lukaszandrzejewski Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Dobry wieczór, Mam problem z klamkami i nową kierownicą. Jeżdżę na single speedzie Batavus Boris, który ma, niestety, prawie wszystko nietypowe. Zmieniłem fabryczną kierownicę na prostą BLB Q Bar o średnicy 25.4mm. Wiem już, że muszę wymienić mostek, ale problemem są klamki do hamulców. W sklepie, gdzie dotychczas się zaopatrywałem, powiedziano mi, że to nietypowa średnica - wydaje mi się to absurdalne, ale rzeczywiście nie mogę znaleźć nigdzie takich klamek. Proszę poradźcie, czy rzeczywiście to jakaś egzotyka, albo raczej wina sklepu, albo - może powinienem giąć te, które mam? Będę zobowiązany za każdą radę, Z pozdrowieniami, Ł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Każda kierownica w miejscu mocowania klamek i chwytów ma 25.4mm. Tak więc każde klamki będą pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszandrzejewski Napisano 13 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Każda kierownica w miejscu mocowania klamek i chwytów ma 25.4mm. Tak więc każde klamki będą pasować. Dziękuję. Te, które mam teraz nie pasują do tej kierownicy (http://www.fixedshop.net/blb-q-handlebar.html). Jednym słowem, nie powinienem mieć problemu ze znalezieniem pasujących klamek? Przepraszam, że zadaję pewnie głupie pytania, ale jestem technicznym i analfabetą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Nie wiem, jakie masz teraz klamki ale kierownica o tym wymiarze jest standardowa w MTB więc z klamkami nie powinno być żadnego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszandrzejewski Napisano 13 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Nie wiem, jakie masz teraz klamki ale kierownica o tym wymiarze jest standardowa w MTB więc z klamkami nie powinno być żadnego problemu. Zmierzyłem suwmiarką - kierownica batavus ma średnicę 23.7/8mm, więc i klamki muszą być w tym rozmiarze, dlatego nie pasują do 25.4mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mongol96 Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Można dorobić samemu jakieś dystanse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Każda kierownica w miejscu mocowania klamek i chwytów ma 25.4mm. ehm ehm ... 25.4 to średnica mostka, na manetki i chwyty mamy 22.2mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszandrzejewski Napisano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 ehm ehm ... 25.4 to średnica mostka, na manetki i chwyty mamy 22.2mm No właśnie - mój pomysł jest taki, jeśli nie znajdę w żadnym sklepie odpowiednich, że kupię szosowe klamki o średnicy obejmy 31.8 i wykonam chałupniczo redukcję do 25.4. Chyba że macie lepszy pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sprezzatura Napisano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Cześć, Mam tą samą kierownicę BLB i bardzo długo miałam ten sam problem ze znalezieniem klamki Po długich poszukiwaniach wreszcie znalazłam: XLC Cross BL-X01, do kupienia w conajmniej jednym sklepie internetowym Jest to klamka dodatkowa na kierownicę szosową, średnica 26 mm. Właśnie dzisiaj przyszła, pasuje idealnie, nooo, mogłaby być cała srebrna bez tego czarnego plastiku, ale dobrze, że w ogóle jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.