Skocz do zawartości

[buklak] Mycie bukłaku - jak sobie z tym radzicie?

naiLo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poniewaz za kilka dni dostane plecaczek z buklakiem zastanawiam sie nad jego czyszczeniem.

Mozecie mi powiedzieć jak Wy sobie z tym radzicie? Wiem ze sa jakies specjalne pastylki do rozpuszcznia itp...

Co radzicie i co robic zeby go nie uszkodzic?

Napisano

cena jak za dwa druty z nawinietym jakims wlosiem, oraz wieszaka na ciuchy i jakies dwa opakowania proszku jest dosc zaskakujaco wysoka. Jestem w ciezkim szoku , nie wiem kiedy zdolam sie pozbierac :eek:

Napisano

100zł bez urazy ale to przesada zwłaszcza za nie potrzebny wieszak, myjke co normalnie kosztuje pare groszy jedyne co przemawia za tym zestawem to myjka do czyszczenia rurki :) ale za to niedałbym 100zł :D

Napisano

100zł :eek:

leże i kwicze :-)

a tak na poważnie to co za problem?

ja nalewam do niego zwykłej wody, płukam kilka razy, wylewam wodę, wkładam węzyk do środka bukłaka i ustawiam go jakoś pionowo co by woda mogła swobodnie spłynąć, odparować

jak sie zupy w bukłaku nie wozi to wystarczy :)

Napisano

Oj, bo widze że mnie zaraz ktoś pojedzie że jak ja mogłem to za taką cenę kupić...

Żeby nie było, ten zestaw kupiłem na Allegro w cenie 25zł

Teraz lepiej? :huh:

Napisano

Podobny sprzet widzialem w decathlonie ale nie sprawdzalem ceny. Pewnie tez trzeba bedzie zakupic... A jakie srodki do czyszczenia uzywacie?

Napisano

Ja do mycia uzywam zwyklej wody z odrobina plynu do naczyn i to w zupelnosci wystarcza - potem przecieram recznikami papierowymi i gotowe. Tak juz od prawie roku i taka operacja :) w zupelnosci wystarcza i sie sprawdza. Nie potrzebuje zadnych zestawow do czyszczenia.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

nalej jakiegos ludwika tam ... albo jakis proszek na mrówki :D moze pomoze ;] Tylko gorzej bedzie jak sie tego buklaka pozniej nie bedzie dalo rady uzywac :D

Napisano

Temat przewijający się. Osobiście:

Bukłak - wlać wody z płynem, potrzęść, wylać, wlać czystej, wypłukać, wysuszyć

Rurki - sznurek z gąbką przywiązaną na końcu (nasączone płynem).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...