bwbw Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Cześć i czołem, drogie koleżanki i koledzy, zmagam się z problemami technicznymi w trakcie budowy mojego roweru, który paradoksalnie był już zbudowany. W moim rowerze (jest w profilu) miałem przerzutkę XT 9sp sgs. Wraz z poszerzeniem mojej wiedzy w tym temacie doszedłem do wniosku, że długi wózek to była pomyłka, bo do konstrukcji semi-single krótki wózek lepiej napnie łańcuch i zniweluje jego spadanie, które jest sporym problemem.Zacząłem szukać nowej przerzutki i zakochałem się w najnowszej shimano saint z systemem shadow plus! Kupiłem ją po czym zorientowałem się, że jako 10 rzędowa przekładnia z rodziny Dyna-Sys jednak nie jest kompatybilna z 9 rzędową kasetą i musiałem ją oddać. Teraz mój hak jest samotny, słońce świeci, a ja nie jeżdżę, w związku z tym potrzebuje Waszej pomocy, co kupić?!podsumowując:poszukuję przerzutki z krótkim wózkiem do zestawu:- korba XT FC-M785 1 tarcza 40T- kaseta XT CS-M770 11-34T - manetka deore 9sp 2012r.znalazłem coś takiego jak: shimano SAINT RD-M810-SS, najważniejsze pytanie to czy ona będzie pasować? (gdzieś w internecie wyczytałem, że przyjmuje kasety tylko od najmniejszej zębatki 28T!!) Myślałem również nad upgrade-em napędu na 10sp, ale kasete mam z przebiegiem jakieś 200km, więc już jej nie sprzedam bez wielkiej straty i dopiero co kilka dni temu kupiłem super łańcuch za 190zł, więc szkoda mi się tego pozbywać i pojawia się mój dylemat.. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Fenthin Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Biorąc pod uwagę to, co pisze Shimano w tej sprawie w swojej dokumentacji technicznej, będzie to działać, ale pod jednym warunkiem. Polecam lekturę drugiej (od lewej) kolumny: klik
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.