Skocz do zawartości

[oś 20mm] Problem, nie mogę odkręcić koła

Puxa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam problem nie mogę zdjąć koła. Jak jest ta oś to odkręcam tą małą nakrętkę z jednej strony a potem biorę się za odkręcanie osi co wchodzi do piasty. Problem w tym że nie mogęjej wyciągnąć po odkręceniu. Tak jakby się zapiekła w piaście. Próbowałem ją wybijać młotkiem przez rurkę ale nie poszło :/ Macie jakieś pomysły ?

Napisano

Witam. Mam problem nie mogę zdjąć koła. Jak jest ta oś to odkręcam tą małą nakrętkę z jednej strony a potem biorę się za odkręcanie osi co wchodzi do piasty. Problem w tym że nie mogęjej wyciągnąć po odkręceniu.

Trochę chaotycznie wyjaśnione. Ja w sumie nic nie rozumiem.

Straszne sprzeczności wypisałeś wg mnie.. Piszesz, że nie możesz zdjąć koła, a później, że nie możesz odkręcić osi piasty. Jeżeli bierzesz się za oś to znaczy, że koło już jest zdjęte - wszystko się wyklucza (ja przynajmniej jak chcę się dostać do ośki, to koło tak czy siak zdejmuję :) )

Opisz to jeszcze raz, a dokładnie.

pozdr

Napisano

nie chce być niemiły ale kolega wyżej chyba nie wie jak wygląda oś 20mm

popsikaj WD40, lub innym podobnym specyfikiem żeby spenetrował szczelinę oś-piasta, delikatnie i z wyczuciem żeby nie napsikać do łożysk, jak popsikasz to postukaj gumowym młotkiem, powinno odpuścić, widocznie zdarła się anoda na osi i się trochę, tak jak piszesz, zapiekło

Napisano

wojtus025 Ty pewnie myślałeś o zwykłe osi na szybkozamykacz ;) Próbowałem psikać wd40 ale tam nie ma dostępu, także to wd40 nie doszło w zapieczone miejsce. A gdzie taką naftę dostanę? W motoryzacyjnym ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...