Skocz do zawartości

[stery] do wyrzucenia ?

Smyq90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WItam. Niedawno miałem w rowerze wyczuwalne luzy na sterach (zwykłe najtańsze neco), po odkręceniu mostka i mocniejszym dokręceniu kapsla kierownica ciężko się kręciła i widać było rozjechane podkładki. Udałem się do serwisu gdzie powiedzieli, że stery do wymiany. Zakupiłem inny model i poprosiłem o zamontowanie na miejscu. Gdy poprosiłem o wcześniejsze (uszkodzone) stery serwisant odpowiedział, że były już padnięte i wyrzucił do kosza. I teraz moje pytanie czy stery mogą na tyle być zjechane, że nadają się do śmietnika czy zrobiono mnie w wała i mogą je oni śmiało użyć na części ?

• Mod Team
Napisano

(zwykłe najtańsze neco),

Na pewno chcieli Cię oszukać na najtańszym produkcie. W sterach właściwie są dwa elementy które się niewiele zużywają, podkładka kasująca luzy, oraz górna miska uszczelniająca stery, która pasuje raczej do konkretnego modelu sterów.

Napisano

Nie chodzi o to czy produkt jest najtańszy czy droższy tylko o uczciwość wobec osoby która nie jest dobrze zorientowana w temacie. Miałem w innym serwisie sytuacje, że naciągano mnie na wymiane sterów które okazały się sprawne a do tego za wymiane widelca gość chciał ode mnie dużo za dużo.

Napisano

Stery wymienia się w komplecie , stare i  zużyte nadają się tylko do wyrzucenia . Nie masz zaufania do serwisów - poczytaj i zrób sam .

Nie chodzi o to czy produkt jest najtańszy czy droższy tylko o uczciwość wobec osoby która nie jest dobrze zorientowana w temacie. Miałem w innym serwisie sytuacje, że naciągano mnie na wymiane sterów które okazały się sprawne a do tego za wymiane widelca gość chciał ode mnie dużo za dużo.

Napisano

Niektóre rzeczy mogę sam zrobić a niektóre wolałbym oddać fachowcom do roboty. Nie chodzi o brak zaufania tylko o przezorność laika. Dzięki za odpowiedzi ;)

Napisano

Wymiana sterów to jest jednak wyższa szkoła jazdy. Stery jest bardzo trudno zajechać i potrafią wytrzymać naście lat. Nie zmienia to jednak faktu, że powinni Ci je oddać.

Napisano

Nie bardzo rozumiem po co ten watek? Skoro chciałeś stery z powrotem trzeba było powiedzieć to sprzedawcy, a nie nam tu na forum... Co my mamy Ci na to poradzić?

• Mod Team
Napisano

Każdy szanujący serwis powinien po naprawie zapytać się Klienta czy ma mu oddać zużyte części czy we własnym zakresie je zutylizować. Dzięki czemu można by było uniknąć takich sytuacji jak jest tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...