Oski88 Napisano 16 Maja 2013 Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Witam, jak wyżej w temacie mam okazję jutro kupić nową BB5 za 99zł i pytanie moje brzmi czy jest sens na zmianę z noveli na bb5 zostając przy tej samej manetce czyli: SHIMANO ST-EF65-8 EZ-fire Plus. Zastanawiałem się jeszcze nad hydrauliką, lecz koszty kupienia po pierwsze hamulców hydraulicznych są już same w sobie dosyć wysokie, a w moim przypadku musiałbym jeszcze wymieniać manetki, ponieważ te które posiadam są zintegrowane Proszę was o pomoc, bo wydaje mi się, że różnica będzie ale nie wiem jak znaczna. Z góry thx za pomoc PS dodam jeszcze, że własnie jutro bedę wymieniał linki wraz z pancerzami od przerzutek i hamulców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
det0maso Napisano 16 Maja 2013 Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Moim zdaniem bez zmiany klamkomanetki to bez sensu,dobry mechanik potrzebuje dobrej klamki vide Avid FR5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oski88 Napisano 16 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 To w sumie bez sensu to robić jak... Jak mam już wymieniać klamki to wole wziąć hydrauliki Znalazłem dzisiaj shimano LX cały komplet na tył za 35 funtów A tak w ogóle ile kosztowałoby wszystko związane z klamkami jeśli chciałbym je wymieniac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
det0maso Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Jeżeli chcesz wymienić tylko jeden hampel,no to musisz mieć do niego klamkę i oddzielnie manetkę. Tu wszystko zależy od klasy osprzętu. Na przykład: Manetka Deore http://allegro.pl/manetka-prawa-tylna-shimano-deore-sl-m590-bs-i3250862392.html Hampel Deore http://allegro.pl/hamulec-tarczowy-shimano-deore-bl-m596-tyl-i3186480637.html Wychodzi nieco ponad 300zł,ale na Twoim miejscu najpierw kupił bym manetki Deore,a na hamulce dozbierał,wtedy już sobie wybierzesz czy mechaniki czy hydro. Ewentualnie,możesz kupić manetki za te 150zł + klamki FR5 za 60zł do tych Tektrosów-powinny działać sprawniej. Idąc po kosztach możesz wziąć manetki Alivio (podobno te nowe nie są złe) i zamkniesz się w 160zł z klamkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.