Puxa Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Witam. Mam problem nie mogę zdjąć koła. Jak jest ta oś to odkręcam tą małą nakrętkę z jednej strony a potem biorę się za odkręcanie osi co wchodzi do piasty. Problem w tym że nie mogęjej wyciągnąć po odkręceniu. Tak jakby się zapiekła w piaście. Próbowałem ją wybijać młotkiem przez rurkę ale nie poszło :/ Macie jakieś pomysły ?
wojtus025 Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Witam. Mam problem nie mogę zdjąć koła. Jak jest ta oś to odkręcam tą małą nakrętkę z jednej strony a potem biorę się za odkręcanie osi co wchodzi do piasty. Problem w tym że nie mogęjej wyciągnąć po odkręceniu. Trochę chaotycznie wyjaśnione. Ja w sumie nic nie rozumiem. Straszne sprzeczności wypisałeś wg mnie.. Piszesz, że nie możesz zdjąć koła, a później, że nie możesz odkręcić osi piasty. Jeżeli bierzesz się za oś to znaczy, że koło już jest zdjęte - wszystko się wyklucza (ja przynajmniej jak chcę się dostać do ośki, to koło tak czy siak zdejmuję ) Opisz to jeszcze raz, a dokładnie. pozdr
Cox Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 nie chce być niemiły ale kolega wyżej chyba nie wie jak wygląda oś 20mm popsikaj WD40, lub innym podobnym specyfikiem żeby spenetrował szczelinę oś-piasta, delikatnie i z wyczuciem żeby nie napsikać do łożysk, jak popsikasz to postukaj gumowym młotkiem, powinno odpuścić, widocznie zdarła się anoda na osi i się trochę, tak jak piszesz, zapiekło
Rulez Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 A po co zaraz WD czy inny wynalazek, skoro najlepsza jest nafta ...
Puxa Napisano 15 Maja 2013 Autor Napisano 15 Maja 2013 wojtus025 Ty pewnie myślałeś o zwykłe osi na szybkozamykacz Próbowałem psikać wd40 ale tam nie ma dostępu, także to wd40 nie doszło w zapieczone miejsce. A gdzie taką naftę dostanę? W motoryzacyjnym ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.