Skocz do zawartości

[opony] - głośne przy prędkości powyżej 20 km/h

LOTISS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam opony kenda 26x2,10

przy szybkości powyżej 20 km/h, na asfalcie,  są ... głośne ...

czy większość opon w tym rozmiarze wydaje "łuuuuuuuuuuu" ....???

jeden plus - nie trzeba używać dzwonka ....

Napisano

Jak są nowe to mają nowy i jeszcze nie dotarty bieżnik. Z czasem ucichną, ale i tak będą już trochę buczeć. Pewnie masz duży bieżnik i spore opory toczenia nie ?

Napisano

Jak są nowe to mają nowy i jeszcze nie dotarty bieżnik. Z czasem ucichną, ale i tak będą już trochę buczeć. Pewnie masz duży bieżnik i spore opory toczenia nie ?

bieżnik nowy, przejechałem na nich dopiero 300 km

Napisano

Albo właśnie... Tak jak Kolega napisał wyżej. Mogą być źle założone. Albo nie na to koło, albo odwrotnie. Napisz coś więcej o nich. Może ten typ tak ma...

Napisano

Albo właśnie... Tak jak Kolega napisał wyżej. Mogą być źle założone. Albo nie na to koło, albo odwrotnie. Napisz coś więcej o nich. Może ten typ tak ma...

założone fabrycznie do roweru giant revel

oznaczenie KENDA 26x2,10 // GIANT PATH XC - nic więcej nie znajduję

opony kierunkowe - strzałka 'direction' poprawnie

ciśnienie - tył 4,0 przód 3,5

Napisano

Po prostu są to opony terenowe, powiedzmy... Jeśli chcesz się pozbyć tego pięknego dźwięku to załóż sobie szosówki i po sprawie, nie ma na to siły, będą buczeć bo są terenowe. 

Napisano

W sumie zależy od tego gdzie więcej jeździsz. Jak w terenie, to zostaw te opony i się przyzwyczaj, a jak więcej czasu spędzasz na asfalcie, to ja bym je zmienił ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...