RudaMarylka Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Siema, Baba idzie na zakupy. Ale chcę te koła, ośkę mam jednak 9mm. Czy ktoś próbował może rozwiązania jakie daje np Mavic (klik) aby z 15mm zrobić 9mm ? Samo koło mieści się między goleniami amora i pozostaje jeszcze niewielki luz - prawie taki jak pod tę część osi, która opiera się na goleniach amora. Wierzę, że ktoś miał takie problemy i mnie oświeci - help :-)
kinder85 Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Używam takich adapterków od zeszłego sezonu i sprawują się dobrze, nie ma z nimi żadnych problemów p.s- z tym że w kołach mavica, za shimano nie ręczę
RudaMarylka Napisano 15 Maja 2013 Autor Napisano 15 Maja 2013 Używam No właśnie... A powiedz mi, one wchodzą na jaką głębokość do piasty? Bo między goleniami widelca nie pozostaje za dużo miejsca i jeśli te elementy wystają po 2 czy 3mm to chyba sobie odpuszczę ;-(
kinder85 Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Ta szersza część adaptera chowa się w piaście całokowicie, wystaje tylko ta 9mm która trzyma koło w hakach amora U mnie szerokość piasty jest identyczna jak wolna przestrzeń między goleniami i wszystko gra
RudaMarylka Napisano 16 Maja 2013 Autor Napisano 16 Maja 2013 Joł! Oglądałam wczoraj zdjęcia i też mi się tak wydaje, jestem zatem dobrej myśli. Nie lubię zakupów, jak już sobie coś (z bólem) upatrzę, to później nie chcę niczego zmieniać Dzięki za info, o efektach swoich będę pisać.
bruce95 Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 I jak tam? Też planuję zakup tych adapterów z tym, że do piasty novateca.:-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.