slawiusz Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 jestem twojego wzrostu, tylko i wylacznie camber w rozmiarze L A jaki Camber dla 190 cm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Osprzęt Alivio w Camberze za 8000 to żenada, niech tych złodziei poskręca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pfourul Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Moj Nerve 29" 8.9 dotarł wczoraj po ok miesiącu oczekiwania Rower dobrze zapakowany i jutro sie biore za składanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
live4adrenaline Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Moj Nerve 29" 8.9 dotarł wczoraj po ok miesiącu oczekiwania Rower dobrze zapakowany i jutro sie biore za składanie. cykaj foty!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pfourul Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 cykaj foty!!!! jak bede w domu to zrobie kilka, na chwile obecną stoi wielkie pudło choć już zaglądałem do środka P.S. mam 185cm i zamówiłem L-kę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 L to dobry wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
live4adrenaline Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 (edytowane) L to dobry wybór. ostatnio siedzialem na cube ltd pro i rama 21 na 29" pasowala jak ulal ...ale (na papierze przynajmniej) cube i canyon to dwie rozne geometrie :// Edytowane 28 Czerwca 2013 przez live4adrenaline Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 A jaki Camber dla 190 cm? no to już jest kłopot, najlepiej się przymierzyć..ja wybrałem L mając właśnie 190, ale nie każdemu będzie odpowiadać mniejsza rama. Rulez ma rację, wyposażenie tego nasłabszego cambera w cenie 8000 to mocne przegięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
live4adrenaline Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 I gdzie te foty ?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pfourul Napisano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 I gdzie te foty ?????? Niestety wczoraj nie miałem czasu, ale zgodnie z obietnicą załączam kilka fotek. Sprzęt został wstępnie złożony, ale kilka rzeczy wymaga jeszcze regulacji co zrobie w najbliższym czasie 1. Tak wygląda rower po przywózce przez kuriera Uploaded with ImageShack.us 2. Po otworzeniu pudełka ujrzałem taki oto widok, wszystko solidnie zapakowane. Uploaded with ImageShack.us 3. W zestawie znajduje się estetyczne etui, w ktorym jest instrukcja roweru, prosty klucz dynamometryczny, pompka do amortyzatora i inne niezbędne rzeczy. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 4. W osobnym opakowaniu mamy wszystkie instrukcje całego szpeju. Uploaded with ImageShack.us 5. Nerve AL 29" 8.9 po narodzinach Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
live4adrenaline Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 czesc no laadne cacko narzedzia dostales gratis ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Kolor to w zasadzie OK. nie będzie przyciągał złodziei ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Kolor to w zasadzie OK. nie będzie przyciągał złodziei ... haha takie skojarzenia mam będą omijać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pfourul Napisano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 (edytowane) narzedzia dostales gratis ? w cenie dostajesz zestaw 5 bitów do wkręcania, prosty klucz dynamometryczny i pompke z dynamometrem do amorów. To wystarczy żeby złożyc rower. Kolor to w zasadzie OK. nie będzie przyciągał złodziei ... Miałem spory dylemat w wyborze koloru ramy;) Czarna rama bardzo mi sie podobała, ale obręcze kół byly wg. mnie zbyt krzykliwe. Ostatecznie wybór padł na kolor acid storm, który w rzeczywistości wygląda o wiele lepiej niz na fotkach. haha takie skojarzenia mam będą omijać. jak to powiedział dziś mój szwagier , który sie nie zna na takim sprzęcie - "mimo wszystko takiego roweru nie da sie nie zauważyć" Edytowane 30 Czerwca 2013 przez pfourul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 pompke z dynamometrem do amorów Manometrem Gratulacje sprzętu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hassanbey Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Gratuluje dobrego wyboru Tak wygląda Nerve 7.9 w kolorze Ano White/Black - przyszedł wczoraj i tylko tydzień oczekiwania Jak wrażenia z jazdy ? Ja zakupiłem ramę w rozmiarze M przy wzroście jak Twój i nie czuję aby była za mała....i tak muszę uważać przy schodzeniu bo przekrok jest tyci,tyci od mojego nabiału A jak przy L-ce jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pfourul Napisano 2 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 (edytowane) Dla mnie idealnym polaczeniem kolorystycznym bylaby rama ja Twoja i kola z Acid Storm Ze swojej tez jestem bardzo zadowolony, a wiadomo , ze kolor nie jest rzecza pierwszorzedna Jak wrażenia z jazdy ? Ja zakupiłem ramę w rozmiarze M przy wzroście jak Twój i nie czuję aby