DawidBDG Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Witam posiadam Kross Hexagon X6 4miesiace mam 800km,ostatnio zauwazłym jak hałasuja mi hamulce.Co mam z tym zrobic POMOCy Hamulce Tarczowe Hamulec przód Shimano Disc M375 (mechaniczny, tarcza 160mm) Hamulec tył Shimano Disc M375 (mechaniczny, tarcza 160mm) Filmik [video=youtube] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Odpowietrzyć! Film jest niedostępny to nie wiadomo o co chodzi. Zajrzyj do tematu o hamulcach i dlaczego nie działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mongol96 Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Jak dla mnie to normalka Nie wiem, może przeczyść klocki i tarcze, ale czy to coś da... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 A hamują dobrze czy nie ? Organiczne chyba wszystkie tak hałasują jak sie koło tak wolno kręci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidBDG Napisano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 link do fimikujak jade normalnie to nic nie hałasuja jak hamuje to mi tak sie dzije czysciłem rozpuszczlniekiem tarcze jak jade normalnie to nic nie hałasuja jak hamuje to mi tak sie dzije czysciłem rozpuszczlniekiem tarcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mongol96 Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 To się nie przejmuj i ciesz się jazdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Normalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidBDG Napisano 15 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 to co mam z tym zrobić cały czas tak mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Smar miedziany między tłoczki, a klocki. Ja bym nic nie robił raczej, bo to i tak prawdopodobnie wróci. Jeździj i się nie przejmuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenems1987 Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Ja ostatnio miałem podobny problem z klockami z przodu (orginalne shimano żywiczne) podczas wolnej jazdy strasznie piszczały mi przednie - coś jak na tym filmie Przyczyściłem tarcze benzyną, a klocki wyjąłem potrzymałem trochę nad palnikiem w kuchence (choć czytałem że nie zaleca się wypalania klocków żywicznych, ale zaryzykowałem) potem przeczyściłem na papierze sciernym (proces powtórzyłem 2 razy)- i problem zniknął jak ręką odjął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Zostaw tak jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mongol96 Napisano 16 Maja 2013 Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Ja tam wolałbym nie kombinować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 16 Maja 2013 Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Jeżeli podczas jazdy nie występują takie dźwięki, klocki nie obcierają, hamulce mają moc to nie nie rób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidBDG Napisano 16 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 zamykam temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.