Skocz do zawartości

[ciasne tłoczki]Avid Elixir 9 RS

outta82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

pomóżcie proszę. Wczoraj przyszły kupione od naszego forumowicza OEM-owe hample jak w temacie. Oczywiście ponieważ nie mam doświadczenia z hydraulikami wcisnąłem sobie klamki na sucho i..tłoczki się ścisnęły że teraz ledwo, na siłę, można wcisnąć zaciski na tarcze, ale klamki są mega twarde, a tłoczki się nie cofają. Kombinowałem tym pokrętłem Contact ale...nic nie wyszło . Pomóżcie proszę. Co robić?

Pzdr i dziękuję

Nie cienkim tylko szerokim i jak największym śrubokrętem się rozpycha klocki jak się nie ma fabrycznej blokady.

Szeroki spory śrubokręt większa powierzchnią opiera się o klocki co za tym Idze ma mniejsze prawdopodobieństwo ich uszkodzenia.

Do rozpychania klocków najlepsza jest fabryczna blokada ...

pyhyjyjy.jpg

Tłoczki można wciskać bez obawy o uszkodzenie membrany ... w końcu ta membrana kiedyś utrzymała płyn który teraz jest w zacisku.

Luzowanie odpowietrznika i upuszczanie płynu ... tylko i wyłącznie pod warunkiem że wiesz co robisz.

Możesz zapowietrzyć układ. 

Musisz mieć świadomość że tego upuszczonego płynu ( jak upuścisz za dużo)  kiedyś ci może zabraknąć (np pod końce życia klocków).  

Pozdrawiam

Regulatory skoku jałowego klamek ustaw na najdłuższy skok (maksymalnie wykręcone).

nie odkręcaj żadnych śrubek. Wsadź płaski śrubokręt między klocki i przekręć go, ale rozszerz klocki tylko tyle ile potrzebujesz, nie na max.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...