artex232 Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Witam. Mam pytanie, mam piastę (foto niżej) ze zwykłą ośką-nakrętka. Chcę wymienić na ośkę do zamykacza. Czy da radę coś takiego zrobić ? Oczywiście ośka to standard 9mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Jasne, że TAK. Ja tak wymieniałem i w jedną i w drugą stronę, ale trzeba wymieniać z nakrętkami i konusami, bo oś drążona ma delikatnie większy gwint i się stare nie nakręcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRETOWY Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Pamiętaj że w przypadku wolnobiegu powinieneś go odkręcić bo na konusie osłona łożyska może nie przejść (sprawdziłem na moim sprzęcie). Przy kasecie niema tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.