Skocz do zawartości

[hamulce Avid Elixir R] Problem z hamulcem

marcys1992

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mianowicie mam taki problem. Wcyoraj odpowietrzałem hamulec tylny. Od razu podczas odpowietrzania zauważyłem, że w przewodzie znajduje się stanowczo za dużo powietrza, co najważniejsze można go było "wysysać" w nieskończoność ponieważ nic nie ubywało powietrza. Strzykawki były założone zgodnie ze wszelką sztuką odpowietrzania, niejednokrotnie robiłem takie coś innym. Potem przeszedłem zrobić to samo przy klamce. Powtózyła się historia z wielką ilością powietrza. Ponadto podczas całego procesu zauważyłem spory wyciek płynu przy pokrętle do regulacji napięcia klamki. Delikatnie wcisnąłem strzykawkę by wprowadzić płyn, i w tym momencie wręcz kapało z klamki. Co najważniejsze wcześniej zauważyłem że pokrętło jest właśnie pokryte tłustą cieczą, jednak hamulec hamował idealnie i po obdukcji tego mankamentu i umyciu klamki więcej tego nie zauważyłem, może dalej było troszkę tłustawe ale pomyślałem ze nie dokładnie umyłem klamkę. Co to może być? Uszczelka poszła w klamcę ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...