Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mancini ja wcale nie chce Ci wcisnąć jedynego słusznego tylko to co moim zdaniem bedzie dla Ciebie optymalne. Mierzyliśmy kilka sprzętów i w założeniach ktoóre podałeś moim zdaniem nieco się uparłeś na 29er'a.

Chcesz kilka zmian to je zrobimy i masz gwarant, ze po skomponowanej dobrze 27.5 bedziesz zadowolony.

Mozemy sie umówić po godz 18 w jamnikach i ułożyć nawet jakiś plan odchudzania sprzętu.

Zrobimy Trance lub anthema sporo poniżej 12kg.

A w Xtc jeszcze sporo brakowało do max wyciagnięcia :). Aaa i rozlozyliśmy dzisiaj xtc 29er 1 -zapraszam do przymiarki :).

Napisano

Parę dni temu miałem okazje przymierzyć się do Gianta XTC 29er rozmiar M i sztyca była wysunięta do końca. Boje się, że tak będzie w każdym rowerze w rozmiarze "M" a moja waga jest nie mała i żeby rama nie pękła.

Moja waga obecnie to 105 a roweru nie oszczędzam. Sztycy nie brakuje a i nie zauważyłem aby coś odchodziło od normy w rowerze.

Napisano

Wzrost 180

Prze krok 79-80

Waga 105 zimą- w sezonie 90

Obecnie jeżdżę na 26", rozmiar 19. Długość górnej rurki to 610mm

Szukam pierwszego fula dla siebie, mój wybór pada na trzy rowery:

Giant TRANCE X 29 na plus zawieszenie (maestro), osprzęt tu już średnio w porównaniu do canyona,

SPEC CAMBER EVO 29 na plus "legendarna ?? jakość speca", osprzęt podobnie jak w giancie i najwyższa cena w porównaniu do osprzętu

CANYON NERVE 29 9.9 tego bym najchętniej przygarnął jednak boje się ze jajka sobie będę obijał ( prze krok w m 80, L 82 to troszkę dużo )

Ceny Gianta i Speca do negocjacji, wiec zostanie troszkę pieniędzy na wymianę kół lub hamulców. W Canyonie nie wiem czy da się coś utargować.

Rower ma być do jazdy po lasach, ścieżkach, wyjazdy do Karpacza i Szklarskiej, główne założenie ma być wygodnie i komfortowo. Żadnych wyścigów, czy bicia czasów.

Rozmiar Gianta celuje w 18",Spec 17,5" ( przymierzałem się do speca i 19 była duża, może to moje wrażenie bo do tej pory miałem HT 26", Giant miałem pod 4-literami tylko 27,5 i w rozmiarze 18" był ok, 20" był troszkę duży )

Proszę o rade, bo troszkę jest do wydania a nie chcę utopić pieniędzy :)

Jeśli chodzi o Cambera to tak, mam 182cm wzrostu, dł. wew. nogi 87cm, przed zakupem miałem okazję wypróbować rozmiar M i wydawał mi się trochę mały, wziąłem L i jestem w pełni zadowolony.

Napisano

Moi drodzy

Kto posiada ten rowerek w okolicach Sosnowca( woj Śląskie)  proszę o kontakt na priv.

Chciał bym  go zobaczyć i chwile porozmawiać ponieważ jestem sam zainteresowany zakupem.

Pozdrawiam i dzieki.

Cześć kupiłeś może tego Canyona

jestem z Tychów i też z chęcią bym przymierzył

pozdrawiam

Napisano

t0mi, dnia 03 Wrze 2013 - 8:40 PM, napisał: Moi drodzy Kto posiada ten rowerek w okolicach Sosnowca( woj Śląskie)  proszę o kontakt na priv. Chciał bym  go zobaczyć i chwile porozmawiać ponieważ jestem sam zainteresowany zakupem. Pozdrawiam i dzieki. Cześć kupiłeś może tego Canyona jestem z Tychów i też z chęcią bym przymierzył pozdrawiam

Tak kupiłem. Świetny rower. Niestety musiałem zwrócić/wymienić ponieważ był za mały( koszty wymiany/ zwrotu po stronie Canyona). Mam krótkie nogi 79cm za to mam długi tułów. Potrzebowałem wydłużenia roweru. Cały czas myślałem że zamówiłem Mke a okazało się ze jednak Ska.

Ogólnie rower powinienem mieć w drugiej połowie kwietnia.

Jak byś chciał sie dowiedzieć czegoś zapraszam na prv.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Napisano

Witam szukam roweru używanego w cenie do 9 tyś zastanawiam się nad

epic comp 29 alu

,camber 29 carbon ,

scott spark expert 29 carbon .

Roweru potrzebuję do całodziennych wycieczek po szutrach i lasach oraz 14 razy w roku na maraton.

Mam 182 wzrostu i w specu myślę nad rozmiarem L .

Czy mini brain często trzeba serwisować? jak się sprawdza ?rozumiem że będzie sztywniejsze zawieszenie niż w camber.Scott przekonuje mnie blokadami z manetki.Co powiecie jeszcze nad naszym rometem rambler fs 29 .

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...