CokupicCC Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Odnośnie cykania to nie jest chyba wina pedałów, ja mam Tandera na alivio (to samo co Lazaro) i też mam takie pykanie, wymieniałem pedały, miałem jakieś maszynówki, ale były lipne, teraz mam jakieś zwykłe aluminiowe i to pykanie jest cały czas, czy to przypadkiem nie trzeba rozebrać całego suportu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Suportu się nie rozbiera, a przynajmniej nie takiego jaki jest zamontowany i nie przez kogoś kto zadaje takie pytanie. Już pisałem w pierwszym temacie o Lazaro u mnie pomogło dokręcenie suportu, mozna ewentualnie zdemontować go, przeczyścić mufę i wkręcić z powrotem. Na początku pomagało też wtryśnięcie przez uszczelnienie osi WD40. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majeranek15 Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Pisalem do sprzedawcy o serwisy gdzie moge dac po miesiacu na kontrolę by gwarancja byla wazna, to mnie zlał i do dzis nie odpisal. Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CokupicCC Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Suportu się nie rozbiera, a przynajmniej nie takiego jaki jest zamontowany i nie przez kogoś kto zadaje takie pytanie. Już pisałem w pierwszym temacie o Lazaro u mnie pomogło dokręcenie suportu, mozna ewentualnie zdemontować go, przeczyścić mufę i wkręcić z powrotem. Na początku pomagało też wtryśnięcie przez uszczelnienie osi Źle się wyraziłem, nie chodziło mi o rozbieranie suportu na części pierwsze tylko o konieczność jego wyciągnięcia w celu nasmarowania, zauważyłem, że na nowych pedałach jest ciszej a więc muszę przesmarować obecne. Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez CokupicCC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Suportu się nie rozbiera, a przynajmniej nie takiego jaki jest zamontowany i nie przez kogoś kto zadaje takie pytanie. Już pisałem w pierwszym temacie o Lazaro u mnie pomogło dokręcenie suportu, mozna ewentualnie zdemontować go, przeczyścić mufę i wkręcić z powrotem. Na początku pomagało też wtryśnięcie przez uszczelnienie osi WD40. Każdy wkład suportu można rozebrać - pytanie czy nie jest na to za późno by np przesmarować łożyska. Wybić wkład z miski w którą jest on wprasowany (tą po prawiej stronie), Potem trzeba ściągnąć z osi przynajmniej jedno łożysko, to najtrudniejszy etap bo pomiędzy łożyskami znajduje się metalowa tuleja która utrudnia demontaż. Zabieg na 15 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Każdy wkład suportu można rozebrać Chodzi mi raczej oto, że nie da się rozebrać prze kogoś kto o to pyta, a nie zadał sobie trudu nawet sprawdzić jak to się robi itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majeranek15 Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Mam pytanie, co do amorkow, czy tam sie cos wlewa jakis olej czy co. Czy trzeba uzupelniac czy moge smialo jezdzic i sie nie przejmowac Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 nic sie nie rusza, po jeździe wycierasz z brudu golenie i możesz brunoxem do amortyzatorów na nie psiknac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz147 Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam. Mam pytanie co do lancucha. Warto kupic cos takiego? http://m.allegro.pl/przedmiot,maszynka-do-czyszczenia-lancucha-barbieri-2oleje,3467702231.html# przyda sie do mojego lazaro czy to tylko kasa wydana w bloto ? Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez Mariusz147 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 To maszynka z Lidla, a przynajmniej wyglada identycznie. Nie dwa oleje, tylko płyn do czyszczenia i olej (wg mnie tylko letni) Lidlowska sprawdza mi się wyśmienicie. Orginalnego płynu starczył na dwa razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz147 Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Aha, dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel84 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Witam. W ostatnią niedzielę zaliczyłem małą wywrotkę, żeby nie powiedzieć "dachowanie" . Wygięciu uległ jeden z prętów służących do mocowania siodełka do sztycy przez co jestem zmuszony do zakupu nowego siodła. Na alleportalu znalazłem kilka sztuk Vaderów, które są montowane do Integrala, w cenie niewiele ponad 40 zł z przesyłką. I tu mam pytanie: Czy w podobnej cenie mam jakiś lepszy wybór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Za cztery dychy mogę ci opchnąć identyczne, nowe z Lazaro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek6622 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Oddam swoje za 30, lekko rozmazany napis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 No weż przestań, ja sprzedaje nówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek6622 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 25zł więcej nie spuszczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makog Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Ja niedwano kupilem oto takie siodelko http://allegro.pl/super-siodelko-anatomiczne-vader-i-super-cena-i3467924231.html do roweru od syna, i bardzo je sobie chwali a cena smieszna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KroQ Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Ja ogólnie na dzień dzisiejszy również nie narzekam. Co prawda nie robię przebiegów godnych pochwały (typu 40 km + ), ale też zawsze można przystanąć, odpocząć, czy "pracować na siodle" w czasie jazdy (jak ja to nazywam) a nie całą du#@ siedzieć nie wiadomo ile. Jak piszę mi w pierwszych momentach siodło pasuje, jednak żonka kręci nosem Oboje jesteśmy szczupli, więc .... Jeśli dojdę do ładu z rowerkiem- to potestuję na większych dystansach (żonka również) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majeranek15 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 (edytowane) Siemka, powiedzcie mi co to cyka bo mnie szlag trafia. https://www.youtube.com/watch?v=prCdHsBJL6k&feature=youtube_gdata_player Czy można rozregulowac jakoś przednia przerzutke bo myślałem że coś łańcuch haczy. Trochę pokrecilem tymi srubeczkami i w ostateczności ustawiłem je tak ze jedna blokuje by nie poleciał łańcuch poniżej jedynki i powyżej 3. Teraz przy przezucaniu lekko "zachrobocze" nie pamiętam czy wcześniej chrobotalo przy przezucaniu. Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 23 Września 2013 przez majeranek15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 film masz ustawiony jako "prywatny" i nie można go odtworzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majeranek15 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Sorki, już zmienione Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Teraz przy przezucaniu lekko "zachrobocze" nie pamiętam czy wcześniej chrobotalo przy przezucaniu. Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2 Jeśli to z okolic suportu, to tak trzeszczał mój padnięty suport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majeranek15 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 (edytowane) O trzeszczenie to chodziło mi efekt przerzucania np z 2 na 3 bieg, wtedy metal pcha łańcuch. (ale co do tego to pewnie tak ma byc) A co z tym pisaniem, cykaniem? Jest to raczej po prawej stronie, gdy naciskam na prawą stronę. To mnie drażni jak nie wiem co Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 23 Września 2013 przez majeranek15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz147 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Mam to samo w swoim koles u którego byłem powiedział, że pedały słabe i stukaja. Mam nadzieję, że to nic poważniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majeranek15 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 (edytowane) Sprzedawca mi odpisał tak. Witam. Proszę wykręcić pedały , przesmarować gwinty i dokręcić lecz proszę dokręcić mooocno, z użyciem solidnego, długiego klucza 15 mm. Dźwięki występują na połączeniach aluminiowych gwintów korb z stalową osią pedał. Proszę również zwrócić uwagę na prawidłowe ułożenie stopy na pedałach tzn bliżej ramion korby oraz przednią częścią stopy naciskać pedał. Ułożenie stóp jak na video jest mocno niewygodne dla jazdy. Musiałem tak stopę ułożyć bo innaczej ciężko by było nagrać film. Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 24 Września 2013 przez majeranek15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi