STEFIK Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 w tym sezonie chcialbym wymienic korbe w moim rowerze niestety jak to zawsze bywa kasy zal ale casem oszczednosc tez sie nie oplaca dlatego zastanawiam sie nad wyborem jednej z tych 3 korb maja to byc korby wytrzymale / niezawodne. 1. truvativ Hussefelt 06 na suport howitzer np. http://www.allegro.pl/item101633663_truvat...zer_od_ss_.html jakie sa roznice pomiedzy tym modelem a tym na zwykly isis ktore lepsze?? 2. shimano hone 06 oczywiscie zamiast duzej zebatki rockring http://www.allegro.pl/item100748578_nowa_k..._r_okazja_.html 3. truvativ hollzfeller na zwykly isis http://www.allegro.pl/item100671118_korba_...lzfeller_4.html niestety ta korba jest najdrozsza i za cene jej samej w przypadku 2 poprzednich mam caly komplet 4. Race face Evolve DH http://best-bikes.annet.pl/pages/korby.htm osobiscie najbardziej sklanial bym sie do 1 i 4 jednak nie mialem z zadna z tych wszystkich korb do czynienia prosze o rady wady zalety kazdych z nich co przymawia za i ch wyborem pozdrawiam i dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Bierz howitzera z ośką howitzera. Bedzie grać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Ja również polecałbym howitzera - jak zjadę mojego hussefelta (co chyba nie nastąpi za prędko) to będzie mój kolejny zakup Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STEFIK Napisano 5 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Howitzer ok ale przeciez jest to tylko sposob mocowania osi wiec moze byc w modelu: HUSSEFELT jak i HOLZFELLER tylko zastanawia mnie to czy warto doplacac jakis 150-170 zl do tego modelu - HOLZFELLER znalazlem HOLZFELLER na 06r. rok za 360 a HUSSEFELT na 06r. kosztuje jakis 230 + do obydwoch trzeba doliczyc cene suportu howitzer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Ja na razie jeżdżę na Hussefelcie i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń - do tego mam pakiet team DH Truvativa. Łącznie wyszło mnie to 310 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STEFIK Napisano 6 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Zastanawia mnie tez ta korba RAce Face evolve dh wydaje mi sie iz sa to korby dosc dobre czy jest jednak sens inwestowac i doplacac oraz czy w takim przypadku daje to spokoj na kilka sezonow??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 7 Maja 2006 Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 na pewno są dobre i to nie ulega wątpliwości, ale wydaje mi się, że hollzelfer też Ci długo posłuży. W końcu to najwyszy model Truvativa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STEFIK Napisano 8 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 a co na temat Hussefelta warto czy nie kupowac jakie wady zalety bo cena w stosunku do poprzednich zdecydowanie atrakcyjna model na 2006r 320 zl razem z suportem howitzer oszczedność 150 zl ktore piechota nie chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Do swojego Hussefelta nie mam raczej zarzutów Jedyne co mnie trochę wkurzyło to to, ze zębatka 38 nie chciała wejść na miejsce środkowej koronki (nie wiem czy z powodu niedokładnego wykonania czy jak) tylko musiała wejść na miejsce największego blatu. Ale polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STEFIK Napisano 11 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 a czy ewentualnie moglby sie ktos wypowiedziec na temat HOLLZFELER kontra EVOLVE DH wady zalety opinie dzieki pozdrawiam :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 12 Maja 2006 Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Ogólnie moim zdaniem hussefelt i hone to ta sama dobra półka tylko z trochę innym systemem. Wolałbym Holzfeller'a bardziej niż RF, bo ma lepszy pojedyńczy blat już od nowości i nie jestem pewien czy nie waży nieco mniej. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STEFIK Napisano 8 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 wreszcie nazbieralem troszke kaski i przyszedł czas wybrac korbe i musze kupic w tym tygodniu bo stara jest zdemontowana wznawiam temat bo nadal nie jestem zdecydowany ale wybor padl na HOLZFELLER - suport HOWITZER opinie http://www.dh-zone.com/sprzetownia/recenzje.php?a=pr&SID=236 ALBO RACE FACE EVOLVE DH i supotr jakis do 160 zl ISIS opinie http://mtbr.com/reviews/Crankset/product_124099.shtml w obu przypadkach cena wyniesie mnie jakies 530 zl no i dlatego wlasnie mam wontpliwosci bo malo to nie jest niestety PROSZE o ewentualne sugestie co do INNYCH dobrych KORB ktore pozwolily by zaoszczedzic troche kasy dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordzio Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 ale wybor padl na HOLZFELLER - suport HOWITZERopinie http://www.dh-zone.com/sprzetownia/recenzje.php?a=pr&SID=236 ALBO RACE FACE EVOLVE DH i supotr jakis do 160 zl ISIS opinie http://mtbr.com/reviews/Crankset/product_124099.shtml w obu przypadkach cena wyniesie mnie jakies 530 zl no i dlatego wlasnie mam wontpliwosci bo malo to nie jest niestety Jak dla mnie wybór jest prosty: - Jeżeli potrzebujesz korby do enduro/FR z trzema tarczami to bierz RF - Jeżeli potrzebna Ci korba do ostrego katowania w streecie/4x/dircie to zdecydowanie HOLZFELLER (na większej zębatce będzie dało się śmignąć do lasu i troszke pojeździć po alfalcie ale o rozwijaniu zawrotnych prędkości nie mam mowy) Pewne jest, że RF ma lepszą opinie i ja bym właśnie na niego postawił ze względu na trzy tarcze i bardziej uniwersalne zastosowanie, ale jeżeli masz ją ostro męczyć i zakładać rocking to lepszym posunięciem będzie wybór HOLZFELLER'a. Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gibon Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 (na większej zębatce będzie dało się śmignąć do lasu i troszke pojeździć po alfalcie ale o rozwijaniu zawrotnych prędkości nie mam mowy) A ja mysle że jak bedzie chiał jechać na jakąś dłuższą wycieczke to zawsze może założyć dużą zębatke do truvativa i też duże prędkości rozwinie :smile: A czy długość korb ma jakiś wpływ na jazde. Bo widziałem że jedne mają np.175mm a inne np.170mm :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Im dluzsze nogi tym dluzsze ramiona sie kupuje. Ale jak to ma sie do streetu/FR/dirtu to nie wiem bo znam to tylko z XC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STEFIK Napisano 9 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 najmniejsza koronke bede domontowal bede jezdzil tylko na tarczy 32 lub 36 zebow + rockring najbardziej interesuje mnie wytrzymalosc ramion truvativ podaje ze hilzfeller ma alu 7050 niby 70 % wytrzymalsze niz 6061 ale malo jest recenzji na ich temat do tego to najwyzszy model truvativa natomiast face face alu 6066 ale za to kultowa firma a i recenzje nieprzecietne na mtbr.com cena praktycznie to samo dlatego wybor taki ciezki korba ma byc przedewszystkim mocna i niezawodna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STEFIK Napisano 11 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 wkoncu klamka zapadla wybralem TRUVATIV HOLZFELLER 2006 + suport howitzer team teraz czekam na przesylke i niedlugo napisze jak sie sprawują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Własnie - wie ktos czym w praktyce rózni sie suport Howitzer Team od Howitzera XR? poza miskami obrabianymi CNC i kolorem Team jest mocniejszy? bo róznica w cenie to prawie 50 zł i jakbym brał to własnie nie wiem ktory wybrac. I drugie - czy do suportu Howitzer musi byc też korba kompatybilna z Howitzerem? czy moze byc normalny ISIS Truvativa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.