów łabędzkich i czechowkickich. Ekipę mam, tak z 2-3 osoby o nastawieniu allmountain-enduro. żadne tam xc-race, blat-oś i zębami po oponie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.