tomek18871 Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Witam Mam problem z moim rowerem, nie wiem jakiej marki ten rower. Otóz coś skrzypi mi w rowerze, myslalem ze to damper, wiec go wymieniłem dzis kupiłem nowy montuje go no i skrzypi jak ...... . Az wstyd z takim czyms jechac, wiec pomyslalem ze moze znowu korby od pedałow mi sie odkrecają wiec je dokrecilem ale to nic nie pomogło. Macie jakies pomysły co to moze byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartal9 Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 u siebie też tak miałem, pomogło odkręcenie korby rozkręcenie wkładu suportu i nasmarowanie go pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Spróbuj przesmarować wszystkie ruchome cześci. Zawiasy w ramie i ogólnie wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Coś mi mówi że to makrokesz . One tak mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Jeśli to nic spośród powyższych, to wyjmij sztycę, wyczyść dobrze ją jak i rurę od środka oraz zacisk, na sztycę (cała powierzchnia, która wchodzi do środka ramy) nałóż warstewkę smaru i zamontuj z powrotem (solidnie dokręcając). Ja bym obstawiał, że to to, bo często mnie to spotyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Natomiast, jeśli rower ma już swoje przejechane, zajrzałbym na początku do zawiasu. Skoro to tani rower, będzie tam zwykły plastikowy ślizg. Wyczyszczenie i posmarowanie powinno mu pomóc. A z pewnością nie zaszkodzi. Przy okazji warto przyjrzeć się połączeniu korba-suport. I później siodełko, sztyca, pedały. Drogą eliminacji w końcu powinieneś dojść do tego, co skrzypi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Mi czasami poskrzypywał damper, na tulejkach, dawałem kilka kropel brunoxa i sie uspokajało, jak nie działało to wyjmowałem damper, czyściłem tulejki, smarowałem i był spokój. Pytanie czy skrzypi podczas bujania zawieszenia góra dół czy nacisku na korbę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek18871 Napisano 16 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Mi to skrzypi jak naciskam na pedały i jak normalnie siedze na siodełku i jade. A dodatkowo zaobserwowałem ze te skrzypienia skrzypią w tym samym momencie jak sie tłok w damperze przesuwa. Spróbuje z sztycą i z zawiasem a jak nie poskutkuje to do serwisu i niech mi suport przesmaruja bo ja nie mam odpowiedniego klucza do suportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 16 Maja 2013 Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Powiedz co to za rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.