MarcinGoluch Napisano 18 Marca 2014 Napisano 18 Marca 2014 Mancini ja wcale nie chce Ci wcisnąć jedynego słusznego tylko to co moim zdaniem bedzie dla Ciebie optymalne. Mierzyliśmy kilka sprzętów i w założeniach ktoóre podałeś moim zdaniem nieco się uparłeś na 29er'a. Chcesz kilka zmian to je zrobimy i masz gwarant, ze po skomponowanej dobrze 27.5 bedziesz zadowolony. Mozemy sie umówić po godz 18 w jamnikach i ułożyć nawet jakiś plan odchudzania sprzętu. Zrobimy Trance lub anthema sporo poniżej 12kg. A w Xtc jeszcze sporo brakowało do max wyciagnięcia . Aaa i rozlozyliśmy dzisiaj xtc 29er 1 -zapraszam do przymiarki .
hassanbey Napisano 20 Marca 2014 Napisano 20 Marca 2014 Parę dni temu miałem okazje przymierzyć się do Gianta XTC 29er rozmiar M i sztyca była wysunięta do końca. Boje się, że tak będzie w każdym rowerze w rozmiarze "M" a moja waga jest nie mała i żeby rama nie pękła. Moja waga obecnie to 105 a roweru nie oszczędzam. Sztycy nie brakuje a i nie zauważyłem aby coś odchodziło od normy w rowerze.
snowman888 Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 Wzrost 180 Prze krok 79-80 Waga 105 zimą- w sezonie 90 Obecnie jeżdżę na 26", rozmiar 19. Długość górnej rurki to 610mm Szukam pierwszego fula dla siebie, mój wybór pada na trzy rowery: Giant TRANCE X 29 na plus zawieszenie (maestro), osprzęt tu już średnio w porównaniu do canyona, SPEC CAMBER EVO 29 na plus "legendarna ?? jakość speca", osprzęt podobnie jak w giancie i najwyższa cena w porównaniu do osprzętu CANYON NERVE 29 9.9 tego bym najchętniej przygarnął jednak boje się ze jajka sobie będę obijał ( prze krok w m 80, L 82 to troszkę dużo ) Ceny Gianta i Speca do negocjacji, wiec zostanie troszkę pieniędzy na wymianę kół lub hamulców. W Canyonie nie wiem czy da się coś utargować. Rower ma być do jazdy po lasach, ścieżkach, wyjazdy do Karpacza i Szklarskiej, główne założenie ma być wygodnie i komfortowo. Żadnych wyścigów, czy bicia czasów. Rozmiar Gianta celuje w 18",Spec 17,5" ( przymierzałem się do speca i 19 była duża, może to moje wrażenie bo do tej pory miałem HT 26", Giant miałem pod 4-literami tylko 27,5 i w rozmiarze 18" był ok, 20" był troszkę duży ) Proszę o rade, bo troszkę jest do wydania a nie chcę utopić pieniędzy Jeśli chodzi o Cambera to tak, mam 182cm wzrostu, dł. wew. nogi 87cm, przed zakupem miałem okazję wypróbować rozmiar M i wydawał mi się trochę mały, wziąłem L i jestem w pełni zadowolony.
saxontychy Napisano 28 Marca 2014 Napisano 28 Marca 2014 Moi drodzy Kto posiada ten rowerek w okolicach Sosnowca( woj Śląskie) proszę o kontakt na priv. Chciał bym go zobaczyć i chwile porozmawiać ponieważ jestem sam zainteresowany zakupem. Pozdrawiam i dzieki. Cześć kupiłeś może tego Canyona jestem z Tychów i też z chęcią bym przymierzył pozdrawiam
t0mi Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 t0mi, dnia 03 Wrze 2013 - 8:40 PM, napisał: Moi drodzy Kto posiada ten rowerek w okolicach Sosnowca( woj Śląskie) proszę o kontakt na priv. Chciał bym go zobaczyć i chwile porozmawiać ponieważ jestem sam zainteresowany zakupem. Pozdrawiam i dzieki. Cześć kupiłeś może tego Canyona jestem z Tychów i też z chęcią bym przymierzył pozdrawiam Tak kupiłem. Świetny rower. Niestety musiałem zwrócić/wymienić ponieważ był za mały( koszty wymiany/ zwrotu po stronie Canyona). Mam krótkie nogi 79cm za to mam długi tułów. Potrzebowałem wydłużenia roweru. Cały czas myślałem że zamówiłem Mke a okazało się ze jednak Ska. Ogólnie rower powinienem mieć w drugiej połowie kwietnia. Jak byś chciał sie dowiedzieć czegoś zapraszam na prv.
crosis Napisano 8 Maja 2014 Napisano 8 Maja 2014 Czy jest moze ktos z Krakowa posiadajacy Nerve AL 29er w rozmiarze M, do ktorego mozna by sie przymierzyc?
piterd3 Napisano 13 Lipca 2014 Napisano 13 Lipca 2014 Witam szukam roweru używanego w cenie do 9 tyś zastanawiam się nad epic comp 29 alu ,camber 29 carbon , scott spark expert 29 carbon . Roweru potrzebuję do całodziennych wycieczek po szutrach i lasach oraz 14 razy w roku na maraton. Mam 182 wzrostu i w specu myślę nad rozmiarem L . Czy mini brain często trzeba serwisować? jak się sprawdza ?rozumiem że będzie sztywniejsze zawieszenie niż w camber.Scott przekonuje mnie blokadami z manetki.Co powiecie jeszcze nad naszym rometem rambler fs 29 .
saxontychy Napisano 30 Lipca 2014 Napisano 30 Lipca 2014 kupiłem canyona spectrala 6.9 po prostu wypas
Rekomendowane odpowiedzi