była za mała....i tak muszę uważać przy schodzeniu bo przekrok jest tyci,tyci od mojego nabiału A jak przy L-ce jest ? Dziś robie test pierwszej jazdy. Musze sie jeszcze wybrac dziś do sklepu po pedaly, ktorych nie ma w komplecie. Jeśli chodzi o L-kę to w moim przypadku jest to strzał w 10-tkę. U siebie co zamontowałeś (pedały)? Edytowane 2 Lipca 2013 przez pfourul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hassanbey Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 U siebie co zamontowałeś (pedały)? Szkoda że nie zamówiłeś wraz z rowerem, mają bardzo atrakcyjne ceny dla nowego roweru - Ja wziąłem XT 785 za 215,- Ja swój rower jeszcze okleiłem folią Bike Protection - będzie mnie bolało gdy kamienie będą latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pfourul Napisano 2 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Ja swój rower jeszcze okleiłem folią Bike Protection - będzie mnie bolało gdy kamienie będą latać nad folia musze sie jeszcze zastanowić, ale dosc powaznie mysle nad takimi blotnikami Mucky Nutz. http://portal.bikeworld.pl/rower/artykul:a12/10281/Minimalistyczne+błotniki+Mucky+Nutz/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hassanbey Napisano 2 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 nad folia musze sie jeszcze zastanowić, ale dosc powaznie mysle nad takimi blotnikami Mucky Nutz. http://portal.bikeworld.pl/rower/artykul:a12/10281/Minimalistyczne+błotniki+Mucky+Nutz/ Dorwij materiał i sam sobie wytnij Ja słyszałem o dość wymownej nazwie ASS SAVER ----> szablon do wycięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pfourul Napisano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Dzisiaj bylem kupić pedały i nabyłem Shimano Saint. Wszystko zostało przejrzane i porządnie sprawdzone. Uploaded with ImageShack.us Miałem wreszcie okazje sie przejechać jak należy full'em bo jest to moj pierwszy rower z pelna amortyzacją. Powiem tak - jestem w niezlym szoku jak to jedzie, oczywiscie bardzo pozytywnym Jednym słowem rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
live4adrenaline Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 skad dorwales taki stylowy uchwyt na bidon ?? Gratuluje dobrego wyboru Tak wygląda Nerve 7.9 w kolorze Ano White/Black - przyszedł wczoraj i tylko tydzień oczekiwania Jak wrażenia z jazdy ? Ja zakupiłem ramę w rozmiarze M przy wzroście jak Twój i nie czuję aby była za mała....i tak muszę uważać przy schodzeniu bo przekrok jest tyci,tyci od mojego nabiału A jak przy L-ce jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hassanbey Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 skad dorwales taki stylowy uchwyt na bidon ?? Uchwyt to ELITE praktycznie to samo co SCOTT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
live4adrenaline Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 (edytowane) nie moge trafic na podobna kolorystyke :/ http://rowertour.com/elite-custom-race-koszyk-bidonu-2013.html Uchwyt to ELITE praktycznie to samo co SCOTT Edytowane 4 Lipca 2013 przez live4adrenaline Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 (edytowane) Witam WOW! Ten wątek to dokładnie to czego w tej chwili potrzebowałem....! pfourul - jestem w podobnej sytuacji jak Ty byłeś jeszcze niedawno jeśli chodzi o wybór CANYONA i pytania z nim związane Generalnie kontuzja kręgosłupa wymusiła sprzedaż hardtaila, ale za długo chyba nie wytrzymam bez jazdy...Więc wymyśliłem że po rehabilitacji i wzmocnieniu pleców basenem trochę pomoże przesiadka na 29 calowego fulla w aluminium (carbon nie, ze względu na 95kg...)Nie ścigam się, jazda dla przyjemności co nie znaczy że nie lubię poszaleć moje wcześniejsze opcje zakupu to:Giant Trance X 29er 2/1/0Specialized Stumpjumper FSR (bez konkretnego modelu póki co)Scott Genius 940/930 no i w końcu CANYON Nerve AL 29 7.9/8.9 (i to najprawdopodobniej będzie mój wybór) 185/186cm, krok 85/86, 95kg (chcę zejść do 90kg...) PPS Canyona pokazuje że mam wybrać M (17,5") ale 26" ramy zawsze miałem w 20"/49cm/L... moje parametry: 186cm 95kg 85-86 krok tłów 70 szer. ramion 45 dł. ramienia 64 (chyba pomierzyłem wszystko jak należy, ale zrobię powtórkę pomiarów...) Teraz niby lepiej żebym miał minimalnie bardziej wyprostowaną pozycję niż sportową (kręgosłup!), no ale nadal szokuje mnie przesiadka z okolic 20" na 17,5" Rozumiem że to inna geometria i przeznaczenie (XC => trial/all mountain?) pfourul & hassanbey - Pomimo że macie chyba ten sam wzrost co ja, piszecie oboje że rowery Wam pasują, chociaż jeden ma L, drugi M... ? Napiszcie proszę swoje dokładne wymiary - zgodnie z tym o co pytają na stronie CANYON'a - wiadomo że indywidualne parametry robią różnice... I dodatkowo jak wygląda przekrok nad waszą ramą? Może np. hassanbey (M) ma sporo krótszą nogę od pfourul (L) ?? :) Szkoda że ja z Katowic, a Wy Wrocław i Szczecin... Edytowane 6 Lipca 2013 przez t0m3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi