naiLo Napisano 5 Maja 2006 Napisano 5 Maja 2006 Poniewaz za kilka dni dostane plecaczek z buklakiem zastanawiam sie nad jego czyszczeniem. Mozecie mi powiedzieć jak Wy sobie z tym radzicie? Wiem ze sa jakies specjalne pastylki do rozpuszcznia itp... Co radzicie i co robic zeby go nie uszkodzic?
Shadowcat Napisano 5 Maja 2006 Napisano 5 Maja 2006 Ja się posługuję takim oto zestawem [mam bukłak Camelbaka] > http://www.cyklotur.pl/x_C_I__P_53037620-5...01__PZTA_0.html I jak na razie sprawuje się on bardzo dobrze, nic mi nie śmierdzi ani nie ma plam po napojach innych niż woda mineralna
Lysiak Napisano 5 Maja 2006 Napisano 5 Maja 2006 cena jak za dwa druty z nawinietym jakims wlosiem, oraz wieszaka na ciuchy i jakies dwa opakowania proszku jest dosc zaskakujaco wysoka. Jestem w ciezkim szoku , nie wiem kiedy zdolam sie pozbierac :eek:
Alvaren Napisano 5 Maja 2006 Napisano 5 Maja 2006 100zł bez urazy ale to przesada zwłaszcza za nie potrzebny wieszak, myjke co normalnie kosztuje pare groszy jedyne co przemawia za tym zestawem to myjka do czyszczenia rurki ale za to niedałbym 100zł
Piterpak Napisano 5 Maja 2006 Napisano 5 Maja 2006 100zł :eek: leże i kwicze :-) a tak na poważnie to co za problem? ja nalewam do niego zwykłej wody, płukam kilka razy, wylewam wodę, wkładam węzyk do środka bukłaka i ustawiam go jakoś pionowo co by woda mogła swobodnie spłynąć, odparować jak sie zupy w bukłaku nie wozi to wystarczy
Shadowcat Napisano 5 Maja 2006 Napisano 5 Maja 2006 Oj, bo widze że mnie zaraz ktoś pojedzie że jak ja mogłem to za taką cenę kupić... Żeby nie było, ten zestaw kupiłem na Allegro w cenie 25zł Teraz lepiej?
naiLo Napisano 5 Maja 2006 Autor Napisano 5 Maja 2006 Podobny sprzet widzialem w decathlonie ale nie sprawdzalem ceny. Pewnie tez trzeba bedzie zakupic... A jakie srodki do czyszczenia uzywacie?
BART_osz Napisano 5 Maja 2006 Napisano 5 Maja 2006 Ja do mycia uzywam zwyklej wody z odrobina plynu do naczyn i to w zupelnosci wystarcza - potem przecieram recznikami papierowymi i gotowe. Tak juz od prawie roku i taka operacja w zupelnosci wystarcza i sie sprawdza. Nie potrzebuje zadnych zestawow do czyszczenia.
evo Napisano 7 Czerwca 2006 Napisano 7 Czerwca 2006 W rurce mam glony chyba ktoś ma pomysł jak sie tego pozbyc? A moce te tablety czyszczące pomogą, ale niby jak?
Sayman Napisano 23 Czerwca 2006 Napisano 23 Czerwca 2006 nalej jakiegos ludwika tam ... albo jakis proszek na mrówki moze pomoze ;] Tylko gorzej bedzie jak sie tego buklaka pozniej nie bedzie dalo rady uzywac
tomaaso Napisano 28 Czerwca 2006 Napisano 28 Czerwca 2006 nalej wody, zatrudnij glonojada i po 2 dniach powinno byc OK http://www.aqua.zgora.pl/aquasklep/Aquaskl...i_z_glonami.htm ".......Usuwamy odchody ryb......" ta porada na pewno sie przyda:D:D:D
Rogas Napisano 28 Czerwca 2006 Napisano 28 Czerwca 2006 Temat przewijający się. Osobiście: Bukłak - wlać wody z płynem, potrzęść, wylać, wlać czystej, wypłukać, wysuszyć Rurki - sznurek z gąbką przywiązaną na końcu (nasączone płynem).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.