szewka Napisano 15 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 czy to wazne? :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek56 Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Pytam bo wydaje mi się to istotne.Twój pierwszy post mnie zainteresował bo robię podobne wyniki .12,50km w 30min.dwa odjazdy 1km nachylenie podjazdu około 10%. A mój wiek to 57 lat ,więc chciałem się przyrównać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 15 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 prawie 18 ale to zalezy - bo widzisz dzisiaj juz 21.49km w ~44min ps. ja tam nic nie znajduje procz tego : http://www.mosir.radzionkow.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=932:mistrzostwa-lska-w-kolarstwie-gorskim-amatorow-19-maj-2012&catid=8:relacje-z-imprez&Itemid=106 http://www.mosir.radzionkow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=496&Itemid=68 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek56 Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 prawie 18 ale to zalezy - bo widzisz dzisiaj juz 21.49km w ~44min ps. ja tam nic nie znajduje procz tego : http://www.mosir.radzionkow.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=932:mistrzostwa-lska-w-kolarstwie-gorskim-amatorow-19-maj-2012&catid=8:relacje-z-imprez&Itemid=106 http://www.mosir.radzionkow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=496&Itemid=68 Gratulacje,życzę powodzenia w zawodach .Jesteś młodym bikerem ,wszystko przed Tobą,powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Tak żeby się pochwalić w tym miesiącu już mam 300km To i ja sie pochwale 700km w maju, 5500km w tym roku A wracając do temu, to kolejnym fajnym sposobem, na ocenę swojej kodycji i jej wzrostu, jest trening szybkościowo/wytrzymałościowy na jakiejś niewielkiej pętli MTB w lesie, lub po prostu na asfalcie pod kolarę Wyznaczamy sobie stała pętle i w równych odstępach czasu ( np co miesiąc ) przemierzamy ją w jak najszybszy sposób, no i na podstawie czasu, wiemy czy nasza forma wzrasta, czy słabniemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusia Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Trudno określić osiągi na podtawie średniej prędkości, chyba,że mierzy się ją okresowo na tym samym odcinku trasy w podobnych warunkach jazdy. Na średnią prędkość wpływa wiele czynników, m.in. nachylenie terenu ( zjazdów,podjazdów), rodzaj nawierzchni, rozmiar koła roweru , siła i kierunek wiatru/opory powietrza i wiele innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejdzor Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Dla mnie 25km/h to całkiem niezłe tempo Chociaż tak jak Jusia pisze zauważyłem że wystarczy wiatr, podłoże, opony, gorszy dzień, czy to jest wycieczka 20km czy moze 50km?, lub jak dochodzi nawigowanie po trasie (nie znajomość trasy) i prędkość potrafi mocno spadać. Gdy jadę z kolegą tempo rośnie o ok 2-3km/h, gdy z żoną spada o ok 5km/h U mnie ostatnio średnie tempo z jazdy wychodzi ok 18km/h, ale jest to średnia przy mocniejszym wietrze (cały czas w twarz) do tego jazda po ściółce/miękkiej ziemi po nieznanych trasach. Przy sprzyjających warunkach jazda dla mnie dosyć szybka w terenie to ok 20km/h przy gorszych warunkach (wiatr, błoto, zjazd ze szlaku) tempo spada już nawet do ok 15km/h. Jazda drogą pożarową wychodzi ok 25km/h, a asfaltem między 25-35km/hPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 A ja dziś przejchałem w trzy godziny 42km. I był to jeden z cięższych treningów w tym miesiącu. Tak że kompletnie nie ma co porównywać średnich, zupełnie nic to nie mówi o formie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endrzer Napisano 24 Maja 2013 Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Tak że kompletnie nie ma co porównywać średnich Zgadzam się w zupełności Średnia nie jest miarodajną metodą porównania. Przecież kluczowy przy jeździe pow.20km/h jest opór areodynamiczny. Jedni mierzą z wiatrem, drudzy pod wiatr, inni z górki, na kolarce, czy mtb. Żeby porównać wynik trzeba po prostu jechać z tą osobą - innej miarodajnej metody po prostu nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.