Skocz do zawartości

[klamki] kłopot ze znalezieniem klamek do prostej kierownicy o średnicy 25.4mm

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór,

Mam problem z klamkami i nową kierownicą. Jeżdżę na single speedzie Batavus Boris, który ma, niestety, prawie wszystko nietypowe. Zmieniłem fabryczną kierownicę na prostą BLB Q Bar o średnicy 25.4mm. Wiem już, że muszę wymienić mostek, ale problemem są klamki do hamulców. W sklepie, gdzie dotychczas się zaopatrywałem, powiedziano mi, że to nietypowa średnica  - wydaje mi się to absurdalne, ale rzeczywiście nie mogę znaleźć nigdzie takich klamek. 

Proszę poradźcie, czy rzeczywiście to jakaś egzotyka, albo raczej wina sklepu, albo - może powinienem giąć te, które mam? 

Będę zobowiązany za każdą radę, 

Z pozdrowieniami,

Ł.

Każda kierownica w miejscu mocowania klamek i chwytów ma 25.4mm. Tak więc każde klamki będą pasować.

Dziękuję.

Te, które mam teraz nie pasują do tej kierownicy (http://www.fixedshop.net/blb-q-handlebar.html). Jednym słowem, nie powinienem mieć problemu ze znalezieniem pasujących klamek? Przepraszam, że zadaję pewnie głupie pytania, ale jestem technicznym i analfabetą. 

• 1 miesiąc temu...

Cześć, 

Mam tą samą kierownicę BLB i bardzo długo miałam ten sam problem ze znalezieniem klamki :)

Po długich poszukiwaniach wreszcie znalazłam: XLC Cross BL-X01, do kupienia w conajmniej jednym sklepie internetowym  ;) Jest to klamka dodatkowa na kierownicę szosową, średnica 26 mm. Właśnie dzisiaj przyszła, pasuje idealnie, nooo, mogłaby być cała srebrna bez tego czarnego plastiku, ale dobrze, że w ogóle jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...