Daroufo Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Cześć! Szukam zwykłej pompeczki najlepiej z manometrem do około 70 zł, do roweru crossowego. Póki co mam SKS Rookie ale nie sądzę aby ta pompka długo wytrzymała więc co w tej cenie możecie polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Ma to być mała pompka do przyczepienia na ramę, czy duża warsztatowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Jeśli chcesz wozić ją tylko czasem to jest coś pośredniego: SIGMA JET http://allegro.pl/pompka-sigma-alpha-jet-z-manometrem-12-b-170p-fix-i3216137411.html chociaż radziłbym poszukać wersji LAMBDA - solidniejsza. Do 10 barow pompuje spoko (wytestowana) chociaż już trzeba trochę przycisnąć. Jest spora, ale można i do ramy przypiąć. Jedyna wada jaką ma to brak zaworu upustowego chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daroufo Napisano 15 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Pompkę woził bym ze sobą w plecaku. Tapnięte z HTC Desire S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kluska Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 POMPKA SIGMA LAMBDA JET+MANOMETR - 30,00 zł + koszty przesyłki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daroufo Napisano 15 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Pompeczkę woziłbym raczej zawsze ze sobą. Wielkość nie jest bardzo specjalnym problemem bo zawsze mam ze sobą plecak. Sigma ciekawa propozycja ale jak z jakością takiej pompki za 30zł? Konstrukcja nieco przypomina Topeak Turbo Morph tylko z tym, że Sigma jest 4-5 razy tańsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 To Sigma a nie byle jaka no name. Używam jej od roku i chociaż jest plastikowa, a wajcha do zaciskania wentyla sprawia wrażenie miękkiej to już nie boję się, że to pourywam Za to gigantyczną zaletą jest możliwość ustawienia jej na ziemi do pompowania po rozłożeniu. Zwykle pompuję opony do nie więcej niż 5 barow i to ciśnienie da się osiągnąć bardzo łatwo. Kiedyś z nudów i ciekawości, a może dla testu napompowałem nią butelkę plastikową do 11 barów aż ją rozerwało Przy takich ciśnieniach już trzeba się zapierać żeby wcisnąć tłok, ale konstrukcja znosi to bez zarzutu. Ja polecam bo jest uniwersalna - każdy wentyl napompujesz i ma czytelny manometr. Głowica z manometrem bardzo dobrze trzyma ciśnienie gdy nie pompujesz akurat. Przydałby się zawór upustowy i osobne otwory na wentyle PRESTA i SCHRADER - trzeba za każdym razem wyciągać i odwracać taką gumę na końcu co wymaga lekkiej wprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daroufo Napisano 15 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 A jak z dokładnością manometru? Powiem szczerze, bardzo się zdziwiłem, że tak tania pompka daję rade napompować oponę do 10 barów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mumineek83 Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Ja używam takiej od roku i jestem zadowolony:http://allegro.pl/nowa-beto-cld-029g-manometr-150g-av-dv-fv-wys-0-i3231329850.html Solidnie wykonana, jak za ta cenę warto się zastanowić nad jej zakupem. Manometr daje redę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek22 Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Poco wam te manometry ludzie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mumineek83 Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Poco wam te manometry ludzie Bo na oko to chłop w szpitalu umarł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 No właśnie. Ja pompuję oponę do 5 barów, bo tyle jest zalecanego. Od 3 już na dotyk różnicy nie ma a w jeździe jest ogromna, więc skąd wiedziałbym, że już wystarczy? Manometru nie wzorcowałem, ale kiedyś mi kumpel kompresorem w innym rowerze wbił 3 bary, a w domu po 2 km jazdy stwierdziłem, że dobiję i manometr pokazał delikatnie poniżej 3 barów - mogło trochę uciec przy zakładaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastyk Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Nie mam jej ale... chciałbym mieć - mowa o Crank Bros Power PumpNaczytałem się o niej sporo dobrych opinii, bez względu na nie waga powala - 97g. troszkę przekracza budżet, z manometrem przekracza go bardzo, ale uważam go za zbędny element - pompując w trasie