Skocz do zawartości

[hamulec tarczowy] Juicy three otwór w pokrywie zbiornika

General

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W przednim hamulcu zauważyłem że przed otwór w pokrywce zbiornika, przy naciskaniu klamki wydostało się trochę płynu a po paru naciśnięciach słychać jak z tego otworu wydostaje się powietrze.

Ostatnio wymieniałem płyn (na starych klockach) teraz zakładałem nowe i musiałem rozepchać zaciski. Czy może być za dużo/ za mało płynu? Odpowietrzyć?

Sam hamulec pracuje ok, ale przy nacisku denerwuje mnie to siorbanie.

post-107600-0-89339700-1368520045_thumb.jpg

podczas rozpychania tłoków powinna byc wykrecona sruba w porcie odpowietrzania klamki a najlepiej by bylo wkręcić tam strzykawkę wypelnioną do połowy płynem.

prawdopodobnie w tej chwili masz za dużo płynu w układzie. Mogłeś uszkodzić membranę, choć możliwe, że już wcześniej ciekła, a Ty wycisnąłeś przez nią kilka kropli płynu.

podczas rozpychania tłoków powinna byc wykrecona sruba w porcie odpowietrzania klamki a najlepiej by bylo wkręcić tam strzykawkę wypelnioną do połowy płynem.

prawdopodobnie w tej chwili masz za dużo płynu w układzie. Mogłeś uszkodzić membranę, choć możliwe, że już wcześniej ciekła, a Ty wycisnąłeś przez nią kilka kropli płynu.

Dzięki. Poluzowałem śrubę w klamce i nadmiar płynu poleciał. A z otworka prawdopodobnie leciała woda zassana na błotnej masakrze w Zdzieszowicach. Po paru ruchach klamki jest cisza i nic nie wycieka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...