k0k0s Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Witam. Mam Meridę Matts Sport 300 disc i pojawil mi sie po krotkim czasie uzytkowania przykry problem. Mianowicie podczas jazdy, a przewaznie podczas przyspieszania tarcza z tylu sie trze. Przewaznie przy nacisku na lewy pedal. Sprzedawca w serwisie mowi ze to dlatego ze rama sie lekko zgina przy jezdzie bo to mimo wszystko aluminium i ze raczej sie nie da na to nic poradzic. A ja powiem szczerze ze nie chce mi sie w to zbytnio wierzyc, bo jak bralem bike'a to bylo wszystko cacy poza tym co to za rower co dzwoni pol drogi. Ponadto tarcza zaczyna juz trzec nie tylko przy przyspieszaniu ale i przy jezdzie bez wiekszego obciazenia. Bardzo prosze o jakas rade. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Hmmmmm to bardzo ciekawe bo jak ja pytałem się o to samo to gostek powiedział mi o moich zaciskach do kół..... że przy ostrzych przechyleniach lub depnięciu na pedalec koło troche chodzi na boki a wraz z nim tarcze wtedy to właśnie trą o klocki.........ogólnie powiedział żebym mocniej zaciskach kółka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k0k0s Napisano 5 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 i co pomoglo?:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Z tyłu tak, z przodu nie bo mam rozjechanego amora i tarcza jak tarła tak trze....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 k0k0s źle napisałeś temat i nie w tym dziale, poczytaj http://forumrowerowe.jgc.pl/Zasady-Pisania...atow-t9018.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k0k0s Napisano 5 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Mocniejsze zaciskanie nic nie pomaga, a nawet pogarsza sprawe. Co teraz? Ktos wie konkretnie co zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 u mnie w norkensie mialem taki problem po jakims czasie tarcza tarla no i zmienialem zacisk z lewej na prawa,wyginalem kolo butem podczas zaciskania i wogole duzo kombinowania wreszcie wrzucilem 2 podkladki na odpowiednia strone i juz bez problemowo (super t + hayes mag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.