Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Napisano (edytowane)

zmiany:

1. widelec - Rock Shox Sid XX 29 (remote & skewer incl.)  1654g

2. sztyca - Fizik Cyrano Carbon 31,6x400mm     239g

opon nie uwzględniam, bo tu rotacja jest znaczna

IMGP1981.JPG

Edytowane przez nabial
Napisano

no jak sie nie komponuje, skoro wszystkie detale w ramie sa z identyczna anoda/farba?:P

test marcoka chyba napisze jutro/pojutrze, ale tak w skrocie: wyjatkowo sztywny, prosty w ustawianiu, chyba spokojnie mozna powiedziec, ze pancerny, charakterystyka pracy to taki pomost miedzy sidem solo air a manitou tower pro, choc blizej mu temu 2 - czyli raczej komfort, niz efektywnosc...zmusic manetke blokady skoku do dzialania to wyzsza szkola jazdy, cena powyzej 5k to przykra sprawa, waga nie powala

• 2 miesiące temu...
Napisano

z przyczyn zdrowotnych rower/frameset na sprzedaz, przebieg znikomy, stan roweru super - wszystko praktycznie nowe lub w bardzo dobrym stanie, ewentualna zamiana na fulla 29" o skoku 100-130mm, sensowne propozycje na priv :)

• 2 miesiące temu...
Napisano

Powinieneś zmienić sztycę na z offsetem, w tej sytuacji co teraz możesz złamać pręty, wiem z własnego doświadczenia (Chyba, że jeździsz jak baba).

Napisano (edytowane)

za rower dalem 2 kolka, to baba jezdzi jak ja, a prety lamia sie od samego patrzenia...ceny wszystkich komponentow sa jawne, wiec mozna szybko policzyc, samo pytanie jest nie na miejscu, chocby dlatego, ze zaraz znajdzie sie ktos, kto stwierdzi, ze chwale sie, szpanuje, a tak naprawde to na rower dala mi babcia, albo mama, zeby zrekompensowac mi brak czegos...jak jezdze, nie mnie oceniac, z pewnoscia rower jest lepszy ode mnie, ale sztyca ma offset 25mm http://www.fizik.it/products/seatpostuk/cyrano-seatpost-r1/ a siodlo wbrew zludzeniu i nieostrosci fotki, trzymane jest jak najbardziej prawidlowo, w asymetrii okolo 2:3

Edytowane przez nabial