sprawdzam wszystko na czuja chociaż mam w swojej pompce manometr. Co innego w warsztatowej - manometr musi być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kluska Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Witam kilka dni temu dotarła do mnie Sigma Lambda Jet Analog, wygląda naprawdę delikatnie, ale taka nie jest, od dziwo przy zakładaniu końcówki węża za zawór Presta powietrze nie ucieka 6 Bar wbija naprawdę szybko i bez większych problemów, więcej nie próbowałem bo opona jest do 6 nie wiem jak po roku użytkowania będzie, ale pompka spełnia swoje zadanie, przemyślany system montażowy do roweru rzepraszam za słabą jakość zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Również polecam sigme lambda jet, tania, solidna i wytrzymała pompka. Może sporo waży ale jak za markowy produkt nie ma co narzekać,a w kieszeni sporo zostanie:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fero323 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 ta tylko gdzie tą sigmę kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kluska Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 ta tylko gdzie tą sigmę kupić? przeczytaj post nr 5 w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fero323 Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Sprzedawca niestety oszukuje, bo sprzedał mi alpha jet a nie lambda jet, nie polecam sklepu podanego przez Kluskę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kluska Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Sprzedawca niestety oszukuje, bo sprzedał mi alpha jet a nie lambda jet, nie polecam sklepu podanego przez Kluskę! witam masz rację, sam nie zauważyłem, dzięki za info, jutro zgłaszam reklamację i sprawa zgłaszam do Powiatowego Rzecznika Praw Konsumenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kluska Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Witam jednak sprzedawca sprzedaje Lamda Jet w kolorze niebieskim, Alpha Jet nie ma manometru, a Lamda Jet ma ja również taką otrzymałem z manometrem Sigma Alpha Jet - brak manometru Sigma Lamda Jet Analog - ma manometr nawet w instrukcji obsługi widać która ma manometr a która nie Sigma Alpha Jet, Sigma Lamda Jet Analog tak wygląda na stronach DE Alpha Jet http://www.amazon.de/sport-freizeit/dp/B000XCUPQE Lamda Jet http://www.amazon.de/SIGMA-Standluftpumpe-LAMBDA-Analog-SILBER/dp/B00175L146 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fero323 Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 hmmm no dobra tylko żę alpha jety które były sprzedawane na allegro też miały manometr http://allegro.pl/pompka-sigma-alpha-jet-z-manometrem-w-super-cenie-i3324972265.html lambda różni się podobno jakimiś wzmocnieniami od alphy, a manometry są w obu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kluska Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 W aukcji którą podałeś na zdjęciach są dwa kolory pompek, na stronie producenta widać dokładnie ze jedna ma manometr a druga nie. Najlepiej byłoby napisać do producenta aby się odniósł do zbieżnych informacji, może jutro uda mi się to napisze do producenta. Wysłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Performance PRO rządzi. ktoś mi ją polecał tutaj na forum, kupiłem i jestem mega zadowolony. Wreszcie mam solidną pompkę, która działa i z Prestą i z AV i pompuje naprawdę dobrze i szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Od kilku tygodni używam niebieskiej Sigmy z manometrem, skrobnę mikrorecenzję: Plusy: + Cena, dałem 24zł z dostawą + Pomysłowo zaprojektowana - podczas rozkładania można się podlansić + Manometr który działa i nie jest dla picu + Wężyk + Pompowanie "z nogi" + Wcisnąłem max 8 bar podczas formowania upartych opon, pod koniec było ciężko ale przepchnąłem Minusy: - Wielkość, długaśne toto. - Manometr mały, krótkowidz będzie się musiał co jakiś czas pochylić, sprawdzić - Tłocząc duże ciśnienia rączka może się złożyć i uszczypnąć palce - Chwyt do ramy na gumki recepturki jak to u Sigmy - Kaprysi z wentylami samochodowymi, a to za płytko wsadzone i powietrze ucieka a to za głęboko i coś się ciężko pompuje. Trzeba się parę razy przymierzyć zanim wszystko zaskoczy. Ogólnie fajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.