General Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Witam W przednim hamulcu zauważyłem że przed otwór w pokrywce zbiornika, przy naciskaniu klamki wydostało się trochę płynu a po paru naciśnięciach słychać jak z tego otworu wydostaje się powietrze. Ostatnio wymieniałem płyn (na starych klockach) teraz zakładałem nowe i musiałem rozepchać zaciski. Czy może być za dużo/ za mało płynu? Odpowietrzyć? Sam hamulec pracuje ok, ale przy nacisku denerwuje mnie to siorbanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 podczas rozpychania tłoków powinna byc wykrecona sruba w porcie odpowietrzania klamki a najlepiej by bylo wkręcić tam strzykawkę wypelnioną do połowy płynem. prawdopodobnie w tej chwili masz za dużo płynu w układzie. Mogłeś uszkodzić membranę, choć możliwe, że już wcześniej ciekła, a Ty wycisnąłeś przez nią kilka kropli płynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 podczas rozpychania tłoków powinna byc wykrecona sruba w porcie odpowietrzania klamki a najlepiej by bylo wkręcić tam strzykawkę wypelnioną do połowy płynem. prawdopodobnie w tej chwili masz za dużo płynu w układzie. Mogłeś uszkodzić membranę, choć możliwe, że już wcześniej ciekła, a Ty wycisnąłeś przez nią kilka kropli płynu. Dzięki. Poluzowałem śrubę w klamce i nadmiar płynu poleciał. A z otworka prawdopodobnie leciała woda zassana na błotnej masakrze w Zdzieszowicach. Po paru ruchach klamki jest cisza i nic nie wycieka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.