Skocz do zawartości

[do 2000 zł]. Jaki wybrać 29 czy 26"?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie.

Bardzo proszę o pomoc w zakupie roweru. Chcę kupić nowy rower, używka nie wchodziw grę, i zastanawiam się czy różnica w odczuciach z jazdy pomiędzy 29er jest zauważalna pomiędzy 26.

Czy nie lepiej kupić 26 ale z lepszym osprzętem niż 29?

Czy jest coś warte polecenia w tej cenie?

Mam 180cmwzrostu, 92kg wagi. Czytałem że jeśli zdecyduję się na 29er to ramę mogę wybrać mniejszą np 17".

Początkowo zastanawiałem się nad specialized rockhopper comp 29 który z ramą L (19") pasuje dla mnie idealnie, ale trochę za drogi.

Poproszę o pomoc w zakupie.

Napisano

Moim zdaniem do tej kwoty nie opłacą się kupowac wogóle nowych rowerów. A jak już tak bardzo chcesz to pewnie, że 26" rower będzie miałlepszy osprzęt niż 29"

Napisano

Po sezonie dorwiesz coś fajnego na 29 calach. Ja kupiłem mojego northtecka za niecałe 1800. W takiej cenie nie kupilbym lepszej małej kiszki ;) Niestety teraz ceny są najwyższe:/

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Ok, tylko problem polega na tym, że właśnie sezon się rozpoczyna i trzeba już coś kupić. Miałem to zrobić zimą ale jakoś zeszło.

Napisano

Ja mam 180cm i polecam 29, naprawdę jazda jest bardziej komfortowa :)

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Bardzo dziękuję za podpowiedzi.

Wybrałem jednak 26". Wybór padł na Merida Matts 300 Trail rama 21".

Była dobra cena, wg mnie przyzwoity osprzęt.

Napisano

Na Twoim miejscu brałbym 26". Ja mam 190cm i 90kg. Jeżdżę na 26" i rama 21". Rozmiar jest dla mnie idealny.

A do 2k warto teraz zwrócić uwage na kellysa http://www.skapiec.pl/site/cat/2215/comp/3629860

Może gdybyś wypróbował 29", to zmienił byś zdanie, "rama idealna" niewiele znaczy ... oprócz odpowiedniego rozmieszczenia się na ramie ważna jest sama jazda, a ta na 29" jest zupełnie inna ...

Natomiast przy 180 cm. nie widzę konieczności zakupu 29", jeśli już to 27,5" ...

Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Wybrałem jednak 26". Wybór padł na Merida Matts 300 Trail rama 21". Była dobra cena, wg mnie przyzwoity osprzęt.

Nie no, śmiech na sali żeby takiego grzmota kupić, wybacz ale nie napiszę co naprawdę o tym zakupie myślę :down:

Napisano

Jaki według Ciebie jest dobry?Rulez Jak pytałem wcześniej to tak szybko i klarownie jak teraz nie odpowiedziałeś.Napisz na jakim sprzęcie jeździsz i co byś wybrał. Taki post jak twój nic nie daje, jestnie rzeczowy, zaśmieca forum. Tak jakbym czytał komentarz na onecie a nie miał doczynienia ze specjalistą.Poproszę o więcej konkretów.

Przepraszam za blad ortograficzny ale niestety nie mogę edytować posta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...