grzechu2410 Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Witam mam male pytanie czy manetki przezutek sie zużywaja ?? . Pytam bo chce kupic używane, a nie wiem czy jest sens Napisane z Samsung Bada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Jak najbardziej, jeżeli kupisz używane w dobrym stanie to jeszcze na nich pośmigasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Ja jezdziłem ładnych pare lat wiec jesli sa w dobrym stanie to czemu nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Kupiłem manetki SL-M770 Deore XT@XTR. Bardzo je sobie chwalę, a że były po okazyjnych pieniądzach, to tym bardziej. Polecam na wejściu zdemontować telewizorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vidoq Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deF Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Bo prawdziwi profeszjonalsi nie muszą patrzeć na kierownicę, żeby wiedzieć jakie przełożenia mają zapięte, oni to zawsze pamiętają. Wtedy się jeździ "prawie jak na XTR", a to z +10 do lansu na dzielni. No i ta porażająca oszczędność wagi, będzie ze 60 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Nie chodzi o lans, ani wygląd XTRa. Zwyczajnie przestałem zwracać uwagę jak kiedyś na przełożenie, tylko na kadencję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mongol96 Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Jak są w dobrym stanie to śmiało bierz, bo warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 13 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 W dobrym stanie tzn ?? Jak ocenic czy wnetrze manetki jest ok ??? Napisane z Samsung Bada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhostRider Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 tam, gdzie jest tarcie, nieodłącznie występuje zużycie. Uwzględniając dodatkowo, wibracje, zmienne obciążenia mechaniczne, starzenie się tworzyw, uderzenia, korozje od trudnych warunków eksploatacyjnych, to powiedział bym, że ryzyko jest i warto obejżeć/przetestować towar przed zakupem, bo dlaczego ktoś się pozywa takiego topowego produktu? Że niby na srama przechodzi? Albo ma trudną sytuację finansową? Stara śpiewka cwaniaczków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 A może po prostu zmienia na nowszy, aktualny model? I po co kogoś od cwaniaków od razu wyzywać? Ja kupiłem używane manetki X-9 i działają bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Manetki zużywają się o wiele wolniej, niż np przerzutki, czy zębatki. Dlatego większość manetek można kupić bez większego ryzyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhostRider Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 770 debiutowały w 2007, więc jest ryzyko trafienia na wyeksploatowany egzemplarz, zdemontowany z zaniedbanego roweru, itp. Chyba, że odbiór osobisty i jakaś gwarancja rozruchowa od sprzedajacego. Wtedy spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.